Bozsik Kibontakoztatási Program - U12-U13-U14 Megyei előválogató

2016. február. 29., 10:35   |    

Bozsik Kibontakoztatási Program - U12-U13-U14 Megyei előválogató

Új tehetségfejlesztő program indult német mintára a 12-15 éves labdarúgók számára - Baranyában is nyílik egy központ.

bozsik_valog02

Bozsik Kibontakoztatási Program

A magyar labdarúgásban egyre inkább a német vonal érvényesül. Nem kérdés, üdvözlendő, hogy ez történik. A németek ugyanis nemcsak dumálnak, nemcsak azt halljuk tőlük, hogy ezt kellene, meg azt kellene, hanem tesznek is azért, hogy a szakmai tudásukat átadják, s ennek köszönhetően fejlődjön a magyar futball – mind felnőtt-, mind utánpótlásszinten. Az MLSZ Bernd Storck vezetésével nemrég egy új, megyei szinten működő tehetségfejlesztő programot indított el. A projekt célja, hogy a 12–14 éves korosztály legtehetségesebb hazai labdarúgói egységes, minőségi képzést kapjanak, és 15 éves korukra már a megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére. A program megyei szinten zajlik, Budapesten és Pest megyében két-két, a többi megyében egy-egy tehetségközpont alakul meg, ezekben a sportigazgatóság által aprólékosan kidolgozott, egységes edzésmunkával képzik a régiók legígéretesebb futballistapalántáit. bozsikvalog3 – Az első feladatunk, hogy átadjuk a központokban dolgozó ötfős stábok tagjainak azt a tudást, amely kulcsfontosságú az eredményes munkához – mondta Bernd Storck a programról. – A megyék részére részletesen kidolgozott edzésprogramot állítottunk össze, a központok így ugyanazon irányelvek mentén képzik a játékosokat, minden helyszínen ugyanazt az edzésmunkát elvégezve, és ugyanazokat a követelményeket szem előtt tartva. Szeretnénk egy új, képzett futballgenerációt nevelni, a célunk, hogy már a legfiatalabb válogatott korosztályba minőségi futballisták kerüljenek be, ezért a programban nem a mennyiségi, hanem a minőségi képzésre helyezzük a hangsúlyt. A kiválasztás során elsősorban a technikai képességeket figyeljük, emellett a koordináció, a játékosok személyisége, gondolkodása, a labdás és a labda nélküli mozgása is fontos szempont. Ügyeltünk arra is, hogy minden központba megfelelő edzők kerüljenek, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatal labdarúgókkal foglalkozó edzők egyben jó tanárok is legyenek, akikre felnéznek a játékosok, és akik a pályán maguk is meg tudják mutatni, amit tanítványaiktól kérnek.

U12-U13-U14 Előválogató - 2016. március 01. (kedd) 12:00 órától - PMFC Stadion

A március 01-ei (kedd) kiválasztón az MLSZ-ben dolgozó szövetségi edzők is részt vesznek, kiegészülve a megyében dolgozó szakemberekkel.
Ezen eseményen a gyerekek különböző felméréseken (sprintteszt, agility teszt, technikai készség, játék) vesznek részt, amelyek alapján a három korosztályban kialakunak a szűkített megyei keretek.
U12 (18+3 fő)
U13 (18+3 fő)
U14 (22+3 fő)
Program:
U12:
Érkezés: 11:00 (PMFC Stadion - Pécs, Stadion u. 2.)
Edzés, tesztek: Kb. 12:00 - 14:00 (utána kötelező közös étkezés Laterum Hotelban, majd távozás)
U13:
Érkezés: 13:00 (PMFC Stadion - Pécs, Stadion u. 2.)
Edzés, tesztek: Kb. 14:00 - 16:00 (utána kötelező közös étkezés Laterum Hotelban, majd távozás)
U14:
Érkezés: 15:00 (PMFC Stadion - Pécs, Stadion u. 2.)
Edzés, tesztek: Kb. 16:00 - 18:00 (utána kötelező közös étkezés Laterum Hotelban, majd távozás)
Forrás: www.bama.hu ill. MLSZ BMI

További hírek

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Szponzorok