Feljutott a PEAC az NB III.-ba

2022. június. 13., 11:36   |    

Feljutott a PEAC az NB III.-ba

A Baranya megyei I. osztályú bajnok PTE-PEAC a Komárom-Esztergom megyei aranyérmes Zsámbék otthonában is magabiztos győzelmet aratott, így Lőrinc Antal együttese a következő idényben már a harmadosztályban vitézkedhet.

Ahogy azt elöljáróban is várni lehetett, felpaprikázott hangulatú mérkőzésen vívott egymással kemény csatát a Zsámbék és a PTE-PEAC labdarúgócsapata. Nem is csoda, hiszen a tét nem volt kisebb, mint az NB III.-ba való feljutás. A baranyai gárda kétgólos előnnyel érkezett, de borítékolható volt, hogy a hazai csapat nem adja majd egykönnyen magát.

A vendég együttes jobb kezdésről nem is álmodhatott volna, hiszen már a negyedik percben előnybe került Udvardi Dániel góljának köszönhetően. Ezzel összesítésben már három találattal vezetett Lőrinc Antal alakulata. Percekkel később azonban jött a totális sokk. Egy óriási kiabálás, majd heves integetések. A PEAC egyik rutinos játékosához, Molnár Gáborhoz mentő is érkezett, ugyanis nagy valószínűséggel a 36 esztendős labdarúgónak eltört a lába.
A pécsiek mégsem omlottak össze, társukért is küzdve minden energiát mozgósítottak, s alig negyedóra elteltével Udvardi mesterhármast jegyzett. A folytatásban a házigazda feltett mindent egy lapra, és két gólt le is faragott a hátrányból, azonban jött Gelencsér Gergő, majd Fűrész Bence bombagólja gólja, ami eldöntötte a párharcot.

Zsámbéki SK–PTE-PEAC 2–5 (1–3)
Osztályozó az NB III.-ba jutásért, 2. mérkőzés.
PEAC: Pölöskei – Rácz L., Nagy G., Molnár G. (Bozsánovics, 17., Szabó G., 82.), Jeránt – Miltner, Dargó, Grassy (Soós, 82.), Gelencsér B. – Gelencsér G., Udvardi (Fűrész, 64.).
Edző: Lőrinc Antal.
Gólszerzők: Kállay (55., 60.) ill. Udvardi (4., 21., 24.) Gelencsér G. (66.), Fűrész (84.)
A PTE-PEAC feljutott 7–2-es összesítéssel feljutott az NB III.-ba

Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság Gratulál a PEAC csapatának az NB III.-ba jutásért!

Forrás: bama.hu
Fénykép: PEAC facebook oldala


További hírek

Bajnokság
Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

2024-05-03 08:58:58

Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

A második tavaszi fordulóval folytatódtak a küzdelmek az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága által kiírt Alternatív labdarúgó bajnokságban.

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

2024-05-02 11:02:45

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

Nyolc csapat részvételével került megrendezésre április 27-én az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 3. fordulója Pécsen.

Bajnokság
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-30 08:56:47

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Bajnokság
McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

2024-04-26 09:40:22

McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

Április 25-én Székesfehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján öt vármegye – Budapest, Tolna, Komárom-Esztergom, Fejér és Baranya – részvételével zajlott le McDonald’s Fair Play Cup 2023/24-es szezonjának regionális döntője, ahol vármegyénk legjobb középiskolás fiú és leány csapata vett részt.

Szponzorok