Átigazolási tájékoztató - 2018-2019 nyár

2018. július. 03., 13:22   |    

Átigazolási tájékoztató - 2018-2019 nyár

Tájékoztatjuk az Egyesületeket, hogy az alábbi tájékoztató a 2/2018 NYIÁSZ rövid kivonata, a nyári átigazolási időszak lényegi része.

További információk a hatályos NYIÁSZ szabályzatban találhatók, amely letölthető a tájékoztató alatt található letölthető dokumentumokból vagy az MLSZ dokumentumtárából.

ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAKOK:

A 2018-2019 nyári átigazolási időszakban az 1999-ben és később született labdarúgókra a B. táblázat szerinti díjak vonatkoznak.

2/2018 - NYIÁSZ 13 § 3 n):

2) Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal, strandlabdarúgás) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „B” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. Az U19-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgók az idény végén az adott, NYIÁSZ-ban meghatározott nyári átigazolási időszakban is a „B”, utánpótlás amatőr működési költségtérítésre vonatkozó táblázata alapján válthatnak sportszervezetet. A táblázatnál a sportszervezetek legmagasabb versenyeztetett utánpótlás korosztályának besorolása a mérvadó.

2a) Amennyiben egy klubot váltó játékos egy éven belül újra átigazol (tél-nyár-tél, nyár-télnyár), az új sportszervezet az előírt éves utánpótlás működési költségtérítés mellett, az átadó sportszervezet ezt megelőző, ténylegesen kifizetett, számlával igazolható utánpótlás működési költségtérítését is köteles megfizetni az átadó sportszervezetnek.

2b) Utánpótlás labdarúgó átigazolása esetén a 12 év alatti időszakra (ideértve az U12-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgót is) a táblázatban szereplő összeg 50%-a fizetendő.

2c) A táblázatban szereplő összegektől, minden átigazolási időszakban, a két sportszervezet közös megállapodás alapján eltérhet úgy, hogy a táblázatban feltüntetett működési költségtérítési összegek minimum 10%-a minden esetben kötelezően fizetendő.

2d) Abban az esetben, ha egy labdarúgó egy éven belül (tél-nyár-tél, nyár-tél-nyár) külföldről másik magyar sportszervezetbe igazol vissza, az új sportszervezet köteles megfizetni azt az utánpótlás működési költségtérítést a játékos legutóbbi magyar sportszervezetének, amelyet közvetlen odaigazolása esetén kellett volna fizetni.

2e) Az átvevő sportszervezet a megállapodás szerinti összeget az átigazolás előtt banki átutalással köteles teljesíteni az átadó sportszervezetnek. Az átigazoláshoz szükséges okiratokkal (átigazoló lap, működési költségtérítésre vonatkozó számla, szükség esetén a megkötött megállapodás) együtt a pénzmozgás megtörténtének igazolását is be kell nyújtania az MLSZ illetékes szervéhez, ennek hiányában – amennyiben a NYIÁSZ eltérően nem rendelkezik – a labdarúgó nem igazolható át.

2f) A két sportszervezet utánpótlás működési költségtérítés megállapodás szerinti vagy a táblázat szerinti összegének meg nem fizetése esetén a labdarúgó nem igazolható át.

2g) Abban az esetben, ha az átvevő sportszervezet az átigazolási kérelmét bizonyíthatóan, az írásbeli felszólítástól számított 8 napon belül a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerben szabályosan benyújtotta – azonban az átadó sportszervezet számlázási kötelezettségét elmulasztotta és emiatt a labdarúgó után jelen táblázat vagy megállapodás alapján fizetendő, működési költségtérítés fizetésének az átvevő sportszervezet nem tudott eleget tenni – úgy az MLSZ a labdarúgót az írásbeli felszólítástól számított 8 nap után átigazolja, és fegyelmi eljárást indít a vétkes sportszervezettel szemben. A fegyelmi eljárás megindítása nem szünteti meg a működési költségtérítés megfizetésének kötelezettségét.

KIVÉTELES ÁTIGAZOLÁSI LEHETŐSÉG:

2/2018 - NYIÁSZ 19 § 1. m): 

Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét betöltött amatőr labdarúgó 12 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen. Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét be nem töltött amatőr labdarúgó 6 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen. E pont szerinti különleges átigazolásra is alkalmazni kell a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket (beleértve a működési költségtérítés megfizetését) azzal, hogy az átadó sportszervezet hozzájárulása nem szükséges az átigazoláshoz és a labdarúgó utolsó pályára lépéstől számított 2 éven belül lehet a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket érvényesíteni.

Az Igazolások, átigazolások benyújtása és a versenyengedély kérelem csak elektronikus úton az IFA rendszeren keresztül történik!!!

Játékosok fényképének ellenőrzése:

Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy a 2018 – 2019. évi versenyengedélyek és a sportorvosik nyomtatásához a játékosoknak érvényes fényképpel kell rendelkezniük. Lejárt fényképekkel a versenyengedélyek és sportorvosik nem nyomtathatóak.

Az egyesületek ügyintézői az IFA rendszerbe belépve ellenőrizni tudják, mely játékosaik fényképei jártak le:

Sportszervezetek / Ügyintézés, adminisztráció / Játékosügyintézés / majd a képernyő jobb oldalán a Fényképek menüpontban.

Itt tudnak új képet feltölteni is, amelyet az Igazgatóság hagyhat jóvá.

Kizárólag friss, álló igazolvány képet fogadunk el. Ettől eltérő képeket az Igazgatóság automatikusan elutasít.

MLSZ BMI


Letölthető dokumentumok


Címkék:

További hírek

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Általános
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága

2024-03-29 08:23:06

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága

Tájékoztatjuk az egyesületek ügyintézőit, hogy március 29.-e (Nagypéntek) és április 01.-e (húsvét hétfő) munkaszüneti napok, ezért az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság irodájában az ügyfélfogadás ezeken a napokon szünetel, így személyes ügyintézésre nem lesz lehetőség.

Általános
JÁTÉKMESTER - pedagógus továbbképzés

2024-03-28 15:36:44

JÁTÉKMESTER - pedagógus továbbképzés

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Osztálya ’Játékmester’ pedagógus játékmódszertani továbbképzést tart Mohácson.

Szponzorok