Folytathatóak az amatőr bajnokságok

2020. november. 12., 12:41   |    

Folytathatóak az amatőr bajnokságok

Az alábbi MLSZ Elnökségi határozatok szerint az amatőr bajnokságok (ide értve az NB III-at is) az eredeti menetrendek szerint folytatódhatnak.

A cikk alján a Letölthető dokumentumoknál elérhető a határozat részét képező egészségvédelmi protokoll ill. az ide vonatkozó kormányrendelet, a zárt kapus mérkőzés résztvevői nyomtatvány

ELN-178/2020 (11.11.) számú határozat
Az MLSZ Elnöksége – tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020 (XI.10.) Korm.rendelet 4. § (3)-(4) bekezdéseiben foglalt előírásokra – az alábbi döntéseket hozta: 

1. Az OTP Bank Bozsik-program iskolai csapatok részvételével zajló eseményei átmenetileg, újabb döntés meghozataláig felfüggesztésre kerülnek.

2. A versenyszerűen sportoló labdarúgó és futsal játékosok részvételével zajló valamennyi versenyprogram az eredeti versenynaptár szerint, az alábbi rendelkezések figyelembevételével folytatódik:

a) Az MLSZ Elnöksége elfogadta az MLSZ által szervezett amatőr versenyrendszerekben (ideértve a férfi NB III-as bajnokságot) részt vevő sportszervezetek egészségvédelmi protokollját. Az amatőr sportszervezetek egészségvédelmi protokollja jelen határozat elválaszthatatlan mellékletét képezi és 2020. november 13-án lép hatályba.

b) Az OTP Bank Liga NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban résztvevő sportszervezetek, a Merkantil Bank Liga NB II. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban résztvevő sportszervezetek, valamint a Simple Liga Női NB I. Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban részvevő sportszervezetek bajnoki mérkőzéseinek elhalasztása kapcsán továbbra is az ELN-144/2020 (09.11.), az ELN-149/2020 (09.11.), valamint az ELN-154/2020 (09.11.) számú elnökségi határozatokban foglaltak szerint kell eljárni.

c) Az NB III. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban, a Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó MOL Magyar Kupában vagy a Női Felnőtt nagypályás labdarúgó Magyar Kupában résztvevő sportszervezetek bajnoki vagy kupa mérkőzéseinek elhalasztása kapcsán a Labdarúgás Versenyszabályzatának hatályos előírásait kell alkalmazni.

d) A labdarúgás szakág b) és c) pontban nem nevesített valamennyi versenyrendszerében részt vevő sportszervezetek és a futsal szakág valamennyi versenyrendszerében részt vevő sportszervezetek – a Labdarúgás Versenyszabályzatának vagy Futsal Versenyszabályzatának egyaránt 27. § (3) bekezdésében foglalt rendelkezésekkel összhangban –

d1) egyoldalú kérelem alapján (a mérkőzés előtt legalább 2 nappal), ellenfelük hozzájárulása nélkül,

d2) versenyügyi következmények nélkül,

d3) akár több alkalommal is kérhetik bajnoki mérkőzéseik elhalasztását.

e) A d) pont alapján elhalasztott mérkőzés új időpontját a sportszervezetekkel történt egyeztetés után az illetékes Versenybizottság jelöli ki. Az időpont kijelölésekor nem kell figyelembe venni az LVSZ 27.§ (2) d) pontjában foglaltakat. Az illetékes Versenybizottság által hozott határozat ellen jogorvoslatnak helye nincs.

ELN-181/2020 (11.11.) számú határozat
Az MLSZ Elnöksége – tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020 (XI.10.) Korm.rendelet 6. § (1)-(2) bekezdéseiben foglalt előírásokra – az alábbi döntéseket hozta:

A labdarúgás és futsal szakág MLSZ által szervezett valamennyi versenyrendszerének mérkőzéseit nézők nélkül, zárt körülmények között,
a) a vonatkozó jogszabályok, és
b) az MLSZ Biztonsági Szabályzatában, az MLSZ Infrastruktúra Szabályzatában és a Labdarúgás Versenyszabályzatában foglalt előírások
alapján,
c1) az OTP Bank Liga NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban résztvevő sportszervezetek, a Merkantil Bank Liga NB II. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban résztvevő sportszervezetek, valamint a Simple Liga Női NB I. Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban részvevő sportszervezetek bajnoki és kupa mérkőzésein a jelen határozat elválaszthatatlan részét képező 1. számú mellékletben foglalt kiegészítő rendelkezések betartásával,
c2) a labdarúgás szakág c1) pontban nem nevesített valamennyi más versenyrendszerében részt vevő sportszervezetek és a futsal szakág valamennyi versenyrendszerében részt vevő sportszervezetek bajnoki és kupa mérkőzésein a jelen határozat elválaszthatatlan részét képező 2. számú mellékletben foglalt kiegészítő rendelkezésekkel betartásával kell megrendezni.

A maszk használata természetesen a mérkőzések előtt és után szigorúan kötelező!
Az MLSZ és a Baranya Megyei Igazgatóság ezúton is felhívja a figyelmet a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés alapvető általános előírásainak folyamatos, felelősségteljes betartására.
E fenti rendelkezés értelmében az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága igyekszik szövetségi ellenőrök delegálásával segíteni és felügyelni a zárt kapus mérkőzések megrendezésének helyi feltételeit. A nézők kizárásával rendezett futballeseményeken a sportpálya területére belépő személyekről külön névsor leadása kötelező mind a hazai, mind a vendég sportszervezet részéről. Az ehhez kapcsolódó eljárásról igazgatóságunk külön tájékoztatást nyújt az érintett klubvezetők, csapatok számára. (Lásd: Az ELN-181/2020 (11.11.) számú elnökségi határozat 2. számú melléklete)
Az MLSZ Elnökségi döntés  a veszélyhelyzet ideje alatt van érvényben.


Letölthető dokumentumok


Címkék:

További hírek

Bajnokság
PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

2024-05-15 15:04:40

PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

Pécsen május 12.-én a PVSK sporttelepén zárult a 2023–24-es szezon az 58 év felettiek részére kiírt országos kispályás veterán labdarúgó-bajnokságán.

Bajnokság
Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

2024-05-07 10:39:58

Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

Újabb nagyméretű műfüves pályával bővültek a Baranya Vármegyei amatőr labdarúgás lehetőségei, az új villányi pálya megépítése révén. Az ünnepélyes átadóra május 01.-én került sor.

Szponzorok