Átigazolási tájékoztató - 2016 - 2017 nyár

2016. július. 20., 11:28   |    

Átigazolási tájékoztató - 2016 - 2017 nyár

Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy az alábbi átigazolási tájékoztatót figyelmesen olvassák el. A Nyilvántartási- Igazolási és Átigazolási Szabályzatban az utánpótlás korú (1997.01.01 után született) labdarúgók átigazolása jelentősen megváltozott a korábbiakhoz képest.

atigtajekoz_cikkkep Az MLSZ Elnöksége ELN-62/2016 (07.01.) számú határozatával módosította a Nyilvántartási- Igazolási és Átigazolási Szabályzatot. Felhívjuk az Egyesületek figyelmét, hogy az utánpótlás korú (1997.01.01. után született) labdarúgók átigazolására vonatkozó szabályok jelentősen megváltoztak!

Átigazolási időszakok:

Felnőtt amatőr labdarúgók: július 01. – július 31. („szabadon igazolható”) augusztus 01. – augusztus 31.  (csak az átadó sportszervezet hozzájárulásával) U14 – U19 labdarúgók: július 01. – augusztus 31. U6 – U13 labdarúgók Bozsik Program: július 01. – szeptember 15.  Hivatásos labdarúgók: június 09. – augusztus 31. Futsal felnőtt: július 15. – augusztus 25. Futsal utánpótlás: július 15. – október 15. Strandlabdarúgás: A versenyévad megkezdését megelőző napig szabadon igazolhat, de egy versenyévadban csak egy sportszervezetben (csapatban) szerepelhet. Öregfiúk: július 01. – augusztus 31.  

UTÁNPÓTLÁS ÁTIGAZOLÁS

Utánpótláskorú - hivatásos szerződéssel nem rendelkező - labdarúgók esetén az átvevő egyesületnek fizetnie kell az átadó egyesületnek „Utánpótlás működési költségtérítést”. Ezt a NYIÁSZ 13.§.(3) n pontjában (18. oldal) közölt táblázat alapján kell megfizetni.

Utánpótlás (1997.01.01 után született) működési költségtérítés a szerződéssel nem rendelkező játékosok esetén:

B. táblázat

Átvevő

I. osztályú sportszervezetek

II. osztályú sportszervezetek

Egyéb

Átadó

I. osztályú sportszervezetek

3.000.000 Ft/év

400.000 Ft/év

0

II. osztályú sportszervezetek

500.000 Ft/év

300.000 Ft/év

0

Egyéb

200.000 Ft/év

150.000 Ft/év

100.000 Ft/év

  • - Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (1997.01.01. után születettek) belföldi átigazolásakor minden átigazolási időszakban a B. táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően.
  • - Az utánpótlás Működési költségtérítésként a labdarúgó 12 évnél fiatalabb időszakára minden esetben, a táblázatban szereplő összeg 50%-a fizetendő.
  • - Az utánpótlás működési költségtérítési táblázatban az adott sportszervezet besorolását a sportszervezet U19-es csapatának osztálya határozza meg.
  •  - A táblázatban szereplő összegektől a két sportszervezet közös megállapodás alapján eltérhet úgy, hogy a táblázatban feltüntetett működési költségtérítési összegek minimum 10%-a minden esetben kötelezően fizetendő.
  • - Amennyiben egy klubot váltó játékos egy éven belül újra átigazol, az új sportszervezet az előírt éves utánpótlás működési költségtérítés mellett, az átadó sportszervezet ezt megelőző utánpótlás működési költségtérítését is köteles megfizetni az átadó sportszervezetnek.
  •  - Abban az esetben, ha egy labdarúgó egy éven belül külföldről másik magyar sportszervezetbe igazol vissza, az új sportszervezet köteles megfizetni azt az utánpótlás működési költségtérítést a játékos legutóbbi magyar sportszervezetének, amelyet közvetlen odaigazolása esetén kellett volna fizetni.
Kiegészítések:Ez alól csak azok a játékosok számítanak kivételnek, akik legalább 1 éve nem léptek pályára és a tavalyi évben versenyengedélyük sem volt. - A megyei bajnokságokban szereplő egyesületek esetén évente 100.000-Ft. Csak az utolsó egyesületben töltött időre jár a költségtérítés, minden megkezdett év teljes évnek számít. A két egyesület megegyezhet a fenti összegnél kevesebb költségtérítésben is, de ez 10%-nál 10.000-Ft-nál kevesebb nem lehet évenként. - Főszabály szerint a működési költségtérítés ÁFA köteles, ez alól csak az jelent kivételt, ha ÁFA mentes körbe tartozik az Egyesület - Csak az utolsó egyesületben töltött időre jár a költségtérítés, minden megkezdett év (versenyengedéllyel kell rendelkezni) teljes évnek számít. - Az országos utánpótlás bajnokságok I.-II. osztályában szereplő sportszervezetek játékosai, megyei (egyéb kategóriájú) sportszervezetbe ingyen igazolhatók! (2016-17-es idény besorolása számít) - Amatőr labdarúgót kölcsönadni nem lehet. (Amatőr szerződés megszűnt) A fentiek alapján utánpótlás korú játékos átigazolásához a következőket kell csatolni: 1. Átadó - Átvevő, Játékos, Szülő/Gondviselő által aláírt lepecsételt szabályszerűen kitöltött 30 napnál nem régebbi átigazoló lap. 2. Az átadó egyesület által kiállított számla másolata a működési költségtérítés összegéről (labdarúgó neve is legyen a számlán) 3. Az átvevő egyesülettől, a költségtérítés megfizetését igazoló banki átutalási bizonylat másolata. 4. Ha az egyesületek az előírtnál (megyén belül 100.000 Ft / év) kevesebb költségtérítésben (de legalább 10 %-ában) egyeznek meg akkor az erről szóló megállapodás egy eredeti példánya. (Letölthető weboldalunkról – baranya.mlsz.hu - a nyomtatványok menüpontban) ill. az alábbi linken is elérhető:

 Megállapodás minta - működési költségtérítésről >> (doc) (lehetőség szerint számítógépen töltsék ki a játékos nevét, azonosítószámát és az összeget)

Ezek bármelyikének hiányában az átigazolást nem lehet végrehajtani!

FELNŐTT ÁTIGAZOLÁS

Felnőtt korú labdarúgók július 01. és július 31. között „szabadon igazolhatóak”, augusztus 01. és augusztus 31. között csak az átadó sportszervezet hozzájárulásával. Átigazolásához a következőket kell leadni az Igazgatósgon: - Átadó - Átvevő, Játékos, által aláírt lepecsételt szabályszerűen kitöltött 30 napnál nem régebbi átigazoló lap. -  Ha az átadó egyesület nem pecsételi le az átigazoló lapot, akkor az átadó egyesületet írásban kell értesíteni az átigazolási szándékról. (A postai feladóvevényt és a nyilatkozat másolatát az átigazolási lappal együtt kell leadni az Igazgatóságon). Nyilatkozat minta letölthető weboldalunkról a nyomtatványok menüpontból. -  augusztus 01. és augusztus 31. között kizárólag az átadó egyesület által is aláírt és lepecsételt átigazoló lapot tudjuk befogadni!!!

Részletek a NYIÁSZ-ban olvashatóak (18. és 24. oldal):

Nyilvántartási- Igazolási és Átigazolási Szabályzat >>

MLSZ BMI

 

További hírek

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-05 09:24:27

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében. Baranyában Kozármislenyben kerül lebonyolításra.

Általános
Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

2024-06-25 14:31:40

Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

Hétfőn érkezett a szomorú hír, elhunyt Szabó László, vagy ahogy mindenki szólította Mohácson, Zsömi, aki harminchét évet húzott le a MTE labdarúgó-szakosztályánál. A legendás gyúró iránti tiszteletünket kifejezve elevenítjük fel a Mohácsi Újság.hu 2015-ben vele készített interjúját.

Általános
Futballünnep Drávaszabolcson

2024-06-20 12:30:25

Futballünnep Drávaszabolcson

"Hátsó füves" futballmentő túra keretén belül június 29.-én (szombaton) Drávaszabolcson futballünnepre kerül sor.

Szponzorok