Súlyos betegség következtében elhunyt Bencsik Vilmos

2021. december. 21., 14:43   |    

Súlyos betegség következtében elhunyt Bencsik Vilmos

Hetvenöt éves korában elhunyt Bencsik Vilmos labdarúgó és játékvezető.

Az 1946-os születésű futballistát, Bencsik Vilmost december 20-án érte a halál. Játékosként, majd játékvezetőként is szinte mindenki szerette őt. Olyan személyiség volt, akire még egy-egy téves ítélete után sem lehetett haragudni.
A bal lábáról elhíresült szélvészgyors futballista Dunaföldvárról indult, később focizott a Pécsi Bányászban, Komlón, a PMSC-nél, Mohácson, Véménden, Vajszlón. A komlóiak színeiben győztes gólt lőtt 1971-ben a jugoszláv fővárosban, a Crvena Zvezda elleni nemzetközi kupamérkőzésen. Az MLSZ adatbázisa szerint 105 NB I-es bajnokin szerepelt, ezeken 14 gólt ért el. Visszavonulása után 1981-ben játékvezetői vizsgát tett, bíróként is közreműködött, majd szövetségi ellenőrként is tevékenykedett. A veterán fociban is számíthattak rá, egy évtizeden át a PMFC vezetőjeként is ténykedett, emellett kipróbálta magát a vendéglátásban is.
Talán nincsen olyan pálya a megyében, ahol játékvezetőként, majd ellenőrként fel nem bukkant volna, az elmúlt évtizedekben. Az élete egyik legfontosabb eleme volt a labdarúgás. Kópés mosolya hiányozni fog sokaknak, akik ismerték, kedvelték.

NYOGODJ BÉKÉBEN VILI!

Forrás: pecsiujsag.hu , bama.hu


Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok