A labdát nem szabad elhanyagolni

2020. május. 19., 14:11   |    

A labdát nem szabad elhanyagolni

Nehéz két hónapon van túl a labdarúgás, és nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is, hiszen nem voltak közös edzések, nem voltak meccsek, csak otthon tudtak gyakorolni.

- Hogyan élték át a gyerekek, az utánpótlásnevelő egyesületek az elmúlt két hónapot?

Rettentő nehéz időszakon vagyunk túl – vágott bele Szabados József, a Bozsik Egyesületi Program Baranya megyei szakmai vezetője.
Kisegyesületekről van szó, Baranyában a mohácsi Bozsik Központ alatt hat csoport működik összesen 45 klubbal. Ebben az extrém helyzetben, a szakembereknek önállóan kellett megoldaniuk a gyerekek egyéni otthoni foglalkoztatást! Örömmel tapasztaltam, hogy edzőkollegák nagyon kreatívak, rendszeresen ment közöttük az információcsere, egymástól merítettek jobbnál jobb ötleteket. Arra mindenkinek felhívtuk a figyelmét, hogy a labdát ne felejtsék el, minden gyerek minél többet labdával mozogjon, gyakoroljon. Persze más lehetőségei vannak a kertes házban lakóknak, mint a panelben élőknek, de szerencsére remek megoldásokkal találkoztunk.

- A gyerekek nem untak rá?

- A futballra nem lehet ráunni, és most, hogy lassan visszatér a közös edzések lehetősége, ez biztos extra motivációt jelent majd nekik. Az biztos, hogy az elmaradt fesztiválokat, tornákat nagyon hiányolják, hiszen ez mindig kiemelkedő élmény volt számukra. Mint említettem, az egyéni labdás gyakorlás került előtérben, az edzők videó felvételekkel, rajzzal, különböző animációkkal segítettek ebben.

- Milyen tapasztalatokat lehet leszűrni ebből a két hónapból, hiszen az előrejelzések szerint visszatérhet a járványhelyzet?

- Ahogy említettem, a baranyai edzők folyamatosan konzultáltak egymással, kicserélték a tapasztalatokat. Regionális szinten, Somogy és Tolna megyével is történt hasonló, és biztos vagyok benne, hogy a szakemberek összegyűjtik és kiértékelik ezeket, hogy esetleg a jövőben már felkészültebben, és akár központi segítséggel tudjunk átvészelni hasonló helyzetet, hiszen ilyen még nem volt a program történetében.

- Mindenki várja már a hétköznapi folytatást?

- Úgy látom igen, mindenki ugrásra készen áll. Az persze más kérdés, hogy milyen lesz ez valójában, hiszen visszatérhet a járvány, de addigra feldolgozzuk az elmúlt két hónap történéseit, és felkészültebbek leszünk. De ahogy mondtam, kreativitással most is megoldottuk a problémákat, és a középpontban továbbra is a labda, a futball van.


Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok