Átigazolási tájékoztató - 2015 nyár

2015. július. 10., 11:06   |    

Átigazolási tájékoztató - 2015 nyár

Kérjük a sportszervezetek figyelmesen olvassák el az alábbi átigazolási tájékoztatót!

ÁTIGAZOLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a csapatokat, hogy a 2015. évi nyári átigazolási időszak időtartama:

a.)      Szerződés nélküli és szerződéssel rendelkező felnőtt amatőr labdarúgók esetén: Felnőtt korosztály:       2015. július 01-től - augusztus 01. éjfélig U6 – U19 korosztályig (1997.01.01. – 2010.12.31. között születettek):       2015. július 01-től – szeptember 30. éjfélig b.)    hivatásos labdarúgók esetén: 2015. június 09-től – augusztus 31. éjfélig   FUTSAL bajnokságban: Felnőtt korosztály:  július 15. - augusztus 25. éjfélig Utánpótlás korosztály:  július 15. - október 15. éjfélig   Az átigazolás benyújtásakor a következő iratokra van szükség:
  • Amatőr (sportszerződéssel nem rendelkező) labdarúgó esetében:
  • Az előírásoknak megfelelően kitöltött – a szükséges aláírásokkal és bélyegzőkkel ellátott – ÁTIGAZOLÓ LAP (A labdarúgók átigazolásához az ÁTIGAZOLÓ LAP-ot olvashatóan, nyomtatott betűvel - tintával, írógéppel vagy számítógéppel (rendszerből a sportszervezet elektronikus ügyintézője által) kell kitölteni.
  •  Ha az átadó sportegyesület nem hajlandó lepecsételni az átigazoló lapot, akkor az átigazolni szándékozó amatőr labdarúgó az átigazolási kérelem benyújtása előtt szándékáról írásban köteles értesíteni volt sportszervezetét, és az erről szóló igazolását az átigazolási kérelemmel együtt az Igazgatóság számára átadni. (Ajánlott szelvény + a nyilatkozat másolatát kell leadni az Igazgatósághoz) Nyilatkozatminta letölthető az Igazgatóság honlapjától (baranya.mlsz.hu)
  Amatőr sportszerződéssel rendelkező labdarúgó esetében: Kölcsönadás esetén: Kölcsönadási szerződés (4 példány – eredeti aláírásokkal, pecsétekkel) + ÁTIGAZOLÓ LAP
  • Kölcsönadni kizárólag érvényes sportszerződéssel rendelkező labdarúgót lehet.
A kölcsönadás ideje nem lehet hosszabb a szerződés időtartamánál.
  • Végleges átigazolás esetén: Megállapodás a Szerződés felbontásáról
(3 példány – eredeti aláírásokkal, pecsétekkel) + ÁTIGAZOLÓ LAP Fontos tudnivalók:

Hiányosan benyújtott átigazolási kérelmet az Igazgatóság nem vesz át!! Kizárólag eredeti átigazolási lapot fogadunk el!

  • A módosított sporttörvény szerint amatőr sportolói szerződés legfeljebb 1 bajnoki évre köthető. (Lejárati dátum aktuálisan: 2015. 12. 31., vagy 2016. június 30. lehet.)
  •  A 14. életévét be nem töltött sportolóval szerződést nem lehet kötni.
  • A bajnoki év időtartama alatt a labdarúgó három alkalommal igazolhat át, és két sportszervezetben léphet pályára hivatalos mérkőzésen, azzal, hogy átigazolásra kizárólag átigazolási időszakban kerülhet sor.

Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy a versenyigazolványokon lévő fényképek érvényességét ellenőrizzék az átigazolási időszak előtt. Az MLSZ informatikai rendszere nem engedi azon játékosok versenyengedélyét kiadni, akiknek lejárt fényképük van! A gyorsabb ügyintézést segítve kérjük a fényképeket digitális formában leadni. Minden egyes fénykép külön képfájlba legyen mentve (JPG) formátumban. Mérete: maximum 480 x 640 pixel legyen (álló igazolvány kép). A fénykép neve a játékos neve és azonosító száma legyen. (pl: minta_janos_134811.jpg) A fényképeket kérjük e-mailben, vagy valamely adathordozón az Igazgatósághoz eljuttatni legkésőbb: 2015. július 25-ig.

Az igazolásokkal - átigazolásokkal kapcsolatos egyéb kérdésekre az MLSZ Nyilvántartási- Igazolási és Átigazolási Szabályzatában foglaltak az irányadóak. Az aktuális Szabályzat elolvasható, vagy letölthető az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság hivatalos internetes oldaláról - baranya.mlsz.hu – az aktuális MLSZ szabályzatok képre kattintva.

MLSZ BMI

 

További hírek

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Szponzorok