Jótékonysági tornát rendeznek, hat csapat lép pályára

2018. december. 06., 08:44   |    

Jótékonysági tornát rendeznek, hat csapat lép pályára

Hiába várták az edzésre, nem érkezett meg. Épp a pécsi Sportoldába igyekezett a nagykozári Gergely Áron, amikor egy autó elütötte – a kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

A Sportoldában nagyon összetartó közösséget alkotnak az ott dolgozók, az ott sportoló gyerekek és a szüleik is. Természetesen nem feledkeztek meg Áronról, akinek a gyógyulásához most egy jótékonysági tornával szeretnének hozzájárulni: december 16-án, vasárnap nemzetközi U15-ös lánytornát rendeznek a műfüves csarnokban hat csapat részvételével. A házigazdák A és B csapata mellett ott lesz még az Astra Siklós, a Kaposvár, a Viktória Szombathely és Romániából az ACS Dream Team Bukarest együttese is.

– Színvonalas torna lesz, jó csapatok lépnek majd pályára – mondta Bolboaca Augustin, a torna szervezője. – Direkt nagy, ötször kettes kapura játszanak a gyerekek négy a négy ellen: sok gólt szeretnénk azért, hogy jól szórakozzon a közönség. Inkább legyen 8-2 egy meccs, mint 0-1.

Nem kérdés, sokkal élvezetesebb egy olyan focimeccs, amelyen potyognak a gólok – ezt még a pályán lévők is jobban szeretik. A Sportoldában annak idején öt–hat lánnyal kezdték a munkát, most már huszonnyolcan fociznak náluk. Az U14-esek a legmagasabb osztályban szerepelnek, ahol jelenleg a negyedik helyen állnak, de szeretnének feljebb lépni.

– A legügyesebb lányok a fiúkkal együtt fociznak. Nem baj ez, sőt: mindig van presztízs, olyan párharcok vannak, hogy öröm nézni! Húzzák egymást, ami sokat segít a fejlődésben. Jó a lányokkal foglalkozni, mert sokszor fogékonyabbak, mint a fiúk, sosem unják a játékot és mindig fejlődni akarnak – tette hozzá Bolboaca.

A jótékonysági torna bevételét természetesen Gergely Áron családja kapja meg. A közelmúltban elindítottak egy licitet egy Dárdai Pál által felajánlott aláírt mezre, amely nemrég 150 ezer forintnál tartott – a „győztesnek” a döntő előtt adják majd át az értékes relikviát.
Forrás: www.bama.hu


További hírek

Közérdekű
Jótékonysági labdarúgó mérkőzést játszottak Beremenden

2018-10-24 13:43:56

Jótékonysági labdarúgó mérkőzést játszottak Beremenden

Október 22-én hétfőn Beremenden játszottak jótékonysági labdarúgó mérkőzést, ahol a Beremend ÉSK korábbi kiváló labdarúgói is pályára léptek a szép számú közönség előtt.

Közérdekű
Hétfőn búcsúztatják Herke Imrét
Közérdekű
IFAB: Változások a labdarúgás szabályaiban

2018-06-07 13:14:40

IFAB: Változások a labdarúgás szabályaiban

Az International Football Association Board (IFAB) 2018. március 3-án, Zürichben tartotta 132. Éves Közgyűlését, ahol a Labdarúgás Játékszabályaiban újabb számos módosítás került elfogadásra.

Közérdekű
Április 21.-én szombaton az Igazgatóság zárva tart

2018-04-20 11:37:36

Április 21.-én szombaton az Igazgatóság zárva tart

Tájékoztatjuk a sportszervezetek képviselőit, hogy 2018. április 21-én (szombat) az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága ZÁRVA tart!

Szponzorok