Hétvégén rajtolt a Gienger Megyei I. o. tavaszi szezonja

2019. március. 04., 18:34   |    

Hétvégén rajtolt a Gienger Megyei I. o. tavaszi szezonja

Kevés gólt, és nem túl látványos futballt hozott a Gienger Megyei I. osztály hétvégi fordulójának rangadója. A Pécsvárad a vártnál jóval nehezebben nyert a több helyzetet is elpuskázó PVSK ellen, de Spannenberger találatával végül megszerezte a három pontot a tavaszi nyitányon.

GIENGER Megyei I. o. 17. forduló (2019.03.02-03)

Pécsvárad–PVSK 1-0 (0-0)
Pécsvárad. V.: Erdelecz József. Pécsvárad: János G. – Kungl, Krapecz (Kőnig, 90.), Spannenberger M., Bartal – Takács, Bozó, Szabó K., Petrovics (Nácsa, 77.) – Szentes, Tóth A. Edző: Fazakas András. PVSK: Mocsári – Pókos, Kiss G., Zámbó, Réfi – Németh (József G., 77.), Vida (Hawkins 88.), Domonkos, Sziládi (Kaufmann 88.) – Ndjodo, Orsós (Kovácsfi 77.). Edző: Kósa Sándor.
Gól: Spannenberger M. (79.).
Kósa Sándor, a PVSK vezetőedzője úgy fogalmazott lapunknak a mérkőzés előtt, hogy legalább egy pontért utaznak Pécsváradra, s ezért minden el fognak követni. És bizony a tabellán jóval hátrébb álló pécsiek nagyon keményen állták a sarat a címvédő ellen, sőt, a nagyobb helyzetek inkább előttük adódtak.

A hazaiaknál hiába volt többet a labda az első félidőben, egyszer sem tudták eljuttatni a játékszert az ellenfél kapujáig. Azt túlzás lenne állítani, hogy a PVSK eközben „életveszélyes” akciókat vezetett, de voltak biztató próbálkozásai. A játékrész felénél pedig a találkozó legnagyobb lehetőségét hibázta el: előbb Sziládi lövését hárította nagy bravúrral a Pécsvárad hálóőre, majd a kipattanót Németh körülbelül öt méterről a védőbe bombázta.

A második negyvenöt perc sem tartogatott nagy izgalmakat, a két kapus sokáig teljesen munka nélkül maradt. Az a kevés lövés, amit megeresztettek a játékosok, az is vagy a kapu fölé szállt, vagy az oldalhálóban kötött ki. Egészen a 79. percig, amikor is egy jobboldalról érkező szabadrúgásba Spannanberger Máté jól pörgetett bele, a labda pedig a pécsiek kapujában kötött ki, s az igencsak idényeleji formát mutató éllovas ezzel a találattal nemcsak a vezetést, de a három pontot is megszerezte.

Komló–Mohács 3-0 (2-0)
Komló. V.: Kozári István. Komló: Lackó – Farkas (Doboviczki 80.), Tóth M., Rein, Tukerics – Miltner (Papp 90.), Vörös, Kis-Varga (Bolboaca 69.), Vass – Kiss D, Hideg. Edző: Tóth Máté. Mohács: Windischmann – Lőrincz, Marton, Stringecz, Fischer – Both (Nagy Zs. 58.), Brukner, Izsák, Bódis – Spannenberger J. (Schmidt 67.), Menyhei (Kaszás 58.). Edző: Székely István.
Gólszerzők: Tukerics (18.), Hideg (41.), Bolboaca (93.).

Az ősz nagyon rosszul sikerült a Bányásznak, de egy ilyen tavaszi rajt nagy lökést adhat a továbbiakra. A Komló szervezetten játszott, és már az első félidőben két gólos előnyre tett szert, majd a találkozó 93. percében a csereként beálló Bolboaca találatával bebiztosította győzelmét a kitámadó mohácsiak ellen.

Harkány–Siklós 0-3 (0-2)
Harkány. v.: Horváth György. Harkány: Sáfárik – Körmendi, Schvedics (Bukvics, 58.), Laki, Szeifert. – Teszárik (Rudolf, 76.), Geczó R., Oberländer, Tar (Kása, 86.) – Geczó P, Nagy N. Edző: Weinert Zsolt. Siklós: Tasselmájer – Árvai (Hegedűs, 63.), Horváth N, Horváth I, Molnár S. – Schmidt P (Kolompár 76.), Hazenauer, Pásztor (Sztojka N., 78.), Varga Á. (Bodonyi, 74.) – Wiesner, Sztojka A. (Schmidt G., 56.). Edző: Nagy Balázs.
Gólszerzők: Sztojka A. (5.), Varga Á. (46.), Kolompár (80.)

