Európai szinten is egyedülálló közgyűlést tartott az MLSZ

2020. április. 22., 09:41   |    

Európai szinten is egyedülálló közgyűlést tartott az MLSZ

Baranyából ketten, a társadalmi elnök Réfi Gábor és a társadalmi elnökség tagja, Hehl Zoltán „vett részt” a közgyűlésen.

Az UEFA nemzeti szövetségek fejlesztéséért felelősvezetője, Jozef Kliment is videókonferencián csatlakozott a Magyar Labdarúgó Szövetség esedékes közgyűléséhez, és beszédében kiemelte, az MLSZ a legelső az UEFA tagszövetségei közül, amely online tartja azt meg, és ezért kiváló példaként szolgál.

Baranyából ketten, a társadalmi elnök Réfi Gábor és a társadalmi elnökség tagja, Hehl Zoltán „vett részt” a közgyűlésen. Az ő véleményüket kérdeztük:

-       A koronavírus miatt egy nyilvánvalóan különleges közgyűlés volt, Jozef Kliment is hangsúlyozta, a magyar szövetség a lehető legprofibban kezelte a helyzetet – foglalta össze gondolatait Réfi Gábor. – Mindössze öt delegált nem tudott részt venni, 86-an viszont ott ültek a számítógép előtt. Többek között nyílt szavazással újjáválasztották elnöknek Dr. Csányi Sándort. Az elnök úr beszámolója szerint a szövetség gazdálkodása stabil, ebben a rendkívüli helyzetben is készen állnak arra, hogy minden körülmények között újra el tudjanak indulni a bajnokságok. Pillanatnyilag a német és az osztrák példákat vizsgáljuk, mindennél fontosabb az élvonal folytatása, de a megbeszélések alapján azt tapasztaltam, minden szinten – tehát a legalsó osztályokban is – megvan a forgatókönyv bármilyen esetre. Ami még kiemelt kérdés, a válogatott, jelen helyzetben október-november környékén kerülhet sor az EB-pótselejtezőre, a csodálatos Puskás-stadiont ugyanis vétek lenne kihasználatlanul hagyni. Szóba került még az utánpótlásválogatottak honosítása, ahogy Csányi Sándor a nemzetközi szinten az érdekeinkért fog lobbizni, ugyanígy fogok én is közbenjárni, amennyiben lehetőségem lesz, hogy a félbeszakadt bajnokság végén bármilyen folytatás esetén a PMFC elérje a célját, és magasabb osztályba jusson. A Magyar Labdarúgó Szövetség azonban egy dolgot, az egészséget mindenek fölé helyez, ennek megfelelően hozza majd meg a döntéseit.

Hehl Zoltánt is lenyűgözte a szervezettség, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről tapasztalt.

-       Nem véletlenül dicsérte Jozef Kliment a körülményeket – kezdte. – Érezni lehetett, profi munka van mögötte, és a szövetségnél a futball minden szegmensére, így az amatőrökre is odafigyelnek. Ez azért is örömmel töltött el, mert az MLSZ Baranya Megyei Társadalmi elnökségi tagjai közül én vagyok az egyetlen aktív amatőr klubvezető. A mi szintünkön rengeteg a kérdés, az akarat viszont egy, a bajnokságokat a pályán kell befejezni, ha ez nyáron feszített ritmusban történik, ám legyen, sokáig világos van, lehet hétköznap későn is meccseket rendezni, ráadásul az iskola sem akadályozza a játékosokat. A fiúkon, nem csak Sombereken, hanem szerte a környéken azt érzem, forr a vérük, mennének, játszanának, és a szurkolóknak is hiányzik már a megszokott vasárnapi kikapcsolódás. Szóval nagy a kísértés, hiányzik a futball, de az egészség az első és legfontosabb.


Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok