A megye III-ban még lehet változás

2019. július. 31., 13:04   |    

A megye III-ban még lehet változás

Véglegessé vált, hogy hány csapat indul a felnőtt labdarúgó megyebajnokság különböző osztályaiban: az I. osztályban ugyanaz a mezőny, mint az előző szezonban, ám a megye II.-ben ott lesz majd a Beremend és a Szigetvár.

Nincs változás a megyei felnőtt I. osztály mezőnyében tavalyhoz képest, ugyanazok a klubok indulnak, amelyek tavasszal befejezték a bajnokságot. Tizenöten adtak be licenckérelmet, de közülük a Véménd végülis nem nevezett, így maradtak 14-en. A rajt augusztus 24-én lesz. A mezőny: Pécsvárad, PTE-PEAC Pannon Ásvány, Szederkény, Thermal Spa Siklós, Mohács, Szentlőrinc II., Sport36-Komlói Bányász, PVSK, Villány, Sellye, Boda, Lovászhetény, Gyógyfürdő Harkány, Bóly.

Tizenhat együttes lesz a megyei II-ben, eggyel több, mint tavasszal. Innen kiesett a Drávaszabolcs, a Mozsgó menet közben visszalépett, felkerült ide az osztályozót megnyert Beremend, valamint a bajnok Szigetvár. A tervezett rajt: augusztus 17. A mezőny: Véménd, Palotabozsok, Lánycsók, Ócsárd, Nagykozár, Himesháza, Somberek, Magyarbóly, Töttös, Kétújfalu, Bicsérd, Hosszúhetény, Nagyárpád, Bogád, Beremend, Szigetvár.

Háromcsoportos lesz a megyei III. osztály, mindegyikben 14 csapattal. A végleges csoportbeosztás jövő héten készül el, a tervezet már megvan, de három igény érkezett arra, hogy az egyikből a másikba kerüljön valaki. A tervezett rajt: augusztus 24.

Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságától kapott információnk szerint meggyengült a megye III-as Babarc, mert több játékosa eligazolt, a Pécsvárad viszont tovább erősödik. A Lánycsók U19-es gárdája megszűnt, abból a keretből főleg környékbeli sportegyesületekbe mentek. Hat új csapat nevezett, a PTE-PEAC II., a Himesháza II., a Pécsvárad II., a Hobol, a Bódi Focisuli és a Sásd a megyei III-ben kezdi meg a pontvadászatot. Valószínű, hogy a Görcsöny és a Kővágószőlős is visszalép a bajnokságtól létszámhiány miatt, bár a nevezésüket beadták. 

– Pozitívum, hogy hat újonnan nevező csapat van – nyilatkozta Bogyay Zoltán, az MLSZ BMI igazgatója. – Az is örömteli, hogy az U14-eseknél és az U15-ösöknél is több csapat indul, mint a legutóbbi szezonban. Reméljük, hogy menet közben sehol sem lesz visszalépő.

Forrás: MLSZ BMIwww.bama.hu


Címkék:

További hírek

Bajnokság
PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

2024-05-15 15:04:40

PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

Pécsen május 12.-én a PVSK sporttelepén zárult a 2023–24-es szezon az 58 év felettiek részére kiírt országos kispályás veterán labdarúgó-bajnokságán.

Bajnokság
Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

2024-05-07 10:39:58

Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

Újabb nagyméretű műfüves pályával bővültek a Baranya Vármegyei amatőr labdarúgás lehetőségei, az új villányi pálya megépítése révén. Az ünnepélyes átadóra május 01.-én került sor.

Szponzorok