A lőrinci technikai vezető hét éremmel büszkélkedik

2019. augusztus. 28., 14:00   |    

A lőrinci technikai vezető hét éremmel büszkélkedik

A foci megmaradt örök szerelemnek Gergely Endre számára, aki tizenöt éve szolgálja technikai vezetőként és pályagondnokként a szentlőrinci felnőttcsapatot. Még nem akar visszavonulni.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy 14 évesen már a felnőtt futballcsapat kapuját védték. Márpedig Gergely Endrével ez esett meg Abaligeten. Ki tudja, mire vitte volna a gólvonal mögött, ha nem sérül meg. De ez történt, és a 80-as évek közepén abba kellett hagynia. Kedvenc sportágától azonban nem szakadt el, 12 esztendőn át játékvezetőként tevékenykedett (ezzel is sérülés miatt kellett felhagynia), majd 2014-ben a szentlőrinci felnőttcsapat technikai vezetője (és egyben a pályagondnoka) lett.

– Szeretem mindkét munkát, szívesen csinálom – mondja. – Az eltelt időszak alatt technikai vezetőként legalább tizenöt edzőt kiszolgáltam. Mindegyikben láttam az elszántságot, a győzni akarást, még ha a sikert eltérő módszerekkel akarták is elérni.

Ahogy meséli, eleinte Szentlőrincen áldatlan állapotok uralkodtak a pályán. A sportlétesítmény egy része használhatatlan volt, a pályát nem lehetett bekeríteni, ezért éjjelente fiatalok buliztak ott, egyszer tönkre is tették a sátras lelátót.

– Mára azonban nagyot javult a helyzet – teszi hozzá. – Rohamos fejlődésen esett át a stadion, öröm oda belépni.
Gergely Endre nem csak a szentlőrinci NB III-as focicsapat, hanem külön felkérésre a Baranya-válogatott és az egykori Dráva-csoport legjobbjaiból összeállított együttes ügyeit is intézte. Utóbbinak köszönhetően jutott el olyan helyekre, ahová magánemberként talán soha sem látogatott volna el, így San Marinóba és Bosznia-Hercegovinába.

– Büszke vagyok arra, hogy a szentlőrinci klubbal eddig négy bajnoki arany-, két ezüst- és egy bronzérem tulajdonosa lehettem. Úgy tudom, hogy rajtam kívül nincs ilyen sikeres NB III-as technikai vezető az országban. Hálás vagyok a feleségemnek, mindenben támogatott, nélküle nem jutottam volna el idáig. Sokat jelent számomra a család és persze a futball is. Lehet, hogy egyszer a pályáról visznek majd ki a temetőbe. Ha így is lesz, remélem, nem mostanában kerül rá sor…

Focipálya mellett vendéglátás
Gergely Endre 1956. július 14-én született Magyarszéken. Iskolába Sásdon és Abaligeten járt, szakmunkásképzőt végzett. Különféle beosztásokban sokáig dolgozott a vendéglátóiparban. A fia 38, a lánya 36 esztendős, öt unokája van. Két sportkitüntetésben részesült, megkapta Szentlőrinc Város Önkormányzata Ifjúsági és Sportdíját, valamint az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága által adományozott Baranya Sportjáért Díj ezüst fokozatát.

Forrás: www.bama.hu


Címkék:

További hírek

Általános
Játékmester - pedagógus továbbképzést tartottak Mohácson

2024-05-17 16:49:06

Játékmester - pedagógus továbbképzést tartottak Mohácson

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Osztálya ’Játékmester’ pedagógus játékmódszertani továbbképzést tartott Mohácson, amelyen 35 fő pedagógus vett részt és végezte el sikeresen.

Általános
Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

2024-05-15 15:22:41

Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

Az iskolai leány labdarúgócsapat elmúlt 10 évét bemutató kiállítást szerveztek a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban, mely bemutatta az évek során elért sikereket és a megélt emlékeket. A kiállításnak köszönhetően egy helyen lehetett megtekinteni az elmúlt 10 év relikviáit: Mezek, serlegek, érmek, fényképek, újságcikkek, labdák.

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Szponzorok