A Siklós folytatta jó szereplését a bajnokságban, és idegenben is nagyon simán verte a Harkányt. Nagy Balázs együttese nagyon korán megszerezte a vezetést, majd az első és a második félidő végén is növelte előnyét, esélyt sem adva a hazaiaknak.

Lovászhetény–PEAC 1-1 (1-0)
Lovászhetény. V.: Varga László. Lovászhetény: Grund – Nánási, Eke, Fischer, Blész – Király, Dénes S. (Varga D., 92.), Szücs, Zólyomi (Wassim, 34.) – Kelemen (Kőszegi, 61.), Lehota (Somfai, 86.). Edző: Takács Ferenc. PEAC: Házenauer – Gál Sz. (Jukics, 51.), Wieland (Dargó, 54.), Molnár G., Jeránt – Kónya, Grabarics, Gelencsér, Pinczés – Lauer (Horváth V., 46.), Makai. Edző: Fazakas András.
Gólszerzők: Dénes S. (37.), illetve Makai (89., büntetőből).

Egyértelműen a forduló meglepetését hozta a PEAC lovászhetényi vendégjátéka. A mérkőzés esélyesének egyértelműen a pécsiek számítottak, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést a 37. percben, és jól szervezett, agresszív védekezésükkel tartották is egy gólos előnyüket a 89. percig. Ekkor Makai Márk büntetőt végezhetett el, amit értesített is a támadó. Ezt követően hiába tett meg mindent a három pont a PEAC, már nem maradt ideje, hogy megszerezze a győzelmet.

Szederkény–Szentlőrinc II. 2-0 (2-0)
Szederkény. V.: Bánfai Zsolt. Szederkény: Andorkó – Rumszauer (Kopeczky, 72.) Hideg, Mándity, Kása – Zsebe D. (Hoffmann, 69.), Kiss I. (Máté Gy., 59.), Bálint Á., Grassy – Hergenrőder, Zsebe G. (Hafner, 85.). Edző: Lőrinc Antal. Szentlőrinc II.: Pálfi – Kiss M., Nidermayer, Jung (Belák, 56.), Aszalós – Kovácsevics, Kiss E., Filó, Vörös – Tóth M., Kutor. Edző: Pichler Gábor.
Gólszerzők: Grassy (26.), Hergenrőder (44.).

A Szederkény továbbra is ragad az éllovas Pécsváradra, hiszen otthon tartotta a három pontot a Szentlőrinc II. ellen. Illetve Hergenrőder Tamás ismét betalált, így tovább növelte előnyét a góllövőlistán.

Villány–Sellye 2-0 (1-0)
Villány. V.: Nagy Zsolt. Villány: Dósa – Fischer (Szabó B., 87.), Pauk, Buni J., Obermajer (Cziegler, 83.) – Buni B., Stefán, Bősz, Czibere (Elek, 70.) – Márkovics (Troszt, 90.), Alabert. Edző: Polgári Csaba. Sellye: Berki (Bene, 79.) – Knippl, Bosnyák, Varga V., Patkó – Simara, Szívós, Szekeres (Orlovics G., 67.) Szőke (Balogh B., 67.) – Jónás, Kászonyi (Kis I., 79.). Edző: Somogyi Zoltán.
Gólszerzők: Buni (36., büntetőből), Alabert (65.).

A tabellán elfoglalt helyezésük alapján a hétvége legszorosabb mérkőzésének a Villány–Sellye ígérkezett. A vendégek nagyot küzdöttek, de Alaberték az első félidő derekén megszerezték büntetőből a vezetést, majd a második játékrészben megduplázták előnyüket.

Forrás: www.bama.hu (Szabó Dániel)


További hírek

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 2. forduló

2024-04-23 07:55:06

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 2. forduló

Kilenc csapat részvételével került megrendezésre április 13-án az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 2. fordulója Pécsen.

Bajnokság
Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 4. forduló párosításai

2024-04-22 12:22:44

Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 4. forduló párosításai

Az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságán a mai napon (ápr. 22.) kisorsoltuk a Baranya Vármegyei Kupa 2023-2024 évad 4. fordulójának mérkőzéseit.

Bajnokság
FAIR PLAY - 2024 február-március hónap legsportszerűbb csapatai

2024-04-19 11:23:27

FAIR PLAY - 2024 február-március hónap legsportszerűbb csapatai

A mai napon (ápr. 19.) a 2024 február-március hónap sportszerűségi verseny győztesei részesültek díjazásban az MLSZ BVI jóvoltából az Igazgatóság irodájában.

Szponzorok