IX. FALÁB KUPA - Kozármisleny

2022. szeptember. 14., 17:15   |    

IX. FALÁB KUPA - Kozármisleny

Idén kilencedik alkalommal került megrendezésre szeptember 10-én (szombat) a Faláb-kupa grund torna Kozármislenyben.

A kupa a Faláb FC szervezésében, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság támogatásával került kiírásra amatőr csapatok részvételével.
A Faláb-kupa varázsa, hogy minden évben lehetőséget ad a csapatoknak, hogy játszhassanak csoportmérkőzéseken, de utána klasszikus kuparendszerben, egyenes kieséses szakaszban is megmutathassák tudásukat. A IX. Faláb-kupán nem sikerült a rendező csapat címvédése, ezúttal a Szurdok FC lett a kupagyőztes. Második helyen a Sördögök végeztek, akik az elmúlt 3 esztendőben minden évben részt vettek a tornán. A Faláb FC bronzérmes lett a legkevesebb kapott góllal. Negyedik helyen az újonc Nimfász Korporésön, ötödik helyen a Furkótálep, míg a hatodikon a Szurdok Öregfiúk csapata végzett.

EREDMÉNYEK

Szurdok Öregfiúk - Sördögök           0 : 1
Furkótálep - Nimfász Korporésön      0 : 2
Faláb FC - Szurdok Öregfiúk            4 : 0
Szurdok FC - Furkótálep                  5 : 1
Sördögök - Faláb FC                       0 : 2
Nimfász Korporésön - Szurdok FC    2 : 1

A csoport

  1. Faláb FC 6P +6GK
  2. Sördögök 3P -1GK
  3. Szurdok Öregfiúk 0P -5GK

B csoport

  1. Nimfász Korporésön 6P +3GK
  2. Szurdok FC 3P +3GK
  3. Furkótálep 0P -6GK 

Helyosztó: Szurdok Öregfiúk – Furkótálep            1 : 2
Elődöntő 1: Faláb FC – Szurdok FC                      0 : 2
Elődöntő 2: Nimfász Korporésön – Sördögök        0 : 1
Bronzmeccs: Faláb FC – Nimfász Korporésön       2 : 0
Döntő: Szurdok FC – Sördögök                           2 : 0

VÉGEREDMÉNY

  1. Szurdok FC
  2. Sördögök
  3. Faláb FC
  4. Nimfász Korporésön
  5. Furkótálep
  6. Szurdok Öregfiúk  

KÜLÖNDÍJAK

Legjobb Kapus: Véghelyi Viktor (Szurdok FC)
Legjobb Játékos: Babám Patrik (Faláb FC)
Gólkirály: Varjas Ákos (Szurdok FC, 6 találat)

A gólkirály és a legjobb kapus is a győztes Szurdok FC-ből került ki. Előbbi, Varjas Ákos 6 találattal lett a legeredményesebb, Véghelyi Viktor pedig az elődöntőn és a döntőn is kulcsszituációkban, bravúrokkal tartotta meccsben csapatát. A legjobb játékosnak Babám Patrikot (Faláb FC) választotta a bizottság, aki a gólkirály mögött a legeredményesebb játékos volt a kanadai táblázaton 3 góllal és 2 gólpasszal. 

Statisztikák

165 perc játékidő, 28 gól, ~6 percenként 1 gól
Leggyakoribb eredmény: 2 : 0 (5)
Legnagyobb győzelem: Szurdok FC (5:1) és Faláb FC (4:0)
Legtöbb kapott gól: Furkótálep (8)
Legkevesebb kapott gól: Nimfász Korporésön, Faláb FC (2)
Legtöbb rúgott gól: Szurdok FC (10)
Legkevesebb rúgott gól: Szurdok Öregfiúk (1)

Lintinger Péter, főszervező: “Nagyon örülünk, hogy a változtatásaink pozitívan sültek el. Jobban feküdt a csapatoknak a műfű, a lebonyolítás végül nem változott, de nem is gond, mert így mindenki tudta mire számíthat. Ami a legpozitívabb volt, hogy azzal, hogy a betonos pályát felváltotta a műfű és 15 percesek voltak a mérkőzések, a színvonal is látványosan megugrott. A szervezés is könnyen ment, szerencsére Figler Armand kollégám mindent előkészített, így a kupa gördülékenyen zajlott.”

Figler Armand, szintén főszervező:Először is szeretnék köszönetet nyilvánítani szervezőtársamnak, Lintinger Petinek, aki a sok nehézség és az állandó módosítás mellett megint tökéletesen, hiba nélkül menedzselte a kupát. Ezen kívül az MLSZ  Baranya Megyei Igazgatóságának is nagyon hálásak vagyunk a támogatásért, hiszen így, hogy egy műfüves csarnokban rendezhettük a kupát, nem kellett lábon kihordani 2 infarktust, amikor esőre állt az idő. Azt a célunkat, hogy egy összetartó, egységes amatőr sportközeget hozzunk létre Pécsett és környékén, az tökéletesen megvalósult. De nem titkolt szándékunk, hogy tovább bővítsük a létszámot a közeljövőben. Amire pedig menetrendszerűen lehet számítani, az a Faláb-kupa, ami jövőre jubilál, ugyanis a 10. felvonása jön majd!”

 Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság és a Faláb FC közös Grassroots projektje ősszel folytatódik. A III. Grassroots Grund Bajnokság első őszi fordulójára tervezetten szeptemberben kerül sor Pécsen, a Péchy Blanka téren található 12 x 24 m-es műfüves pályán.

Képek a kozármislenyi IX. Faláb Kupáról:


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

2024-05-03 08:58:58

Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

A második tavaszi fordulóval folytatódtak a küzdelmek az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága által kiírt Alternatív labdarúgó bajnokságban.

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

2024-05-02 11:02:45

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

Nyolc csapat részvételével került megrendezésre április 27-én az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 3. fordulója Pécsen.

Bajnokság
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-30 08:56:47

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Bajnokság
McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

2024-04-26 09:40:22

McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

Április 25-én Székesfehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján öt vármegye – Budapest, Tolna, Komárom-Esztergom, Fejér és Baranya – részvételével zajlott le McDonald’s Fair Play Cup 2023/24-es szezonjának regionális döntője, ahol vármegyénk legjobb középiskolás fiú és leány csapata vett részt.

Szponzorok