MOL Magyar Kupa: Öt megyei csapatunkból három jutott tovább a 2. fordulóba

2022. augusztus. 09., 08:46   |    

MOL Magyar Kupa: Öt megyei csapatunkból három jutott tovább a 2. fordulóba

Hétvégén kezdetét vette a MOL MAGYAR KUPA 2022-2023 évada öt baranyai csapat részvételével.

Szombaton Kadarkúton vendégeskedett a MOL Magyar Kupa első fordulójában a Komlói Bányász. Kezdetektől feszült hangulat uralkodott a mérkőzésen, a 27. percben már három piros lap is felvillant egy tömegjelenet után. A Komló kilenc játékossal is tartotta magát, de a második félidőre már a hazaiak három gólos előnyre tettek szert. A végén csak a szépítésre futotta, így búcsúztak a további kupa küzdelmektől.
Az ócsárdiak Vajtára látogattak és magabiztos győzelmet arattak a megyei III. osztályú ellenfelüknél. A találkozó rendkívül sportszerű keretek között zajlott, a mérkőzésen egy színes lap sem villant fel.
A B Build Mohács papíron nehezebb ellenfelet kapott. A szekszárdiak hosszú évek óta az NB III oszlopos tagjai, míg a mohácsiak épp az előző idényben kóstoltak bele a magasabb osztály légkörébe, de idén ismét megyei csapatként szerepelnek. A mohácsiak sokáig pariban voltak ellenfelükkel, de a második félidő derekától kijött a két csapat közötti különbség, így a végére magabiztos szekszárdi győzelem született a szintén lap nélkül "lehozott" találkozón.
A PVSK végig magabiztosan, a mérkőzést végig kézben tartva focizott. Már a 6. percben megszerezte a vezetést ezzel megtörve a vendégek öt percig tartott lendületét. A második félidő 53. percében bebiztosították a végeredményt, így várhatják a következő forduló sorsolását.
A pécsváradiak nagyon megizzadtak a Kelen SC ellen, amely csapat az NB III. Nyugati csoportjában vitézkedik. Mindkét bajnoki mérkőzésüket megnyerve érkeztek a pécsváradiakhoz, így nem lehetett könnyű összecsapásra számítani. Kiélezett mérkőzésen egy büntető értékesítése döntött a baranyai csapat javára, ezzel továbbjutva a következő körbe. A vendégek nagyon csalódottak voltak a kiesés miatt, de sportszerűen gratuláltak a győztes csapatnak, sok sikert kívánva a folytatáshoz.

KADARKÚT VSK - SPORT36 KOMLÓI BÁNYÁSZ 3-1
VAJTA RSC - K. ÓCSÁRD SE 0-3
B BUILD MOHÁCS - SZEKSZÁRDI UFC 0-3
PÉCSI VASUTAS SK - SZEPETNEK SE 2-0
PÉCSVÁRAD SE PROSPORT.HU - KELEN SC 1-0

A MOL Magyar Kupa 1. fordulójának mérkőzés eredményei / jegyzőkönyvei az MLSZ Adatbankjában elérhető.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

2024-05-07 10:39:58

Nagyméretű műfüves pályát avattak Villányban

Újabb nagyméretű műfüves pályával bővültek a Baranya Vármegyei amatőr labdarúgás lehetőségei, az új villányi pálya megépítése révén. Az ünnepélyes átadóra május 01.-én került sor.

Bajnokság
Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

2024-05-03 08:58:58

Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

A második tavaszi fordulóval folytatódtak a küzdelmek az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága által kiírt Alternatív labdarúgó bajnokságban.

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

2024-05-02 11:02:45

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

Nyolc csapat részvételével került megrendezésre április 27-én az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 3. fordulója Pécsen.

Bajnokság
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-30 08:56:47

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Szponzorok