CSOFÉM Téli Műfüves Bajnokság: feléledtek a pályák, potyogtak a gólok

2019. január. 21., 15:00   |    

CSOFÉM Téli Műfüves Bajnokság: feléledtek a pályák, potyogtak a gólok

Néhány csapatnak nagyon jól kezdődött a téli nagypályás, műfüves bajnokság, páran viszont jókora pofonba szaladtak bele az első fordulóban.

A hétvégén megkezdődött az MLSZ Baranya megyei Igazgatósága által megszervezett téli nagypályás, műfüves bajnokság. Egyelőre csak a megyei I. és II. osztályú csapatok vágtak neki a sorozatnak, a III. és a IV. osztály érintett együttesei most hétvégén kezdenek.
Négy városban, Pécsett, Mohácson, Kozármislenyben és Szentlőrincen játszottak mérkőzéseket összesen hét csoportban. Huszonnyolc csapat lépett pályára, ami azt jelenti, hogy több száz futballistát mozgatott meg az első forduló. Néhány együttes szép sikerélménnyel indított, ami nyilván jólesett, persze mindenki tisztában van vele, hogy helyén kell kezelni az ilyenkor elért győzelmeket. A Magyarbóly 9-1-re verte a PVSK-t, ám rögtön hozzá kell tenni, hogy a vasutasok egyrészt fiatalokkal álltak ki, másrészt nem tudtak összeszedni tíz gyereknél többet…

– Fura szituáció volt, nem örültem neki túlzottan – mondta lapunknak Kósa Zoltán, a magyarbólyiak edzője. – De nem ezzel foglalkoztunk, inkább magunkra figyeltünk: kipróbáltunk egy új szerkezetet, s a meccs során kaptam is pozitív visszacsatolásokat. Amolyan bevezetésnek abszolút jó volt ez a mérkőzés.

A Sport36-Komlói Bányász a Hosszúhetényt szórta meg alaposan, ez a meccs is 9-1-gyel ért véget.

– Két részre bontanám a találkozót, az első félidőben már 8-0-ra vezettünk egy olyan ellenféllel szemben, amely sajnos csak tizenegy játékossal tudott megjelenni – mondta Tóth Máté, a komlóiak edzője. – Amit taktikailag kértem, azt végrehajtotta csapat és működött is, nem mellesleg a hozzáállásunkkal is teljesen elégedett lehettem. A szünet után aztán kihasználtuk az összes cserelehetőségünket, sok fiatalt küldtem pályára. Ennek is megvolt a haszna, egyrészt szokhatták a felnőtt mezőnyt, másrészt nekem is jó volt látni, hogy kitől mit várhatok, mire számíthatok.

A mérkőzések eredményei - jegyzőkönyvei a megtekinthetőek az MLSZ adatbankjában ( adatbank.mlsz.hu ) a Baranya megye ill. a megfelelő szűrők kiválasztásával. (A próbajátékosokat az adatbankban nem lehet látni a jegyzőkönyvben, így az összeállításoknál és eredményeknél eltérés lehet)

Forrás: www.bama.hu
K. Mayer András


További hírek

Bajnokság
Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 4. forduló

2024-03-28 10:08:47

Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 4. forduló

Az első tavaszi fordulóval folytatódtak a küzdelmek az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága által kiírt Alternatív labdarúgó bajnokságban.

Bajnokság
A döntők mérkőzéseivel folytatódik a McDonald's Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program 2023/2024-es évada

2024-03-28 09:12:22

A döntők mérkőzéseivel folytatódik a McDonald's Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program 2023/2024-es évada

Véget értek a McDonald's Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program tavaszi körzeti fordulóinak küzdelmei Baranya vármegyében.

Bajnokság
Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 3. forduló párosításai

2024-03-27 07:42:39

Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 3. forduló párosításai

Az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságán kedden (márc.26.) kisorsoltuk a Baranya Vármegyei Kupa 2023-2024 évad 3. fordulójának mérkőzéseit.

Szponzorok