Két játékost is kiszórt első élvonalbeli meccsén a pécsi bíró

2020. szeptember. 03., 10:27   |    

Két játékost is kiszórt első élvonalbeli meccsén a pécsi bíró

Élete első NB I-es labdarúgó-mérkőzését vezette augusztus 23-án Zierkelbach Péter (32).

Őszintén bevallhatom: féltettük. Bár azt egyáltalán nem lehet róla mondani, hogy zöldfülű játékvezető lenne, de vidékiként levezetni egy igazi pesti derbit, azért az nem semmi. A jóslat be is vált: Zierkelbach Péter kemény meccset kapott, amit újoncként két kiállítással és négy sárga lappal hozott le.

Odahaza, a Zierkelbach családban persze óriási volt a várakozás, miután megtudták, hogy a családfő ilyen rangos feladatot kapott. A nagyobbik lány, Zia már jóval korábban odaült a tévékészülék elé, várva apukája debütálását az élvonalban.

Zierkelbach focistaként megfordult a PMFC-ben, Pellérden és Gyódon is. Tavaly az ő sípszavára indult az idény az NB II-ben, ahol a Gyirmót-Haladás meccset vezette.

– A NB I-es játékvezetői küldés nagyon kellemes meglepetés volt számomra, nagy dolognak tartom, hogy bemutatkozhattam a legmagasabb osztályban. El is felejtettem életem leg­emlékezetesebb mérkőzését, ami egykoron a Hosszúhetény–Kétújfalu megyei II. osztályú bajnoki volt. A végén még a nézők is berohantak a pályára, szóval volt ott minden.
– Sokat tett azért, hogy eljusson idáig, eljött az idő arra, hogy bemutatkozhasson, sokáig volt „tűzközelben” – mondta Zierkelbachról Czakó Dénes, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága Játékvezetői Bizottságának elnöke. – Remélem, hogy további feladatokat kap majd e minőségében az élvonalban. Örülök, hogy Baranyának újabb NB I-es játékvezetője van. Bízom benne, hogy hosszú távon számítanak majd rá.

Túl az ezrediken
Zirkelbach Péter 2005-ben tett labdarúgó-játékvezetői vizsgát. Azóta temérdek meccsen működött közre, nem számolta, hogy pontosan mennyin, de elmondása szerint ezren felül van ezek száma. Ötvenhatszor volt az NB I.-ben alapvonali játékvezető, de most fújt először az élvonalban. Nős, 12 éve van együtt a feleségével. Két kislányuk van, Zia és húga, Lea. Felsőfokú egészségügyi végzettséggel rendelkezik, ám soha sem dolgozott még ebben az ágazatban. És vélhetően nem is fog, mivel jelenleg, másfél éve egy pécsi hotel recepciósa.

Forrás: www.bama.hu

 


Címkék:

További hírek

Bajnokság
McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

2024-04-26 09:40:22

McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

Április 25-én Székesfehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján öt vármegye – Budapest, Tolna, Komárom-Esztergom, Fejér és Baranya – részvételével zajlott le McDonald’s Fair Play Cup 2023/24-es szezonjának regionális döntője, ahol vármegyénk legjobb középiskolás fiú és leány csapata vett részt.

Bajnokság
A MESZESI SULI és az ANK győzelmével zárult a Pécsi Iskolai Kispályás  Labdarúgó Bajnokság

2024-04-24 16:32:32

A MESZESI SULI és az ANK győzelmével zárult a Pécsi Iskolai Kispályás Labdarúgó Bajnokság

A Pécsi Iskolai Bajnokság 3. (záró) fordulójának az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Up. Edzőközpont műfüves csarnoka adott otthont április 24-én szerdán. Az első két tornához hasonlóan kiélezett, izgalmas, de sportszerű mérkőzések jellemezték az eseményt.

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 2. forduló

2024-04-23 07:55:06

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 2. forduló

Kilenc csapat részvételével került megrendezésre április 13-án az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 2. fordulója Pécsen.

Bajnokság
Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 4. forduló párosításai

2024-04-22 12:22:44

Baranya Vármegyei Kupa - 2023-2024 - 4. forduló párosításai

Az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságán a mai napon (ápr. 22.) kisorsoltuk a Baranya Vármegyei Kupa 2023-2024 évad 4. fordulójának mérkőzéseit.

Szponzorok