A Szederkény emelhette magasba a vándorkupát

2019. február. 18., 09:32   |    

A Szederkény emelhette magasba a vándorkupát

A Szederkény tegnap délután a négyesdöntő fináléjában tizenegyesekkel megverte a PEAC-ot, s ezzel megnyerte az idei Csofém Téli Nagypályás Műfüves Bajnokságot.

Öt héttel ezelőtt a nevéhez méltó mínuszokban rajtolt el a már hagyományos téli, műfüves bajnokság. Tegnap ragyogó napsütés és remek, tavaszias futballidő fogadta Kozármislenyben a megyei I és II. osztályúak négy döntőbe jutott csapatát.

Négy hétvégén át, négy városban gyűrte egymást a huszonnyolc gárda, de településenként csak egy-egy csapat juthatott be a tegnapi négyes döntőbe, ahol negyven perces mérkőzéseken döntötték el a csapatok a vándorkupa sorsát.

Az első elődöntőn a Baranya megyei I. második helyén álló Szederkény mérte össze a tudását a mindent eldöntő minitorna egyetlen megyei II.-es csapatával, az Ócsárddal. Az osztálykülönbség meg is látszódott a két együttes között, a szederkényiek hatot gurítottak ellenfelüknek és magabiztosan jutottak be a fináléba.

A második mérkőzésen a címvédő PEAC küzdött meg a Komlóval. Az „egyetemisták” nagyon jól erősítettek télen, s ez a műfüves ligában elért eredményeiken is meglátszott. A bányászvárosiak sem jelentettek problémát Fazakas András gárdájának, s 4-1-re megnyerték a találkozót.

A Komló nem sokat pihenhetett, hiszen egy minimális szünet után máris pályára lépett a másik találkozó vesztesével. Talán ennek is köszönhető, hogy a bronzmeccset is elvesztették. Így óriási meglepetésre az alacsonyabb osztályban vitézkedő Ócsárd állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A PEAC-Szederkény döntő egy rendkívül kiélezett meccset hozott, mindkét fél szervezetten játszott, de inkább a pécsiek irányították a találkozót. Fölényük pedig góllá érett, de később kiderült mindhiába. A selejtezők és a helyosztók során ontották a gólokat, de pont amikor a legfontosabb lett volna, kimaradtak a helyzetek, s ez mindig megbosszulja magát. A szederkényiek nagyon akarták a sikert, s előbb egy szabadrúgásból a rendes játékidőben kiegyenlítettek, majd a büntetőpárbajban is nyugodtabb maradtak, így végül ők emelhették a magasba a vándorkupát.

Forrás: www.bama.hu


További hírek

Bajnokság
A MESZESI SULI és az ANK győzelmével zárult a Pécsi Iskolai Kispályás  Labdarúgó Bajnokság

2024-04-24 16:32:32

A MESZESI SULI és az ANK győzelmével zárult a Pécsi Iskolai Kispályás Labdarúgó Bajnokság

A Pécsi Iskolai Bajnokság 3. (záró) fordulójának az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Up. Edzőközpont műfüves csarnoka adott otthont április 24-én szerdán. Az első két tornához hasonlóan kiélezett, izgalmas, de sportszerű mérkőzések jellemezték az eseményt.

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 2. forduló

2024-04-23 07:55:06

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 2. forduló

Kilenc csapat részvételével került megrendezésre április 13-án az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 2. fordulója Pécsen.

Bajnokság
Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 4. forduló párosításai

2024-04-22 12:22:44

Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 4. forduló párosításai

Az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságán a mai napon (ápr. 22.) kisorsoltuk a Baranya Vármegyei Kupa 2023-2024 évad 4. fordulójának mérkőzéseit.

Bajnokság
FAIR PLAY - 2024 február-március hónap legsportszerűbb csapatai

2024-04-19 11:23:27

FAIR PLAY - 2024 február-március hónap legsportszerűbb csapatai

A mai napon (ápr. 19.) a 2024 február-március hónap sportszerűségi verseny győztesei részesültek díjazásban az MLSZ BVI jóvoltából az Igazgatóság irodájában.

Szponzorok