DIAEURO - Nemzetközi Diabétesz Futsal-bajnokság - 2016

2016. március. 15., 11:16   |    

DIAEURO - Nemzetközi Diabétesz Futsal-bajnokság - 2016

A futballpályán minden játékos egyenlő esélyekkel küzd a győzelemért. Ennek szellemében hívta életre az Ukrán Diabetes Szövetség (UDF) a DiaEuro labdarúgó-bajnokságot 2012-ben.

dia2jo

A futballpályán minden játékos egyenlő esélyekkel küzd a győzelemért. Ennek szellemében hívta életre az Ukrán Diabetes Szövetség (UDF) a DiaEuro labdarúgó-bajnokságot 2012-ben, s az első alkalommal 8 ország csapatai vettek részt. Zadarban, Horvátországban már 12 ország – köztük Magyarország – részvételével került megrendezésre 2013-ban, Balatonfüreden 2014-ben már 14, idén Kolozsváron pedig 16 nemzet mérte össze erejét a pályán. A program célja pozitív példát mutatni mindenkinek – elsősorban a cukorbetegséggel élőknek –, hangsúlyozni a tudatos életmód és a hátrányos megkülönböztetés csökkentésének fontosságát. Sokan nem tudják, de a szakemberek már 10 százalék fölé teszik a Magyarországon cukorbetegséggel, vagy annak előállapotával élők számát. A DiaEuro olyan jelentőséggel bíró nemzetközi esemény, amely egyesíti a versengést az örömmel és az oktatással. A futball ma már sokkal több mint sport: a pozitív hozzáállás harca a győzelemért, a sikerért.

A csapatot a jelentkező cukorbeteg focistákból a szakmai vezetést ellátó Hevesi Tamás pro licenszes edző – aki maga is diabéteszes – állítja minden évben össze. A Horvátországban debütáló csapat 2013-ban Európa legjobbja lett, a torna legjobb játékosának a hat gólt szerző magyar játékost, Czernai Gábort választották meg. Az Európa-bajnokság részletes krónikája megtalálható weboldalunkon. A korábbi eredménynek köszönhetően 2014-ben Magyarország Balatonfüreden, szeptember 1–5. között rendezte a cukorbeteg labdarúgó Európa-bajnokságot már 14 ország részvételével, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Diabetes Társaság szakmai támogatásával. A magyar csapat a II. helyen végzett. 2015-ben ismét kiválóan szerepelt a magyar cukorbeteg válogatott, és a korábbi ezüstéremhez hasonlóan a második helyen végzett a kolozsvári DiaEuro futsal Európa-bajnokságon. A magyar csapat az egyetlen, aki az elmúlt három évben mindig döntőbe jutott, miközben a bajnokságon induló csapatok száma megduplázódott. Beszámoló a DiaEuro 2015 végeredményéről, részletesen mérkőzésről mérkőzésre.

DiaEuro 2016

Folyamatosan várjuk a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat idén is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. Felső korhatár nincs, az alsó korhatár 18 év, 1-es és 2-es típusú cukorbetegek egyaránt jelentkezhetnek. A csapatok 10 játékosból állnak (5+5 csere), + az edző és az orvos. A csapat tagjainak a részvétel ingyenes, a költségeket a szponzorok fedezik! Időpont és helyszín 2016. július 24–31., Szarajevó, Bosznia-Hercegovina Szeretnél a magyar csapat tagja lenni? Töltsd ki most a jelentkezési lapot!
Jelentkezési határidő: 2016. március 20.
A csapatválogatóra terveink szerint 2016 március végén kerül sor.

Szervezőbizottság

A Nemzetközi Szervezőbizottság tagjai a korábbi részt vevő országok (Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Kazahsztán, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna, Üzbegisztán) delegáltjai. Az eseményt a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (International Diabetes Federation) támogatja. A magyar csapat szervezését a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület végzi a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai támogatásával. A csapat felkészüléséhez fő támogatóként a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi nyújt biztos hátteret.

Bővebb információ, kapcsolat

DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület Béki János titkár Tel.: +36-1-273-2842 E-mail: diaeuro2014@diaeuro.org

További hírek

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Szponzorok