TÉLI ÁTIGAZOLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

2016. január. 22., 08:25   |    

TÉLI ÁTIGAZOLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

atigfokep  

TÉLI ÁTIGAZOLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a csapatok képviselőit, hogy a 2015-2016. évi téli átigazolási időszak időtartama (NYIÁSZ 11. § (1)):
  • Szerződés nélküli és sportszerződéses amatőr labdarúgók esetén: 
Felnőtt korosztály : január 24 - február 22. éjfélig U6 - U19 (utánpótlás) : január 24 - február 22. éjfélig
  • Hivatásos labdarúgók esetén: 
 január 12 - február 09. éjfélig
Tudnivalók:
  • amatőr labdarúgó szabadon igazolható, ha nincs érvényes amatőr szerződése.
  • Átigazolni szándékozó játékos köteles, értesíteni a volt sportszervezetét. Formái: átigazoló lap aláírása az átadó sportszervezet részéről (legegyszerűbb megoldás), v. a sportszervezet irányába történt levél formájú szándék bejelentés –ez esetben a fénymásolatot és a feladást igazoló ajánlott szelvényt is mellékelni kell!
  • A sportszerződéssel rendelkező labdarúgó csak az érintett két klub megállapodása alapján igazolható, mely megállapodást az átadó klub átigazolási díj megfizetéséhez kötheti. Ennek formája: a szerződés közös megegyezéssel történő felbontása, (a szerződést csak a MLSZ azon igazgatósága bonthatja fel, aki azt a nyilvántartási rendszerben rögzítette) vagy a szerződés időtartamánál nem hosszabb kölcsönadás.
  • Az átigazoló lapot a fogadó egyesületnek cégszerű aláírással, bélyegzővel kell ellátni, valamint a játékosnak is (18 év alatt a törvényes képviselőjének is) alá kell írnia, s mellékelni kell a játékos versenyigazolványát, ha az őszi szezonban ki lett váltva a versenyengedélye.
  • A versenyigazolvány a labdarúgó tulajdona, amelyet sportszervezete kezel!!! VSZ 8 § (2) A sportszervezet köteles odaadni a versenyengedélyt és sportorvosi igazolást a játékosnak az átigazolásához, ha elkéri.
  • Az átadó sportegyesületnek az átvevő egyesület felé írásban kell nyilatkoznia arról, hogy az igazolni kívánt labdarúgó nem áll az illetékes Igazgatóság által kiszabott fegyelmi büntetés hatálya alatt, továbbá fel kell tüntetni a nyilatkozaton, hogy mennyi érvényes sárga kártyás figyelmeztetése van a bajnoki és kupa kiírásban. (Nem kell az Igazgatóságon leadni)
  • Az átigazoló lap hátoldalát miden esetben, értelemszerűen ki kell kitölteni, ha szerződéses v. kölcsönadásos tranzakció van.
  • Az átigazoló lap 30 napnál nem lehet régebbi és a keltezés idejét is rögzíteni, kell.
  • Hiányosan benyújtott átigazolási kérelmeket az átigazoló szerv nem veheti át!! Kizárólag eredeti példányban kitöltött átigazolási lap fogadható el és vehető nyilvántartásba. Fénymásolt, faxon küldött átigazolási lap érvénytelen!
Az igazolásokkal - átigazolásokkal kapcsolatos egyéb kérdésekre az MLSZ Nyilvántartási- Igazolási és Átigazolási Szabályzatában foglaltak az irányadóak. Az aktuális Szabályzat elolvasható, vagy letölthető az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság hivatalos internetes oldaláról.

Nyilvántartási Igazolási és Átigazolási Szabályzat >> (pdf)

                       

További hírek

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Szponzorok