Sportorvosok

Az Országos Sportegészségügyi Intézet Baranya megyei Intézete javítani szeretné a sportorvosi ellátás minőségét.
 

Az Intézet a minőségi színvonalat kívánja emelni, valamint a jobb elérhetőséget biztosítani,  és az ellátás rugalmasságát növelni, és a zsúfoltságot elkerülni. Ezért a jövőben az egyesületeknek lehetőséget ad arra, hogy a vizsgálatokat a helyszínen, a sportegységben végezzük el.

Kérjük, hogy a kiszállások időpontjainak előzetes egyeztetése miatt vegyék fel a kapcsolatot az Országos Sportegészségügyi Intézet Baranya megyei Intézetének asszisztenseivel.

Elérhetőségük: 06-72-213-713, minden hétköznap 10:00 -15:00 óra között.

A Baranya megyében működő sportorvosi rendelők listája az alábbi linken elérhető a megfelelő város kiválasztásával az OSEI hivatalos oldaláról:

http://www.osei.hu/index.php/megyei-rendelok.html?megye_id=2#megyei-rendelok

A 215/2004. (VII. 13) Korm. rendelet alapján lehetővé vált, hogy háziorvosok és házi gyermekorvosok a körzetükbe bejelentkezett, amatőr sportolóként leigazolt (sportolók) lakosok részére sportorvosi vizsgálatot végezzenek „Az Országos Sportegészségügyi Intézet szakmai útmutatójá”-ban foglaltak betartásával.

A sportorvosi vizsgálatok végzésével kapcsolatosan az intézményünkkel (OSEI) élő szerződéssel rendelkező háziorvosok és házi gyermekorvosok listája az alábbi linken elérhető az OSEI hivatalos weboldalán:

http://www.osei.hu/orszagos-sportorvosi-halozat/haziorvosok-es-hazi-gyermekorvosok-listaja.html

 
A 35 év feletti sportolók évenkénti sportorvosi vizsgálatáról szóló tájékoztató szintén érhető az alábbiakban. Részükről szükséges a sport kardiológiai kérdőív kitöltése is, valamint laborvizsgálati lelet (vér- és vizelet). Beutaló háziorvostól, vagy sportorvosi rendelőből kérhető.
 

Kardiológiai kérdőív >> (pdf)

A sportegyesületek által megpályázott és átvett defibrillátorok használata - videó:

A sportorvosi vizsgálathoz szükséges kérdőív az alábbiakban (letölthető dokumentumok) letölthető: 

Letölthető dokumentumok


Szponzorok