Családi program a meccsre járás Szederkényben

2019. június. 23., 16:41   |    

Családi program a meccsre járás Szederkényben

Vonzó lett a szederkényi focipálya a fiatalok számára. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az egyesület helyi és környékbeli fiatalokkal teletűzdelt U19-es labdarúgócsapata, amely az ifjúsági Baranya megyei I. osztály bajnoka lett.

Kiváló évet zárt a szederkényi labdarúgás, hiszen a település felnőtt gárdája a Gienger Megyei I. osztály bronzérmese lett, az U19-es csapata pedig bajnoki címet ünnepelhetett. Ráadásul az ifi együttes legnagyobb tehetségei a dobogós nagycsapatba is folyamatosan feljátszottak.

– Egyesületünk mindig is arról volt híres, hogy elsősorban a helyi, illetve a környékbeli játékosokból igyekezett építkezni, megőrizve ezzel az amatőr labdarúgás lényegét, illetve ezáltal kívántuk biztosítani azt is, hogy a meccsre járás egy családi program legyen, hiszen a szurkolóknak az is fontos, hogy ismerős arcokat lássanak a pályán – nyilatkozta lapunknak Baksa Zsolt, a Szederkényi SE elnöke. – Az utánpótlás mindig is kiemelt szerepet kapott az egyesületünk életében, ezért is fordítunk különös figyelmet erre. Talán az U19-es bajnok csapatunk példája mutatja legjobban, hogy milyen munka zajlik Szederkényben.

Baksa Zsolt kiemelte, hogy ez a gárda három évvel ezelőtt még sereghajtó volt a bajnokságban, és abból a gödörből kellett kiemelni, amiben óriási szerepe van Kása Péter vezetőedzőnek, aki időt és energiát nem sajnálva dolgozott a közös célok megvalósításáért.

– A mai „mobiltelefonos„ világban meg kellett küzdenünk azért, hogy vonzó legyen a játékosoknak a szederkényi pályára lejönni – folytatta az elnök. – Nálunk rendezett környezet, komoly infrastruktúra és megfelelő szakmai stáb várja őket.
Majd hozzátette, hogy az elmúlt években ennek érdekében óriási fejlesztéseket hajtottak végre: felújították a pályákat, valamint automata öntözőrendszer, világítás és külön kivilágított műfüves pálya készült.

A PEAC-cal küzdöttek meg az aranyért

A Szederkényi SE U19-es bajnokcsapata 59 pontot gyűjtött a szezon során (24 forduló), 19-szer győzött, 2-szer ikszelt és csak 3 alkalommal kapott ki, ezalatt 90 gólt rúgott és 46-ot kapott. Az utolsó előtti fordulóban egy bajnoki döntővel felérő meccsen, 150 néző előtt verte meg 5-2-re a PEAC-ot, amelyet végül 3 ponttal előzött meg a végelszámolásnál.

A bajnokcsapat tagjai: Bánfai Attila, Baksa Máté, Papp Ákos, Engelsbach Balázs, Hohmann Bence, Kerner Dániel, Heid Dominik, Werner Dominik, Hidasi Donát, Hoffmann Erik, Fónai Olivér, Kiss István, Dittrich Martin, Rázsics Martin, Páján Márk, Riger Márk, Ackermann Máté, Bleil Noé, Benedek Olivér, Kerner Zoltán, Zsebe Dávid. Vezetőedző: Kása Péter.

Forrás: www.bama.hu


Címkék:

További hírek

Bajnokság
PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

2024-05-15 15:04:40

PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

Pécsen május 12.-én a PVSK sporttelepén zárult a 2023–24-es szezon az 58 év felettiek részére kiírt országos kispályás veterán labdarúgó-bajnokságán.

Bajnokság
Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

2024-05-07 10:39:58

Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

Újabb nagyméretű műfüves pályával bővültek a Baranya Vármegyei amatőr labdarúgás lehetőségei, az új villányi pálya megépítése révén. Az ünnepélyes átadóra május 01.-én került sor.

Szponzorok