Téli átigazolási tájékoztató (2018-19)

2019. január. 16., 09:57   |    

Téli átigazolási tájékoztató (2018-19)

2018 – 2019 TÉLI ÁTIGAZOLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk az Egyesületeket, hogy az alábbi dokumentum az 2/2018 NYIÁSZ rövid kivonata, a téli átigazolási időszak lényegi része. További információk a hatályos NYIÁSZ szabályzatban találhatók az MLSZ dokumentumtárában.

LABDARÚGÁS - Átigazolási időszak

Felnőtt és U6-U19: 2019. január 15. – február 14. éjfél
(amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz!)

Öregfiúk: 2019. január 15. – február 14. éjfél

Hivatásos labdarúgók belföldi átigazolása: 2019. január 15. – február 14. éjfél

FUTSAL - Átigazolási időszak

Felnőtt és utánpótlás: 2019. január 15. – február 14. éjfél
(amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz!)

Versenyigazolványok leadása

A 2018-2019-es bajnoki évre érvényes versenyengedéllyel rendelkező labdarúgó átigazolása esetén a játékos Versenyigazolványát le kell adni az Igazgatóságon. A labdarúgó átigazolását követően az új sportszervezetébe érvényes Versenyigazolványa csak ezt követően kerülhet kinyomtatásra.

A. táblázat, felnőtt működési költségtérítés:

NYIÁSZ 13 § 3. n):

1) Az amatőr férfi, női, valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor, a téli átigazolási időszakban az átadó és az átvevő sportszervezet a jelen szabályzatban előre meghatározott maximum összeghatárig állapodhat meg az „A” táblázatnak megfelelően. (Az összegek forintban megállapítottak, és az átvevő sportszervezet besorolása alapján számítandóak).

1a) A felnőtt működési költségtérítés a téli átigazoláskor fizetendő, minden egyes alkalommal. A működési költségtérítés megfizetésén felül az átigazolás csak akkor hajtható végre, ha ahhoz az átadó sportszervezet hozzájárul.

1b) Később, ezen táblázat alapján további pénzügyi követelés nem érvényesíthető.

1c) A táblázat alkalmazása csak belföldi sportszervezet váltások esetére értendő.

1d) Az átvevő sportszervezet a megállapodás szerinti összeget az átigazolás előtt banki átutalással köteles teljesíteni az átadó sportszervezetnek. Az átigazoláshoz szükséges okiratokkal (átigazoló lap, működési költségtérítésre vonatkozó számla, szükség esetén a megkötött megállapodás) együtt a pénzmozgás megtörténtének igazolását is be kell nyújtania az MLSZ illetékes szervéhez, ennek hiányában – amennyiben a NYIÁSZ eltérően nem rendelkezik – a labdarúgó nem igazolható át.

1e) A két sportszervezet felnőtt működési költségtérítés megállapodás szerinti összegének meg nem fizetése esetén a labdarúgó nem igazolható át.

1f) A fenti 1d) és az 1e) pont alól kivételt képez az, amikor az átvevő sportszervezet az átigazolási kérelmét az adott átigazolási időszakra vonatkozó átigazolási határidőig bizonyíthatóan a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerben benyújtotta, azonban az átadó sportszervezet számlázási kötelezettségének az adott átigazolási időszak lejártáig nem tett eleget. Ennek következtében a labdarúgó után jelen táblázat vagy megállapodás alapján fizetendő, működési költségtérítés fizetésének az átvevő sportszervezet nem tudott az adott átigazolási időszak lejártáig eleget tenni. Ebben az esetben az MLSZ a labdarúgót átigazolja és az illetékes Fegyelmi Bizottsága fegyelmi eljárást indít a vétkes sportszervezettel szemben. A fegyelmi eljárás megindítása nem szünteti meg a működési költségtérítés megfizetésének kötelezettségét.

1g) Az átadó sportszervezet írásban lemondhat az „A” táblázatban szereplő felnőtt működési költségtérítésről.

A téli átigazolási időszakban az 1999-ben született labdarúgókra az A. táblázat szerinti díjak vonatkoznak.

B. táblázat, utánpótlás működési költségtérítés:

2) Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal, strandlabdarúgás) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „B” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. A táblázatnál a sportszervezetek legmagasabb versenyeztetett utánpótlás korosztályának besorolása a mérvadó.

2a) Amennyiben egy klubot váltó játékos egy éven belül újra átigazol (tél-nyár-tél, nyár-télnyár), az új sportszervezet az előírt éves utánpótlás működési költségtérítés mellett, az átadó sportszervezet ezt megelőző, ténylegesen kifizetett, számlával igazolható utánpótlás működési költségtérítését is köteles megfizetni az átadó sportszervezetnek.

2b) Utánpótlás labdarúgó átigazolása esetén a 12 év alatti időszakra (ideértve az U12-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgót is) a táblázatban szereplő összeg 50%-a fizetendő.

KIVÉTELES ÁTIGAZOLÁSI LEHETŐSÉG

NYIÁSZ 19 § 1. m):

Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét betöltött amatőr labdarúgó 12 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen. Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét be nem töltött amatőr labdarúgó 6 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen.
E pont szerinti különleges átigazolásra is alkalmazni kell a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket (beleértve a működési költségtérítés megfizetését) azzal, hogy az átadó sportszervezet hozzájárulása nem szükséges az átigazoláshoz és a labdarúgó utolsó pályára lépéstől számított 2 éven belül lehet a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket érvényesíteni.

Az Igazolások, Átigazolások benyújtása és a versenyengedély kérelem csak elektronikus úton az IFA rendszeren keresztül történik!
Kizárólag a hibátlanul kitöltött és feltöltött dokumentumokat tudjuk jóváhagyni!

MLSZ BMI


Címkék:

További hírek

Bajnokság
A dobogóért csatáztak - videó összefoglaló

2019-03-18 18:08:11

A dobogóért csatáztak - videó összefoglaló

Öt gólt hozott a dobogóért harcoló Ócsárd és Közműépker Lánycsók összecsapása a labdarúgó Baranya megyei NK Építő másodosztály19. fordulójában.

Bajnokság
Futsal utánpótlás megyei döntők

2019-03-14 12:30:39

Futsal utánpótlás megyei döntők

A Pécsi VSK U15-ben, és U13-ban, a PMFC az U11 korosztályban képviseli majd Baranyát a további Régiós mérkőzéseken. Az Országos Középdöntő selejtezőinek sorsolását az MLSZ készíti majd el.

Bajnokság
GIENGER HUNGÁRIA KFT. Megyei I. o. 18. forduló mérkőzései - videó összefoglalók

2019-03-13 15:00:56

GIENGER HUNGÁRIA KFT. Megyei I. o. 18. forduló mérkőzései - videó összefoglalók

Változatos és izgalmas mérkőzéseket hozott a GIENGER HUNGÁRIA KFT. Megyei I. o. 18. fordulója. A Mohács összekapta magát a múlt heti zakó után, a PVSK simán hozta a kötelezőt, ahogy a Pécsváradnak sem okozott gondot idegenben a Lovászhetény. A Sellyének hazai pályán egy döntetlennel kellett beérnie a szívós Harkányiak ellen.

Bajnokság
Bombagól negyven méterről - videó összefoglaló

2019-03-12 18:15:57

Bombagól negyven méterről - videó összefoglaló

Óriási szabadrúgásgól született a labdarúgó Baranya megyei NK Építők másodosztályának legutóbbi fordulójában a Hímesháza - Nagykozár találkozón.

Szponzorok