Ízületi stabilizáció a sportban - szimpózium

2019. április. 02., 13:14   |    

Ízületi stabilizáció a sportban - szimpózium

2019. április 3-án „Ízületi stabilizáció a sportban” címmel szimpóziumot szerveznek a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán.

Dr. Váczi Márk, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet docense, a szimpózium főszervezője kiemelten fontosnak tartja, hogy ezen a szakterületen - a tudományt és a gyakorlatot képviselő szakemberek tudását ötvözve – a testnevelő tanárokat, edzőket, terapeutákat, sportorvosokat és gyógytornászokat modern problémamegoldásra ösztönözzék a sportsérülések megelőzését illetően. A funkcionális instabilitásból származó sérülések kezelése ugyanis hatalmas összegeket emészt fel az egészségügyben, tehát megelőzésük egyben fontos egészségpolitikai stratégia is.  Igazi szaktekintélyek fognak előadni, mint például Benkovics Edit, az American College of Sports Medicine tagja, aki számos hazai sportszövetség olimpikonjának közismert gyógytornásza, vagy Pozsonyi Zsolt, az R-med Performance Coaching Program szakmai vezetője és oktatója, aki több élvonalbeli csapat és egyéni sportoló erőnléti edzője.  A szimpózium különlegessége, hogy a meghívott szaktekintélyek előadásai mellett az Intézet saját kutatómunkáinak eredményei is bemutatásra kerülnek kutató egyetemi hallgatók prezentációiban.  A szervezők a fentiekben említett szakembereken kívül szeretettel várják a sportolókat és minden egyéb érdeklődőt.

A konferencia helyszíne: Pécsi Tudományegyetem, Természettudományi Kar
(7624 Pécs, Ifjúság útja 6. „A” épület) - Vargha Damján konferenciaterem.

A konferencia időpontja: 2019. április 3. 9:30-13:00

Regisztráció a helyszínen a konferencia előtt vagy alatt. A részvétel ingyenes.

Részletes program: http://www.ttk.pte.hu/files/hirek/izuleti-stabilizacio-a-sportban.pdf

További információ: Dr. Váczi Márk egyetemi docens
20/2976362
vaczi@gamma.ttk.pte.hu


További hírek

Bajnokság
PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

2024-05-15 15:04:40

PMFC győzelemmel zárult a Veterán bajnokság

Pécsen május 12.-én a PVSK sporttelepén zárult a 2023–24-es szezon az 58 év felettiek részére kiírt országos kispályás veterán labdarúgó-bajnokságán.

Bajnokság
Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

2024-05-07 10:39:58

Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

Újabb nagyméretű műfüves pályával bővültek a Baranya Vármegyei amatőr labdarúgás lehetőségei, az új villányi pálya megépítése révén. Az ünnepélyes átadóra május 01.-én került sor.

Szponzorok