ELHUNYT BALÁZS LAJOS

2018. október. 08., 08:32   |    

ELHUNYT BALÁZS LAJOS

Hosszan tartó súlyos betegség után, 74 éves korában elhunyt Balázs Lajos, a PVSK volt kiváló labdarúgója.

Balázs Lajos 1944-ben született Körmenden. A Pécsi Bányászból került a PVSK-ba. Itt tagja volt az NB III-as és később az NB II-es csapatnak is. Középpályán játszott, majd belső védő lett, technikás, igazi csapatjátékos volt, olyan, aki a kiváló védőmunkája mellett értett a játék szervezéséhez is. Nagyszerűen fejelt, amit rendkívüli ütemérzéke tett lehetővé. Egyenletes teljesítménye, szorgalma több évig kihagyhatatlanná tette a csapatból. 1971-ben a PVSK-val megnyerte az NB III-as bajnokságot. Az első évben az NB II-ben kilencedik, majd 1973-ban a 3. helyen végzett a csapat, Horváth László irányításával. 1975-ben kiesett az együttes az NB III-ba, majd 1977/78-as szezonban ismét bajnokságot nyertek ebben az osztályban.
Pályafutása befejezésekor még egy szegedi NB I-es ajánlatot is kapott, de maradt a PVSK-nál, és 1978-tól a PVSK Labdarúgó Szakosztályának technikai vezetője lett, Rónai István edző mellett. Egy időben a női labdarúgásban is tevékenykedett, kisebb korcsoportoknál dolgozott edzőként.
Amikor fia, Péter, a PVSK Megye I-es csapatának vezetőedzője volt, minden mérkőzésen a helyszínen szurkolt a csapat sikeréért. Egy időben a PVSK utánpótlás csapatánál edzősködő Péter fia mellett a segédedzői feladatokat is ellátta.

Balázs Lajos szerénységével, példamutató emberi és sportolói magatartásával örökre beírta nevét a PVSK Aranykönyvébe. Emlékét megőrizzük.

Temetése 2018. október 16-án, kedden 12:30 órakor lesz a Pécsi Központi temetőben.

Forrás: www.pvsk.hu


Címkék:

További hírek

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Általános
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága

2024-03-29 08:23:06

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága

Tájékoztatjuk az egyesületek ügyintézőit, hogy március 29.-e (Nagypéntek) és április 01.-e (húsvét hétfő) munkaszüneti napok, ezért az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság irodájában az ügyfélfogadás ezeken a napokon szünetel, így személyes ügyintézésre nem lesz lehetőség.

Általános
JÁTÉKMESTER - pedagógus továbbképzés

2024-03-28 15:36:44

JÁTÉKMESTER - pedagógus továbbképzés

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Osztálya ’Játékmester’ pedagógus játékmódszertani továbbképzést tart Mohácson.

Szponzorok