Veterán Országos Bajnoki Döntő: Hatvan felett is erős tempót diktáltak

2024. szeptember. 16., 19:22   |    

Veterán Országos Bajnoki Döntő: Hatvan felett is erős tempót diktáltak

Szeptember 15-én az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont műfüves csarnokában rendezték meg a Veterán Országos Bajnoki Döntőt.

A hagyományosan 60 éven felüli labdarúgók nagyszabású tornájának szervezését Ott József, a PMFC korábbi edzője, jelenlegi szekcióvezetője, valamint dr. Papp Zsolt, a piros-feketék csapatorvosa, egyben öregfiú játékosa vette kézbe, annak érdekében, hogy egy év kihagyás után tovább folytatódjon a veteránok sorozata.

A színvonalas mezőnyt ezúttal két csoportban, összesen nyolc együttes: a Videoton, a Szeged, az Örkény, a Kecskemét, a Nagykanizsa, a Békéscsaba, a PMFC és a Kaposvár alkotta. Kuriózumként szolgált, hogy a PMFC kovácstelepi edzőközpontjának műfüves csarnokában egyszerre két pályán párhuzamosan zajlottak a veterán találkozók, így a csoportküzdelmek mellett a helyosztók is. A hatvan feletti csapatok ráadásul egytől-egyig erős tempót diktáltak.

A harmadik helyen a Kecskemétet 2-0-ra legyőző Kaposvár végzett, míg második lett a Videoton, amely 2-1-re alulmaradt a döntőben az Nagykanizsával szemben. Az élen végző kanizsaiak két különdíjat is hazavihettek, Németh Tibort a legjobb kapunak, Kepe Tibort pedig a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg a zsűrik. A gólkirályt ellenben a Videoton együttese adta Kádár Lajos személyében, aki négy találattal lett a legeredményesebb játékos.

A PMFC, az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság, a Gienger Hungária Kft., az AutoCity Zrt., illetve az RB-Hungary Kft. támogatásával megvalósuló Veterán Országos Bajnoki Döntő díjátadásában Boday Ferenc, szponzor mellett a PMSC több egykori legendás, emblematikus labdarúgója is segédkezett, Toma Árpád és Réfi Gábor, valamint Dárdai Pál emelte jelenlétével a veterán torna színvonalát. A 60 felettiek találkozója minden résztvevő elismerését kivívta, akik labdarúgás iránti szeretete cseppet sem kopik.

Nagyon örülök, hogy támogatóink segítségével sikerült véghezvinnünk ezt a tornát, amellyel ilyen sok csapatot tudtunk megszólítani és az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontba csábítani. Ismét bebizonyosodott, hogy közös szenvedélyünk a futball. Mindenki maximális alázattal játszott, szóval ezért jó időnként találkozni és egymás ellen futballozni, még így hatvan felett is – nyilatkozta az eseményt követően Ott József, a Veterán Országos Bajnoki Döntő szervezője.

Az A-csoport eredményei: Örkény – Szeged 2-0, Kaposvár – Kecskemét 1-1, Kaposvár – Örkény 1-1, Kecskemét – Szeged 1-0, Szeged – Kaposvár 1-3, Örkény – Kecskemét 0-1.

A B-csoport eredményei: Békéscsaba – PMFC 0-0, Videoton – Nagykanizsa 0-3, Videoton – Békéscsaba 3-0, Nagykanizsa – PMFC 1-0, PMFC – Videoton 2-5, Békéscsaba – Nagykanizsa 0-1.

A 7-8. helyért: Szeged – Békéscsaba 2-1.

Az 5-6. helyért: Örkény – PMFC 1-0.

Elődöntők: Kecskemét – Videoton 0-2, Nagykanizsa – Kaposvár 2-0.

Bronzmeccs: Kaposvár – Kecskemét 2-0.

Döntő: Nagykanizsa – Videoton 2-1.

A legjobb kapus: Németh Tibor (Nagykanizsa)
A legjobb játékos: Kepe Tibor (Nagykanizsa)
Gólkirály: Kádár Lajos (Videoton) 4 góllal.

Végeredmény:

1. Nagykanizsa
2. Videoton
3. Kaposvár
4. Kecskemét
5. Örkény
6. PMFC
7. Szeged
8. Békéscsaba

Képek az eseményről megtekinthető a PMFC facebook oldaláról az alábbi linken:

Facebook

Forrás: www.pmfc.hu
Kép: Kurdi József


Címkék:

További hírek

Bajnokság
I. Zsuga Bonito Bajnokság - fődíj

2024-09-12 08:31:46

I. Zsuga Bonito Bajnokság - fődíj

2024.06.18-án befejeződtek a Zsuga Bonito Bajnokság első szezonjának küzdelmei, amely a Zsuga Bonito FC szervezésében, az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság támogatásával került kiírásra, 9 amatőr csapat részvételével. Az idei szezon bajnoka a Zsuga Bonito FC lett.

Bajnokság
Fair Play Cup 2024-2025: Középiskolai Labdarúgó Program - nevezés

2024-09-11 09:46:53

Fair Play Cup 2024-2025: Középiskolai Labdarúgó Program - nevezés

Október 15-ig lehet nevezni az MLSZ által szervezett Középiskolai Labdarúgó Programra.

Bajnokság
Sportfejlesztési programok

2024-09-09 11:16:15

Sportfejlesztési programok

Bajnokság
XI. Faláb-kupa

2024-09-06 10:06:15

XI. Faláb-kupa

Idén tizenegyedik alkalommal került megrendezésre augusztus 31-én (szombat) a Faláb-kupa grund torna Kozármislenyben.

Szponzorok