7. TAVONT: Baranyai győzelem - képek, hangulatvideók az eseményről

2023. december. 12., 08:53   |    

7. TAVONT: Baranyai győzelem - képek, hangulatvideók az eseményről

A Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Torna (TAVONT) 4-es döntőjének Pest vármegye, közelebbről Cegléd, a lenyűgöző adottságokkal rendelkező Malomtó széli Zsengellér Gyula Sporttelep adott otthont 2023. december második hétvégéjén, amelyen BARANYA VÁRMEGYE legjobbjai megérdemelt győzelmet arattak.

A döntőbe jutott Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatottak december 9-én, szombaton az elődöntőket vívták meg az alábbi eredményekkel: Békés – Borsod 2–0 (0–0); Győr – Baranya 2–3 (0–1). A szombati elődöntők után december 10-én, vasárnap a helyosztókra került sor – az alábbi eredményekkel:
Bronzmérkőzés: Borsod – Győr 0–4 (0–2);
Döntő: Békés – Baranya 0–2 (0–1).

Benkő Tamás Pest vármegyei igazgató, a kétnapos torna főszervezője a döntőt követő eredményhirdetéskor köszöntötte a díjátadásban közreműködésre felkért sportvezetőket, Réfi Gábort (az MLSZ Amatőr Bizottságának tagját, Baranya vármegyei társadalmi elnökét), Horváth Lászlót (az MLSZ Győr-Moson-Sopron vármegyei igazgatóját) és Szpisják Zsoltot (az MLSZ Békés vármegyei igazgatóját).

Ezt követően röviden méltatta az ország négy legjobb területi amatőrválogatottjának elmúlt két hétvégén mutatott teljesítményét és elért kiemelkedő eredményét. Külön gratulált az idei országos döntőben újoncnak számító Békés vármegye (először nyerte meg régiós csoportját – éppen a címvédő és emiatt rendező Pest vármegyei amatőrválogatott előtt – az előző hétvégén) együttesének, és magasztalta az immáron háromszoros bajnok Baranya elképesztő eredményességét: az utóbbi 5 sorozatból 4-szer jutott el a végső döntőig, amiből hármat megnyert. Benkő Tamás megjegyezte: valami kis dicsőséget hadd őrizzen meg maguknak – az egyetlen döntőt, amelyen Baranya alulmaradt, éppen Pest vármegye ellen vívta 2022 februárjában. Benkő Tamás kitért arra is, hogy területi igazgató kollégáival és az amatőr bizottság tagjaival már napirendre vették, hogy az elmúlt évtizedben hét sorozat tapasztalatai után itt az ideje némi reformnak. Az összes amatőrválogatott mérkőzései sokkal több nézőt érdemelnek, ezért és a hideg idő miatt is kell végre ideálisabb időpontot találni a tornának, akár például szezon közben válogatott szünetet beiktatva; át kell gondolni a lebonyolítást; a tornákra nevezhető 22 játékos közül mindegyiket lehessen nevezni a mérkőzésekre; több játékos cseréjét kell lehetővé tenni.
Végezetül köszönetet mondott valamennyi résztvevőnek; azon területi igazgatóságoknak és játékvezetői bizottságainak, akik a szervező felkérése alapján játékvezetőket delegáltak a döntő mérkőzéseire; a Ceglédi Vasutas sportszervezetnek az ideális körülmények biztosításáért; a két NB I-es edző (Horváth Dávid – MTK, Márton Gábor – ZTE) szakkommentárként való szerepvállalásáért; a mérkőzések online közvetítéséért a NÓGRÁDIFUTBALL.HU-nak és végül a kétnapos torna gördülékeny, jó színvonalú megszervezéséhez és lebonyolításához nélkülözhetetlen munkát végző kollégáinak.
Ezen újabb videóval – amelyet az EDDA Művek 2016-ban, a magyar labdarúgó-válogatott franciaországi Eb-szereplése idején született, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság felkérésére megalkotott Piros-fehér-zöld című zenéjére állítottunk össze – megpróbáljuk összefoglalni, felidézni a záró nap eseményeit annak feszültségével, örömeivel, bánataival.

