Magyarországot Baranya vármegye amatőr labdarúgói képviselik a 2024. évi UEFA Regions Cup selejtezőn

2023. december. 19., 18:42   |    

 Magyarországot Baranya vármegye amatőr labdarúgói képviselik a 2024. évi UEFA Regions Cup selejtezőn

A Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornáját Baranya vármegye csapata nyerte 2023-ban. Hasonló sikert már 2015-ben és 2019-ben is begyűjtöttek a baranyaiak. Az aranyéremhez öt győzelemre és egy döntetlenre volt szükség. Az elkezdett utat már 2024 januárban folytatni szeretnék - mondta el lapunknak a csapat vezetőedzője, Nagy Gábor. A tréner arról is beszélt, hogy milyen utat járt be a megyei labdarúgó csapat.

- Kezdjük a beszélgetést a játékosok válogatásával. Dolgozol a PMFC-nél, a komlói megyei I. osztályban szereplő csapat vezetőedzője vagy. Hogy tudtad feltérképezni baranyai csapatokból a játékosokat?

- A PMFC-nél kizárólag operatív feladataim vannak, a szakmai munkának nem vagyok szereplője. Jelenleg a komlói csapatnak vagyok a vezetőedzője, de kevés időt dolgoztam a megyei labdarúgásban ezért az elmúlt két év tapasztalataira/meglátásaira és a stábtagok javaslatára támaszkodtam a válogatásnál. Tervszerű munka keretein belül indultunk el a Megyei Igazgató, Bogyay Zoltán felkérését követően. Kezdjük a céllal, majd az álmunk maghatározásával. Itt nem volt kérdés: a végső győzelem a cél élményt adni a közösségnek. Folytattuk a stáb és a játékosok kiválasztással: A célunk eléréséhez több feltételt határoztunk meg.

Első: siker éhes, motivált játékosok kiválasztása akik mindent megtesznek és alá rendelnek a cél elérése érdekében. Fő szabályként határoztuk meg, hogy senki nem kerülhet a csapat érdekeinek-és a céljaink elérése fölé.

Második: erős csapategység/kohézió, pozitív légkör és alkotó környezet kialakítása.

Harmadik: A játékosok rendelkezzenek minőségi kvalitással, karakterrel amivel képesek eldönteni egy-egy játékszituációt, mérkőzést, így egy torna lebonyolítású sorozatot.

Negyedik: egy olyan csapattaktikai terv kidolgozása minden játékfázisra kiterjedően amivel az ellenfelek fölé tudunk kerekedni.

Milyen út vezetett a regionális döntőktől az országos döntőig, majd a végső győzelemig?

Az első fázisban kialakítottunk egy bő játékos keretet amit a Megyei Igazgatóság kiküldött az érintett kluboknak és meghívtuk a játékosokat, hogy részt vegyenek az összetartásokon. Ettől kezdve minden összejövetelnél úgy működtünk, mint egy professzionális csapat amihez a Megyei Igazgatóság biztosította a feltételeket. Innentől kezdve elkezdtük a tudatos kiválasztást és a játékosok, így a csapat felkészítését a végső siker elérése érdekében. A regionális döntőből magabiztos játékkal és kiemelkedő egyéni- valamint csapatteljesítménnyel jutottunk az országos négyes döntőbe.

- Az országos döntőbe komoly minőséget képviselő csapatok jutottak be. Az elődöntő kifejezetten magas színvonalú játékot hozott, de a döntőbe is sok energiát kellett fektetni, jól tudjuk?

A statisztika magáért beszél: 5 győzelem, 1 döntetlen, 11-3-as gólarány. Egy másik gondolat: A döntő szervezése magas színvonalú volt, köszönet a Pest Megyei Igazgatóságnak.

- Gondolom több csapatból válogattál játékosokat. Mennyire volt nehéz a labdarúgókat összekovácsolni?

- Ami külön kiemelendő, hogy minden megyei első osztályban szereplő klubhoz küldtünk meghívót, sőt három megyei másodosztályú játékos is részt vett az országos döntőn. Összesen kilenc klub képviselte a tornákon Baranya Vármegyét. Összekovácsolni? A tudatos, tervszerű kiválasztás és az elvégzett munka egyenes arányba hozta magával a csapat egység kialakítását.

- Munkádat a megye válogatottba behívott játékosok edzői, esetleg munkahelyei mennyiben segítették?

- A szakmai munkát Tóth Máté, Kurucsai Kornél és Popovchich Krisztián, az operatív munkát Perlaki Zoltán és a Megyei Igazgatóság kollégái segítették (Éliás Andrea, Bogyay Zoltán, Réfi Gábor, Éles András, Pfilf László, Maml Zoltán). A fentiekből az következik, hogy a siker Baranya Vármegye labdarúgásának a sikere. Ide tartoznak a Vármegyei klubok vezetői, edzői és az egyéb feladatokat ellátó emberek. Büszkék lehetnek a válogatottban szereplő játékosaikra, nagyszerű és értékes emberek. Mint ennek a csapatnak a vezetője ezúton köszönöm a munkájukat és gratulálok nekik is a közös sikerhez. Az én aranyérmem virtuálisan az övék.

- A siker nemzetközi szereplést jelent a 2024-es esztendőben. Mit lehet tudni az UEFA Regions Cup selejtezőről?

 -Itt már, mint magyar amatőrválogatott néven fogunk szerepelni - a Megyei Igazgatóság nagy örömére mert már nem az ő költségvetésüket fogjuk terhelni. Az UEFA Regions Cup selejtezőjében Törökország, San Marino és Slovénia csapataival mérkőzünk meg. A csoport mérkőzéseit 2024 december 6.-ig kell lejátszani, a csoport győztese kerül a döntőbe.

A célokat már kitűztük a nemzetközi torna tekintetében is és a januári banketten tájékoztatjuk is a játékosokat erről. Ebből annyi, hogy első körbe tovább akarunk jutni, a selejtező sorozatból.. Kifejezetten egyéni célként tűztem ki magam elé, hogy a nemzetközi tornán figyeljenek fel legalább egy játékosunkra, keltse fel olyan labdarúgó-szakember figyelmét aki megváltoztathatja a játékos életét, beteljesülhet az a vágya, hogy profi labdarúgóvá váljon. Van olyan játékos ebben a közösségben akinek van rá esélye. Zárásként köszönöm az Igazgatóságnak, a stábtagoknak és a játékosoknak az együttműködésüket és a munkájukat. Ha valaki arra keresi a választ, hogy mi volt a siker kulcsa?

Mindenki végezte a dolgát és igazi CSAPAT voltunk.

Forrás: https://pecsistop.hu


Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok