Csütörtökön gyakorlati vizsgáztak a Grassroots Alaptanfolyam hallgatói Kozármislenyben

2022. március. 04., 10:45   |    

Csütörtökön gyakorlati vizsgáztak a Grassroots Alaptanfolyam hallgatói Kozármislenyben

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edzői tanfolyamot tartott KOZÁRMISLENYBEN. Március 03.-án (csütörtök) 16 fő tett sikeres gyakorlati vizsgát.

Az alaptanfolyam célja, hogy naprakész ismeretanyaghoz juttassa a gyermekekkel foglalkozó és a tömegsport területén tevékenykedő edzőket. A tanfolyam során a hallgatók az életkori sajátosságokra épülő sportági ismeretek mellett elsajátítják a gyermekek sportolásával összefüggő szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt az érintett korosztályok játékosai között. Jártasságot szereznek a gyermekek sportolásával, labdarúgó foglalkozások tervezésével kapcsolatos dokumentációk elkészítésében az 5 - 14 éves korosztályok részére.

A 2021. szeptemberében kezdődött edzőképző tanfolyamra 25 fő nyert felvételt. A hallgatók nyolc tanfolyami napot töltöttek együtt két - három hetente, ahol elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátíthatták el a tananyagot az Edzőképzés oktatójának, Major Ádámnak közreműködésével. A központi  elméleti vizsgára 2022. február 12.-én  (Székesfehérváron) került sor online teszt formájában. A tanfolyami napok és az elméleti vizsga miatt több hallgató "lemorzsolódott", így 16 fő kezdhette "csak" el a gyakorlati vizsgát csütörtökön, akik mind sikeresen vették az utolsó "akadályt". A gyakorlati vizsga Sárközi István (Instruktor) és Major Ádám (Grassroots Mentor - oktató) Urak "felügyelete alatt zajlott" délelőtti és délutáni turnusban a kozármislenyi utánpótlás csapatok segítségével. Külön kiemelném a srácok kitartását, hiszen rendkívül fegyelmezetten hajtották végre a vizsgázók "utasításait", így "megkönnyítve" a sikeres vizsgák végrehajtását.
Azon hallgatók, akiknek az elméleti vizsgája nem sikerült februárban, a későbbiekben természetesen lehetőséget kapnak a javításra, várhatóan június hónapban.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásának helyszínét ill. a gyakorlati oktatásokra és vizsgára a gyerekeket a Kozármisleny FC és a FUEGO-Sport Kft biztosította. Köszönettel tartozunk Rákóczy Gábor és Kovács Zoltán edzőkollégáknak akik a gyerekek jelenlétét biztosították számunkra ill. Magyar Márk Klubigazgatónak. Megemlíteném még a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános iskola Igazgató nőjének - Varga Évának - rendkívül korrekt hozzáállását, aki évek óta minden esetben hozzájárult, hogy a gyerekek akár délelőtt, vagy délután megjelenhessenek a gyakorlati foglalkozásokon és a hallgatók gyakorlati vizsgáján.

Képek a március 03.-ai gyakorlati vizsgáról:

Kozármislenyi tanfolyamon részt vett és végzett hallgatók:

Adorján Gábor
Bálint Gergő
Bolboaca Sergiu
Czuczi Péter
Doboviczki Béni
Gál Viktor
Horváth Dávid
Horváth Márk
Horváth Norbert
Péter Norbert
Pókos Csongor
Reith Renátó
Suba János
Szabó Dominik
Tasselmájer Adrián
Wilkesz Edward

Gratulálunk a végzett edzőkollégáknak!

Éles András
MLSZ BMI


További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok