Véget ért a 3. Grassroots Grund Bajnokság

2023. június. 26., 14:39   |    

Véget ért a 3. Grassroots Grund Bajnokság

Befejeződtek 3. Grassroots Grund Bajnokság küzdelmei, amely a Faláb FC szervezésében, az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság támogatásával került kiírásra, amatőr csapatok részvételével.

A négy legkiemelkedőbb társulat által vívott döntő végül igencsak izgalmasra sikerült, hiszen az utolsó meccsen dőlt el minden. A bajnokság 60 mérkőzésén összesen 188 gól született, a fordulók mérkőzéseinek 3,3-as gólátlaga a döntőn 2,25-re csökkent, jól mutatva a csapatok összeszedettségét és koncentrációját.

A kiegyenlített versenyt támasztja alá az is, hogy az utolsó mérkőzést megelőzően háromesélyes volt a döntő végkimenetele. A 9 pontos Faláb FC került szembe ugyanis a 8 pontos NonStop csapatával, miközben az előző mérkőzést döntetlennel záró DPSE vezette a tabellát 10 ponttal. A mérkőzés győztese tehát a bajnoki cím birtokosa is lehet egyben. Döntetlen esetén egynél több góllal a Faláb lett volna a bajnok több rúgott góllal. Azonban egy 1:1-es eredmény akár azt is jelenthette volna, hogy a DPSE és a Faláb FC közt sorsolás dönt, egyformán álltak volna ugyanis győzelmek, gólkülönbség, rúgott gólok és az egymás elleni mérkőzések pont- és gólkülönbsége szempontjából is. Szerencsére ilyen döntési módszerre nem került sor, a Faláb FC 2:0 arányban győzedelmeskedett a NonStop csapatával szemben, és ezzel elhódította a bajnoki címet.

A gólkirálynak járó díjért ketten is versenyben voltak az utolsó mérkőzést követően, Ulicska Barna (DPSE) és Ángyán Balázs (Faláb FC) egyaránt 4 gólt tudhattak magukénak. A kettejük közti büntetőpárbaj a Faláb FC játékosa számára végződött kedvezően, ezzel el is dőlt a gólkirályi cím. A legjobb kapus kiválasztása nem volt hálás feladat a szervezőknek, hiszen mindegyik hálóőr jól állt a kapott gólokat tekintve, végül azonban Kürti Dánielt, a NonStop kapusa nyerte el a díjat.

A döntőben a csapatok az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága támogatásával serleg és labda formájában díjazásra kerültek, ezen felül a bajnokcsapat jutalma, hogy részt vehet a magyar válogatott egy barátságos mérkőzésén.

Képek a döntő eseményéről:


A szervezők a nagy sikerre való tekintettel a következő szezonban is kiírják a bajnokságot, ahová minden érdeklődő csapat jelentkezését várják augusztusban. 

A bajnoksággal kapcsolatos további információk az alábbi elérhetőségeken kérhetők:

Lintinger Péter: +36 70 281 0017 (lintinger.peti@gmail.com)
Figler Armand: +36 20 243 6190 (figlerazarmand@gmail.com)


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

2024-05-03 08:58:58

Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja - 5. forduló

A második tavaszi fordulóval folytatódtak a küzdelmek az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága által kiírt Alternatív labdarúgó bajnokságban.

Bajnokság
I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

2024-05-02 11:02:45

I. Zsuga-Bonito Bajnokság – 3. forduló

Nyolc csapat részvételével került megrendezésre április 27-én az I. Zsuga-Bonito Bajnokság 3. fordulója Pécsen.

Bajnokság
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-30 08:56:47

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Bajnokság
McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

2024-04-26 09:40:22

McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő 2023/2024: a lányoknak sikerült, a fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás

Április 25-én Székesfehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján öt vármegye – Budapest, Tolna, Komárom-Esztergom, Fejér és Baranya – részvételével zajlott le McDonald’s Fair Play Cup 2023/24-es szezonjának regionális döntője, ahol vármegyénk legjobb középiskolás fiú és leány csapata vett részt.

Szponzorok