A múltat, a jelent és a jövőt ünnepelte a százéves PVSK

2019. augusztus. 26., 10:23   |    

A múltat, a jelent és a jövőt ünnepelte a százéves PVSK

Pénteken délután (aug. 23.) ünnepélyes keretek között letették a PVSK következő évtizedeit meghatározó létesítményfejlesztési beruházás alapkövét, majd a már elkészült multifunkciós munkacsarnokban megtartották a 100 éves egyesület centenáriumi ünnepségét.

Hagyományaihoz méltó módon, az egyesület egykori, jelenlegi sportolói, valamint meghívott sportvezetők és közéleti személyiségek jelenlétében ünnepelte meg megalapításának századik évfordulóját a PVSK. Rákossy Balázs államtitkár, a PVSK tiszteletbeli elnöke, Őri László, Pécs alpolgármestere, Czerpán István, az egyesület elnöke, valamint Garami József és Rónai István legendás pécsi labdarúgóedzők együttesen tették le annak a beruházásnak az alapkövét a Verseny utcában, amely új alapokra helyezheti a klub jövőjét.

– Ma a múltat, a jelent és a jövőt ünnepeljük: a százéves egyesületet, amelynek eredményekben gazdag a múltja, ugyanakkor jelenleg a régió egyik legsikeresebb egyesülete, amely 14 szakosztályt működtet és 1500 sportolót tömörít, és amely meg tudja alapozni jövőjét a kormány támogatásának köszönhetően – mondta köszöntőjében Rákossy Balázs.

Az egyesület elnöke, Czerpán István az összefogás fontosságól beszélt.

– Hosszú évtizedek után alakul az összefogás a város sportegyesületei között, ami jó jel a jövőre nézve. A PVSK, ahogy eddig is, úgy ezután is partner minden olyan törekvésben, ami a pécsi sport fejlődését szolgálja, és biztos vagyok abban, hogy a most induló létesítmény-fejlesztéssel az egész város gyarapodni fog – foglalta össze gondolatait a sportvezető.

Nyolcszáz fős lelátót húznak fel
A labdarúgó szakszövetség előírásainak mindenben megfelelő, akár NB II-es, illetve nemzetközi utánpótlás-mérkőzések lebonyolítására alkalmas új füves pálya épül, amelynek déli végébe a meglévő műfüves pályáig tartó területen két műfüves kispályát is kialakítanak. A pálya nyugati oldalán egy 800 fős, fedett lelátót húznak fel a szakemberek, amelynek csaknem 2000 négyzetméter beépített alapterületű gyomrában a labdarúgókat és a szurkolókat kiszolgáló helyiségek lesznek.

Forrás: www.bama.hu

További képek az alábbi link megnyitásával a www.bama.hu cikkében megtekinthetőek:

https://www.bama.hu/sport/helyi-sport/a-multat-a-jelent-es-a-jovot-unnepelte-a-szazeves-pvsk-1989655/

 


Címkék:

További hírek

Általános
Játékmester - pedagógus továbbképzést tartottak Mohácson

2024-05-17 16:49:06

Játékmester - pedagógus továbbképzést tartottak Mohácson

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Osztálya ’Játékmester’ pedagógus játékmódszertani továbbképzést tartott Mohácson, amelyen 35 fő pedagógus vett részt és végezte el sikeresen.

Általános
Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

2024-05-15 15:22:41

Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

Az iskolai leány labdarúgócsapat elmúlt 10 évét bemutató kiállítást szerveztek a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban, mely bemutatta az évek során elért sikereket és a megélt emlékeket. A kiállításnak köszönhetően egy helyen lehetett megtekinteni az elmúlt 10 év relikviáit: Mezek, serlegek, érmek, fényképek, újságcikkek, labdák.

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Szponzorok