Bozsik-program: Szeressék a focit a gyerekek

2018. december. 04., 12:28   |    

Bozsik-program: Szeressék a focit a gyerekek

Szerencsére évről-évre egyre több gyermek futballozik az OTP Bank Bozsik-programban. Hogy az edzések és a mérkőzések számukra még nagyobb élményt jelentsenek, a programban dolgozó koordinátorok kétnapos értekezleten osztották meg egymással észrevételeiket.

A Bozsik-program tapasztalatainak beszámolóit tartották az ország minden megyéjéből érkező koordinátorok a kétnapos szezonzáró értekezleten, Visegrádon. A szakemberek megosztották egymással tapasztalataikat a Fair Play Cup, illetve a Szociális és Veterán programról is. A nagyjából 70 fő részvételével megtartott konferencia egyik fő szempontja, hogy – a hatékonyság, tehetséggondozás mellet – még jobb élménnyé tegyék a gyermekek számára a program eseményeit, ezzel segítve a fejlődésüket.

Az iskolákban, óvodákban futballozó gyerekek száma idén több mint hétezerrel nőtt, immár 113,750 gyermeknek rendeznek rendszeresen foglalkozásokat a tanintézményekben – az intézményi programban résztvevők rekord számáról korábbi cikkünkben számoltunk be.

Az egyesületekben pallérozódó gyerekek A, B, illetve C szintű tornákon mérik össze tudásukat a Bozsik-programban, így a saját tudásuknak megfelelő ellenfelekkel játszhatnak mérkőzéseket. Itt sem az eredmény a fontos azonban: nem véletlen, hogy az MLSZ nem bajnokságokat, hanem fesztiválokat szervez a gyerekeknek, hiszen a program legfontosabb célja a labdarúgás megszerettetése.

Egyesületi szinten – ami a klubokban foglalkoztatott gyerekeket érinti – 1.160 sportszervezet csatlakozott a Bozsik-programhoz és hozzávetőleg 68.000 játékos vesz részt az edzéseken, köztük egyre több lány is.

A programban résztvevő 5-14 éves gyereknek (a 14-20 éves korosztály a Fair Play Cup-ban versenyezik) minimum heti két edzést tartanak, aminek száma korcsoportonként növekedhet. Az intézményekben ezeket pedagógusok vezénylik, akik egy 30 órás (illetve óvodapedagógusoknak 16 órás) továbbképzésen ismerkedtek meg az MLSZ és a Magyar Diáksport Szövetség által közösen összeállított futball-tantervvel. Az iskolai és óvodai foglalkozásokon a játék, a mozgás örömének átadása a pedagógusok feladata.

A Visegrádon tartott értekezleten az MLSZ szakmai bizottságának elnöke, Nyilasi Tibor és a bizottsági tag Gellei Imre, illetve a szövetség grassroots igazgatója, Kovács Szilveszter is részt vett.

Korábbi cikk (2018.11.13):

Tovább nőtt az OTP Bank Bozsik-programban futballozó gyerekek száma, rekordot döntött a középiskolásoknak kiírt Fair Play Cup indulóinak száma is.

Az OTP Bank Bozsik-program 2018/2019-es tanévében minden korábbinál több fiatal futballozik az ország különböző régióiban. Idén több mint hétezerrel nőtt az intézményi programban résztvevők száma, immár 113,750 gyermeknek rendeznek rendszeresen foglalkozásokat a tanintézményekben, közülük 40 ezret is meghaladja az óvodások száma. Jelentősen nőtt a bozsikos lányok száma is, immár több mint 30 ezren fociznak közülük az intézményi programban.

A középiskolásoknak kiírt Fair Play Cup ugyancsak rekordnevezést hozott, idén 874 csapat 8600 játékosa vesz részt a több fordulós sorozatban.

A Fair Play Cup, és az OTP Bank Bozsik-program is elindult az ősz elején, mindkét programban lezajlottak az első tornák, és a régiókban még idén befejeződnek a második rendezvények is. A Fair Play Cup első tornái októberben kezdődtek meg. A legjobb csapatok eljutnak a megyei döntőbe, ahonnan a regionális, végül az országos döntőbe lehet bejutni, utóbbit a tervek szerint május végén rendezik meg. Az országos döntőben diadalmaskodó lány- és fiúcsapatok értékes nyereményekkel zárhatják a bajnokságot. Az intézményi program számai mellett véglegessé vált az egyesületi program létszáma is, az évadban 65 523 labdarúgó szerepel az OTP Bank Bozsik-programban az egyesületekben.

Szociális program

A Grassroots szociális program valamennyi területén elkezdődtek a házibajnokságok, megyei és regionális tornák. A már hagyományos Nemzetközi Egyesített Teremlabdarúgó Tornára november 23-25. között Győrben kerül sor, ahol együtt futballozhatnak az értelmi fogyatékkal élők és ép társaik. A tornára 30 csapat nevezett. 

A gyermek- és lakásotthonokban élők fiatalok körében is zajlanak a házibajnokságok, megyei tornák. A győztes csapatok január–február hónapban a Keleti Regionális Fesztiválon (Komádi), illetve a Nyugati Regionális Fesztiválon (Somogyvár) vesznek részt. A hajléktalanok decemberben a budapesti Fair Play Road Show Gálával zárják az éves grassroots programot. A veteránok tornasorozata is zajlik, 10 régióban, közel 40 csapat játékosai küzdenek a régiós győzelemért, amellyel jogosultságot szerezhetnek a nyári országos fesztiválon való részvételre.   

Forrás: www.mlsz.hu                                                                                                                                                            

 


Címkék:

További hírek

Általános
Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

2019-03-18 17:35:20

Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia, mint az MLSZ szerződött partnere MLSZ Licencmegújító képzést tart 2019. március 22.-én. Budapesten.

Általános
Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

2019-03-12 19:05:28

Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

Helyzetben Baranya - februári videóriportok

Általános
MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

2019-02-20 08:29:35

MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

Játékosmegfigyelés edzőknek! Egy napos tanfolyam olasz sztár-trénerekkel március 10.-én.

Szponzorok