Forrás: https://www.facebook.com/pmlsz

TAVONT: Győr – Baranya 2–3 (Cegléd, 2023.12.09.) - KÉPEK

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pmlsz&set=a.746787287481876

TAVONT-döntő: Békés – Baranya 0–2 (Cegléd, 2023.12.10.) - KÉPEK

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.747049694122302&type=3

A 7. TAVONT-döntő ünnepélyes díjátadása (Cegléd, 2023.12.10.) - KÉPEK

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.747108037449801&type=3

BARANYA VÁRMEGYEI VÁLOGATOTT AKIK A SIKER RÉSZESEI:

Győri Márk (PEAC) kapus
Szabó Banabás (Villány) kapus
Csutora György (PVSK) kapus
Andorkó Dániel (Szederkény) kapus
Opauszki Máté (Komló) kapus
Lehota Bálint (Villány)
Szabó Zsolt (Harkány)
Kungl Ádám (Lovászhetény-Pécsvárad)
Várda Ákos (Villány)
Lezsák Lázár (Komló)
Bozó László (Lovászhetény-Pécsvárad)
Szűcs Bálint (Komló)
Csernyánszy Olivér (Villány)
Wiesner Szabolcs (Villány)
Menyhei Gergő (Bóly)
Zsebe Gábor (Bóly)
Kelemen Ferenc (Lovászhetény-Pécsvárad)
Nagy Zsombor (Bóly)
Sztojka Alex (Villány)
Reith Renátó (Pécsvárad)
Horváth Dániel (Nagykozár)
Szentes Krisztián (Lovászhetény-Pécsvárad)
Jenei Bálint (Lovászhetény-Pécsvárad)
Laki János (PEAC)
Sziládi Roland (PVSK)
Otterbein Kristóf (Komló)
Vajk Viktor (Komló)
Tar András (Harkány)

Vezetőedző: Nagy Gábor
Asszisztens edző: Tóth Máté
Kapusedző: Kurucsai Kornél
Technikai vezető: Perlaki Zoltán

GRATULÁLUNK A JÁTÉKOSOKNAK ÉS A SZAKMAI STÁBNAK!


Címkék:

További hírek

Bajnokság
McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

2024-04-26 09:40:22

McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

Április 25-én Székesfehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján öt vármegye – Budapest, Tolna, Komárom-Esztergom, Fejér és Baranya – részvételével zajlott le McDonald’s Fair Play Cup 2023/24-es szezonjának regionális döntője, ahol vármegyénk legjobb középiskolás fiú és leány csapata vett részt.

Bajnokság
A MESZESI SULI és az ANK győzelmével zárult a Pécsi Iskolai Kispályás  Labdarúgó Bajnokság

2024-04-24 16:32:32

A MESZESI SULI és az ANK győzelmével zárult a Pécsi Iskolai Kispályás Labdarúgó Bajnokság

A Pécsi Iskolai Bajnokság 3. (záró) fordulójának az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Up. Edzőközpont műfüves csarnoka adott otthont április 24-én szerdán. Az első két tornához hasonlóan kiélezett, izgalmas, de sportszerű mérkőzések jellemezték az eseményt.

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 2. forduló

2024-04-23 07:55:06

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 2. forduló

Kilenc csapat részvételével került megrendezésre április 13-án az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 2. fordulója Pécsen.

Bajnokság
Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 4. forduló párosításai

2024-04-22 12:22:44

Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 4. forduló párosításai

Az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságán a mai napon (ápr. 22.) kisorsoltuk a Baranya Vármegyei Kupa 2023-2024 évad 4. fordulójának mérkőzéseit.

Szponzorok