A játékvezetői kar már holnap folytatná

2020. május. 12., 15:56   |    

A játékvezetői kar már holnap folytatná

A koronavírus miatti állapot speciális döntéseket, helyzeteket hozott a magyar futballban. Amellett, hogy a csapatoknak, futballistáknak fel kell készülniük a majdani folytatásra, a játékvezetők sem lazsálhatnak.

Az rendben, hogy ilyenkor szögre kerül síp, de készen állnak-e a megyei szintű játékvezetők a folytatásra, ami a jelek szerint augusztus közepénél hamarabb nem történhet meg?

Nagyon sokrétű a kérdés, de kezdjük az elején – vágott bele Czakó Dénes, a Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatósága Játékvezetői Bizottságának elnöke.
A baranyai játékvezetők sikeresen elvégezték a félszezonok előtti szokásos, mondhatni kötelező feladatokat, a fizikai teszteket, az elméleti felkészülést, ráadásul mintegy húsz újonnan vizsgázott játékvezetővel bővült a keret, úgyhogy március elején nagyon optimistán tekintettünk a feladataink elé.

- Azóta van ok pesszimizmusra?

- A legkevésbé sem. Azt persze mi is rettentően sajnáljuk, hogy elmaradtak a mérkőzések, hiszen számunkra is az éles feladat a legjobb gyakorlás. De napi útjaim során látom, hogy a játékvezetők nem eresztenek le, futnak, fizikailag kondícióban tartják magukat, és szerencsére az ugyanúgy vonatkozik a negyven feletti kerettagjainkra, mint a fiatalokra, akik most kapcsolódtak be a közös munkánkba. Az MLSZ Játékvezetői Bizottságától megkaptuk az interneten használható elméleti továbbképzések anyagát, ezekkel szépen megbirkóznak a lányok és a fiúk, mintegy ezer kérdésre kell választ adniuk.

De ez azért mégis más, mint a való élet…

Természetesen. Átéltünk már olyan időszakot, amikor az időjárási körülmények miatt nem lehetett fizikai tesztet tartanunk, szerintem ezt az időszakot is átvészeljük. A kormány aktuális rendelkezése szerint augusztus 15-ig még 500 fő alatti rendezvényt sem lehet tartani, de reméljük, utána visszaáll minden a régi kerékvágásba. Kijelenthetem, hogy a játékvezetők a bajnokság indulására felkészültek lesznek, mind a személyek számában, mind a fizikai és elméleti képzettségben rajtunk egyetlen mérkőzés sem fog múlni.


Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok