Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

2024. május. 15., 15:22   |    

Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

Az iskolai leány labdarúgócsapat elmúlt 10 évét bemutató kiállítást szerveztek a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban, mely bemutatta az évek során elért sikereket és a megélt emlékeket. A kiállításnak köszönhetően egy helyen lehetett megtekinteni az elmúlt 10 év relikviáit: Mezek, serlegek, érmek, fényképek, újságcikkek, labdák.

"A 2013/14-es tanévben a Magyar Labdarúgó Szövetség által indított Fair Play Cup révén szerveztem első alkalommal leány labdarúgó csapatot az iskolában. A lányfoci annyira népszerű lett a diákok körében, hogy a mindennapos testnevelés keretében heti rendszerességgel edzéseket kezdtünk tartani. Az évek múlásával egyre több versenyen indultunk, rendszeresen neveztünk a Diákolimpiára és a KIDS Kupára (Katolikus Iskolák Országos versenye), és természetesen 2013-óta minden évben elindultunk az MLSZ Fair Play Cup-on. Az évek során 5 alkalommal sikerült a Fair Play Cup Megyei (illetve Vármegyei) Döntőjét megnyernünk, bejutva ezzel a székesfehérvári Regionális Döntőbe, míg az utolsó 3 kiírásban a Telkiben rendezett Országos Döntőig is eljutottunk.
Csapatunk legnagyobb sikere a 2022/23-as Országos 1. helyezés.  A 2022/23-as sorozatban 243 középiskolai lánycsapat (2587 benevezett játékossal) indult el. Csapatunk az országos döntővel együtt 5 tornán vett részt (utaztunk közel 1000 km-t), összesen 21 mérkőzést játszottunk, 5 döntetlen mellett 16 mérkőzést megnyertünk, a 21 mérkőzésen 41 gólt lőttünk és mindössze 6 gólt kaptunk.

Köszönet a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és a Baranya Vármegyei Labdarúgó Szövetségnek a sorozat létrehozásáért és a minden évben nyújtott színvonalas szervezésért. Sokan nem tudják, hogy a Fair Play Cup nevezése révén az iskolák részt vehetnek a MLSZ Gyermekszektor Programjában. Ezzel a lehetőséggel iskolánk rendszeresen élni szokott, így diákjainkkal az elmúlt években a Magyar Labdarúgó Válogatott több mérkőzését is ingyenesen tekinthettük meg."

Papp Tamás

Képek a kiállításról:



Címkék:

További hírek

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-05 09:24:27

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében. Baranyában Kozármislenyben kerül lebonyolításra.

Általános
Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

2024-06-25 14:31:40

Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

Hétfőn érkezett a szomorú hír, elhunyt Szabó László, vagy ahogy mindenki szólította Mohácson, Zsömi, aki harminchét évet húzott le a MTE labdarúgó-szakosztályánál. A legendás gyúró iránti tiszteletünket kifejezve elevenítjük fel a Mohácsi Újság.hu 2015-ben vele készített interjúját.

Általános
Futballünnep Drávaszabolcson

2024-06-20 12:30:25

Futballünnep Drávaszabolcson

"Hátsó füves" futballmentő túra keretén belül június 29.-én (szombaton) Drávaszabolcson futballünnepre kerül sor.

Szponzorok