Befejeződtek a Tehetségközponti U12-U13-U14 edzések

2016. június. 08., 14:42   |    

Befejeződtek a Tehetségközponti U12-U13-U14 edzések

Május 30-31.-én voltak az utolsó Tehetségközponti edzések a megyei U12-U13-U14 válogatottak számára tavasszal.

cikkep1 Az MLSZ Bernd Storck vezetésével márciusban egy új, megyei szinten működő tehetségfejlesztő programot indított el, amely május 30-31-én fejeződött be a 2016 tavaszi idényére. A projekt - program célja, hogy a 12–14 éves korosztály legtehetségesebb hazai labdarúgói egységes, minőségi képzést kapjanak, és 15 éves korukra már a megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére. Országosan minden megyében márciusban kezdődtek a megyei U12-U13-U14 válogatottak első edzései. Idén tavasszal 5 alkalommal találkoztak a PMFC Stadionban a labdarúgók, akik az MLSZ által központilag kialakított edzésterv alapján edzettek. cikkep2 A gyerekek utaztatását és meleg étkeztetését az MLSZ Baranya megyei Igazgatóságon keresztül az MLSZ finanszírozta. Az MLSZ nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek semmiben ne szenvedjenek hiányt és kizárólag a focira koncentrálhassanak, amíg az adott napon együtt vannak. Mindhárom korosztály egy Regionális Tornán vett részt Kaposváron májusban. Az U14 korosztályból ki lett alakítva egy Regionális Válogatott a torna után akik, Telkiben vettek rész most június 06-07.-én egy tornán, ahol az ország négy régiójának válogatott labdarúgói szerepeltek. Baranyából három U14-es labdarúgó került be (Bischoff Marcell, Siklér Zsombor, Szentmártoni Márton - mind PMFC),  a Régiós válogatottba és vett részt ezen a tornán, ahol a későbbi U15 nemzeti válogatott gerincét szeretnék "összerakni". Videóriport: www.pecsinapilap.hu A Tehetségközponti edzéseket az alábbi szakmai stáb irányította: Szabados József - Megyei Utánpótlás Szakmai Igazgató Kósa Sándor - Edző Vas László - Edző Sólyom Csaba - Kapusedző Veréb Viktor - Koordinációs edző Fekete György - Fizioterapeuta Az MLSZ a későbbiekben (ősztől) heti rendszerességgel szeretné a fenti korosztályos megyei válogatottakat "összehozni" és központi irányítás mellett tovább folytatni a megkezdett munkát. Képek az utolsó tavaszi válogatottak edzéseiről (U12-U13-U14) - 2016. május 30-31.:

 

 Éles András Megyei koordinátor

 

További hírek

Általános
Játékmester - pedagógus továbbképzést tartottak Mohácson

2024-05-17 16:49:06

Játékmester - pedagógus továbbképzést tartottak Mohácson

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Osztálya ’Játékmester’ pedagógus játékmódszertani továbbképzést tartott Mohácson, amelyen 35 fő pedagógus vett részt és végezte el sikeresen.

Általános
Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

2024-05-15 15:22:41

Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

Az iskolai leány labdarúgócsapat elmúlt 10 évét bemutató kiállítást szerveztek a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban, mely bemutatta az évek során elért sikereket és a megélt emlékeket. A kiállításnak köszönhetően egy helyen lehetett megtekinteni az elmúlt 10 év relikviáit: Mezek, serlegek, érmek, fényképek, újságcikkek, labdák.

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Szponzorok