Zárt kapus mérkőzések megrendezése - kiegészítés

2020. március. 13., 11:07   |    

Zárt kapus mérkőzések megrendezése - kiegészítés

A rendelkezésre álló kommunikációs csatornáin valamennyi klub köteles tájékoztatni a közvéleményt a mérkőzéseik zárt kapuk mögötti rendezéséről, valamint információt nyújtani adott találkozóiról.
 
Az osztálynak megfelelő rendezői létszámot zárt kapuk ellenére is biztosítani kell!

Azokon a pályákon, ahol nincs külső kerítés, a nézők távol tartása a pályától, illetve annak közvetlen környékéről - szintén a rendező egyesület feladata! Ahol nincs kerítés és fizikálisan nem lehet a sporttelep határát megállapítani, ott a zárt kapuk kordonszalag (műanyag szalag) vagy kötél kihúzásával kell jelezni a sporttelep határát, melyen belül néző nem tartózkodhat.

A kerítéssel határolt sporttelepeket a mérkőzés kezdését megelőző egy órával ki kell üríteni, és azokra – a mérkőzést követő egy óráig – csak a főtitkári levélben meghatározott személyek engedhetők be. Még abban az esetben is, ha a sporttelepen belül magántulajdonú vendéglátóegység található.

Az olyan sportlétesítményekben, ahol több (akár külső, akár belső) játéktér található, egyszerre több pályán is lehetnek sportesemények, de kizárólag abban az esetben, ha egy játéktérre vetítve sem csorbulnak a zárt kapus mérkőzésekre vonatkozó előírások.

Lehet egy játéktéren akár egymás után is mérkőzéseket rendezni, de az egyes találkozók érintettjei nem vehetnek részt nézőként a másik mérkőzésen, azaz nem csorbulhatnak a zárt kapus mérkőzésekre vonatkozó előírások.


Címkék:

További hírek

Közérdekű
TAO rendszerhiba

2023-09-22 10:55:24

TAO rendszerhiba

Közérdekű
Elhunyt Mosonyi Géza

2023-05-08 12:48:15

Elhunyt Mosonyi Géza

Szponzorok