A PMFC nyerte a veterán tornát

2019. november. 26., 15:16   |    

A PMFC nyerte a veterán tornát

A 100 éves jubileumát ünneplő PVSK Verseny utcai új sportcsarnokában rendezték meg az Összefogás nemzetközi veterán labdarúgótornát, amelyen hat csapat indult, közöttük három külföldi.

A mezőnyt a Horvátországi Eszéki Magyar Intézet, a szlovén Lendva, a szlovák Csallóköz, valamint három baranyai együttes, a PMFC, a Komló és a PVSK alkotta, valamennyi mérkőzés 1×25 perces volt, egy-egy pályán lévő együttes öt mezőnyjátékosból és egy kapusból állt. A végeredmény ez lett: 1. PMFC 9 pont, 2. Csallóköz 6, 3. Eszék 6, 4. PVSK 3, 5. Lendva 1, 6. Komló 1 (az azonos pontszámúak között a gólkülönbség döntött). Különdíjakat is kiosztottak, gólkirály: dr. Papp Zsolt (PMFC), legjobb kapus: Racskó Pál (Csallóköz), legjobb mezőnyjátékos: Ante Szimunovics (Eszék)

Megszólaltattuk Racskót, a legjobb kapusnak megválasztott focista ezt nyilatkozta a banketten.

– Sok rokonom él Baranyában, őket annak idején a lakossági csere alapján ide telepítették. Örülök a kapott díjnak, a most elszenvedett sérülésem pedig nem vészes.
A kapuvédő korábban több cikluson keresztül vezette polgármesterként a galántai járásbeli Királyrév települést, tavaly azonban már nem indult a választásokon. Tagja a szlovákiai polgármesterek futballválogatottjának, többször védett az ilyen minőségben tevékenykedők Európa-bajnokságán.

A pályán ott láttuk Simon Gyulát (54), aki szintén csallóközi színekben szerepelt. Aktív korában játszott az élvonalbeli Dunaszerdahelyben, a Kassában (velük a Bajnokok Ligájában is ott volt), a Petrzalkában, az osztrák Austria Wienben Nyilasi Tibor csapattársa volt. A középpályás összesen 29-szer húzta magára a csehszlovák, illetve szlovák A-válogatott mezét. Érdekesség, hogy 2017-ben Gyirmóton az akkori vezetőedző, Molnár László segítőjeként tevékenykedett. Különlegesség, hogy 15 éves koráig párhuzamosan járt hoki- és fociedzésekre.
– Még 2010-ben hagytam abba a játékot, azóta csak öregfiúk, illetve veteránmeccseken játszom – mesélte. – A munkám Bécshez köt, de a családom maradt Szlovákiában, a Galánta melletti Nagyfödémesen, ebben az 5000 lakosú településen van az otthonunk. Fárasztó az ingázás, egyelőre azonban még bírom.

Forrás: www.bama.hu

Fénykép forrás: www.pvsk.hu

 


Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok