Baranya ezüstérmes lett a megyeválogatottak tornáján

2022. február. 10., 09:31   |    

Baranya ezüstérmes lett a megyeválogatottak tornáján

Második lett a címvédő baranyai csapat a labdarúgó megyei amatőr válogatottak országos nagypályás tornájának négyes döntőjében, egy gól döntött a fináléban Pest javára. Az ezüstérem mindenképpen siker.

Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósága volt a négyes döntő házigazdája a hétvégén a Balaton-parti településen. Szombaton rendezték az elődöntőket, ezek egyikén a Baranya megyei válogatott Szabolcs-Szatmárt az utolsó percekben értékesített büntetővel győzte le (3-2 lett ide, góllövőink: Reith Renátó, Kungl Ádám és a 11-est berúgó Koronics Márk). A másik ágon a rendes játékidőben 1-1-re végződött Komárom-Esztergom és Pest együttesének összecsapása, a büntetőpárbaj győztese Pest lett. A fináléban Pest 1-0-ra verte Baranyát. 
Ez volt a hatodik tornasorozat, a baranyai válogatott háromszor bejutott a fináléba, amelyet kétszer, 2015-ben és 2019-ben meg is nyert. Utóbbi után 2020-ban Németországban vehettek volna részt az UEFA régiós döntőjében, de a torna a Covid miatt elmaradt. A mostani első helyezett Spanyolországban lehet ott a nemzetközi fináléban. 

A megyeválogatottakban olyanok nem szerepelhettek, akiknek profi szerződésük van vagy volt a klubjukkal, ezért a keret megyei I-es focistákra épült. 
– Nagyon jó szellemű és mentalitású játékosok alkották a csapatunkat, akik méltóképpen képviselték a megyét a régiós selejtezőben és a négyes döntőben egyaránt – nyilatkozta Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságának igazgatója, aki ott volt Balatonalmádiban. – Minden elismerést megérdemelnek a labdarúgók és az egész stáb, az ellenfelek szerint is nagyon jól játszottak. Szeretném megköszönni azon egyesületek közreműködését, amelyek biztosították játékosaik részvételét a tornán és hozzájárultak ahhoz, hogy a labdarúgóink ismét jól szerepeljenek az amatőr válogatottak országos megmérettetésén. Sajnos volt olyan sportegyesület, amely felkészülési mérkőzésükre hivatkozva nem engedte el játékosait a döntőre. Szerencsére azonban nem ez a hozzáállás volt jellemző a sportkörökre, így sikerült elérni ezt a szép eredményt. Ami úgy gondolom, a játékosok számára is maradandó élményt jelentett. 

Pest megye–Baranya megye 1–0 (1–0) 
Labdarúgó megyei amatőr válogatottak országos nagypályás tornája, döntő. Baranya: Dósa – Bozó (Kőnig, 46.), Pauk, Koronics, Kungl – Miltner, Temesvári (Pókos, 76.), Reith, Bodor (Bartal, 44.) – Várda (Stefán, 76.), Jenei (Zsebe, 66.). Vezetőedző: Varga László. 
Gsz.: Barabás (34.)

A Bóly és a Pécsvárad adta a legtöbb játékost 
A Baranya-válogatott játékosai: Boda ÖSE (Jenei Bálint), Bóly (Dósa Tamás, Pauk Viktor, Pókos Csongor, Stefán Levente, Zsebe Gábor), Komlói Bányász (Koronics Márk), Lovászhetény FC (Bartal Bence Máté), Nagykozár KSE (Bodor Márkó Attila), PTE-PEAC (Miltner Szabolcs), Pécsváradi Spartacus (Bozó László, König Bálint, Kungl Ádám, Reith Renátó, Temesvári Máté), PMFC (Varga Ákos), Villány TC (Várda Ákos, Vekkeli Deniel Márk). 
A stáb: Vezetőedző: Nagy Gábor, Varga László. Asszisztens edző: Tóth Máté. Kapusedző: Kurucsai Kornél. Masszőr: Popov­cich Krisztián. Technikai vezető: Perlaki Zoltán. 

Forrás: bama.hu


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

2024-05-03 08:58:58

Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

A második tavaszi fordulóval folytatódtak a küzdelmek az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága által kiírt Alternatív labdarúgó bajnokságban.

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

2024-05-02 11:02:45

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

Nyolc csapat részvételével került megrendezésre április 27-én az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 3. fordulója Pécsen.

Bajnokság
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-30 08:56:47

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Bajnokság
McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

2024-04-26 09:40:22

McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

Április 25-én Székesfehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján öt vármegye – Budapest, Tolna, Komárom-Esztergom, Fejér és Baranya – részvételével zajlott le McDonald’s Fair Play Cup 2023/24-es szezonjának regionális döntője, ahol vármegyénk legjobb középiskolás fiú és leány csapata vett részt.

Szponzorok