IFAB: Változások a labdarúgás szabályaiban

2018. június. 07., 13:14   |    

IFAB: Változások a labdarúgás szabályaiban

Az International Football Association Board (IFAB) 2018. március 3-án, Zürichben tartotta 132. Éves Közgyűlését, ahol a Labdarúgás Játékszabályaiban újabb számos módosítás került elfogadásra.

E változások 2018.06.01-tól lépnek életbe, de a módosításokat csak az újonnan induló bajnokságokban – beleértve a 2018-as labdarúgó vb-t – kell a nemzeti és a konföderációs szövetségeknek bevezetni és alkalmazni.

Elhangzott továbbá, hogy az IFAB örömmel vette tudomásul, hogy a játékszabályok jelentős mértékű módosításai kedvező fogadtatásra találtak, és kiemelte a nemzeti labdarúgó szövetségek pozitív visszajelzéseit a játékszabályok módosításainak rugalmasságát illetően, különös tekintettel a több cserejátékos és az ideiglenes kiállítás (büntetőpad) alkalmazási lehetőségeit Grassroots, ifjúsági, veterán, és a fogyatékkal élők versenyein.

Ennek megfelelően az OTP Bank Liga, az oroszországi világbajnokság után egy héttel, július 21-én induló 2018/2019-es bajnokságban találkozhatnak a labdarúgás szerelmesei a szabályalkotó testület legújabb döntéseivel.

E cikkben tesszük közzé az IFAB körlevél és a szabályváltozások magyar fordítását, segítve ezzel a játékosok, minden futball-szakember és a labdarúgást szeretők széles táborának, a nézők minél pontosabb és hitelesebb tájékoztatását.

A dokumentumok az alábbiakban letölthetőek:


Letölthető dokumentumok


Címkék:

További hírek

Közérdekű
Jótékonysági tornát rendeznek, hat csapat lép pályára

2018-12-06 08:44:13

Jótékonysági tornát rendeznek, hat csapat lép pályára

Hiába várták az edzésre, nem érkezett meg. Épp a pécsi Sportoldába igyekezett a nagykozári Gergely Áron, amikor egy autó elütötte – a kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

Közérdekű
Jótékonysági labdarúgó mérkőzést játszottak Beremenden

2018-10-24 13:43:56

Jótékonysági labdarúgó mérkőzést játszottak Beremenden

Október 22-én hétfőn Beremenden játszottak jótékonysági labdarúgó mérkőzést, ahol a Beremend ÉSK korábbi kiváló labdarúgói is pályára léptek a szép számú közönség előtt.

Közérdekű
Hétfőn búcsúztatják Herke Imrét
Közérdekű
Április 21.-én szombaton az Igazgatóság zárva tart

2018-04-20 11:37:36

Április 21.-én szombaton az Igazgatóság zárva tart

Tájékoztatjuk a sportszervezetek képviselőit, hogy 2018. április 21-én (szombat) az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága ZÁRVA tart!

Szponzorok