16 egyesület kapott Baranya megyei I. osztályú licencet

2020. május. 03., 13:08   |    

16 egyesület kapott Baranya megyei I. osztályú licencet

Lezárult a licencelbírálási eljárás a Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóságán. A helyzet különlegesnek tűnik, de adminisztrációs szempontból egyáltalán nem az.

-   Az, hogy már a tavaszi szezon derekán le kell adni a licenckérelmeket, bevett gyakorlat. Mennyiben borította ezt fel a koronavírus, az, hogy felfüggesztették a bajnokságokat?

Magát az eljárást semennyiben – válaszolta Polgár László, a Versenybizottság elnöke.
Az utóbbi években már minden elektronikus úton zajlik, úgyhogy a kijárási korlátozás nem borította fel a menetrendet. Megérkeztek a kérelmek, akadt néhány egyesület, amelyet technikai okok miatt némi hiánypótlásra kértünk fel, de ebben sincs semmi rendkívüli, hiszen ilyen minden évben előfordul. Végül április legvégén meghoztuk a határozatokat. Ezek alapján az MLSZ BMI versenybizottsága 15 csapatnak adta meg a megye I-es licencet, de összesen 16 csapat rendelkezik érvényes licencel a 2020-2021-es szezonra.

Ez hogy lehet?

Egyszerű a történet, a jelen szabályozás szerint a Szentlőrinc II. a magasabb osztályú, NB III-as csapata révén jutott licenchez, ugyanis az NB. III-as licenc birtokában a klub tartalékcsapata teljesítette a M.I. licencfeltételeket. Jelen pillanatban tehát a mostani 14 megye I-es csapat – Boda, Bóly, Harkány, Komló, Lovászhetény, Mohács, PEAC, Pécsvárad, PVSK, Sellye, Siklós, Szederkény, Szentlőrinc II., Villány – mellett a megyei II. osztályból a Kétújfalu és a Magyarbóly kapott megye I-es licencet a következő szezonra.

És lesz is ennyi résztvevője? Hiszen a bajnokságok állnak, nem tudni, lesz a folytatás, lesz-e kieső, feljutó?

- A 2019-2020-as bajnokság folytatásáról, befejezéséről nem az én tisztem dönteni, nyilatkozni. Ez biztos központi döntés lesz, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése hozza majd meg. Azt tudni kell, hogy amatőr osztályról beszélünk, itt a játékosok nem biztos, hogy munkahelyi elfoglaltságuk, edzettségi állapotuk miatt örülnének egy szerda-szombati meccsritmusnak. De mondom, ez központi döntést igényel, amelyhez nekünk majd alkalmazkodni kell.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

2024-05-15 15:04:40

PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

Pécsen május 12.-én a PVSK sporttelepén zárult a 2023–24-es szezon az 58 év felettiek részére kiírt országos kispályás veterán labdarúgó-bajnokságán.

Bajnokság
Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

2024-05-07 10:39:58

Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

Újabb nagyméretű műfüves pályával bővültek a Baranya Vármegyei amatőr labdarúgás lehetőségei, az új villányi pálya megépítése révén. Az ünnepélyes átadóra május 01.-én került sor.

Szponzorok