Folytatódnak a megyei U12-U13-U14 tehetségek foglalkozásai

2017. március. 04., 09:34   |    

Folytatódnak a megyei U12-U13-U14 tehetségek foglalkozásai

Országosan minden megyében ezen a héten kezdődtek a megyei U12-U13-U14 válogatottak első edzései.

cikk1 Koordinációs gyakorlat Tavaly tavasszal az MLSZ Bernd Storck vezetésével egy új, megyei szinten működő tehetségfejlesztő programot indított. A projekt célja, hogy a 12–14 éves korosztály legtehetségesebb hazai labdarúgói heti rendszerességgel egységes, minőségi képzést kapjanak, és 15 éves korukra már a megfelelő technikai, taktikai és fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére.
Ahogy a baranyai – amelynek a PMFC Stadion utcai edzőközpontja ad otthont –, úgy a többi Tehetség Központban is egységes, az MLSZ Sportigazgatósága által aprólékosan kidolgozott edzésmunkával képzik a régiók legígéretesebb futballistapalántáit. A központok így ugyanazon irányelvek mentén fejlesztik a játékosokat, minden helyszínen ugyanazt az edzésmunkát elvégezve, és ugyanazokat a követelményeket szem előtt tartva.
cikk2 OKORIE DAVID CHIKE (PVSK) - Az első tavaszi edzést szerdán (márc. 01.) a 13 évesekkel kezdtük, amely során elég sok új arcot néztünk meg. Több mindent kipróbáltunk, olyan alap technikai feladatokat, mint például a helyes labdaátvétel és az elmozgásokat. Sulykoltuk a labdabirtoklás alapelveit, de figyeltük még a passzok erősségét, illetve az azokból való kapura lövést és még sorolhatnám mi mindent… A szerdai tréning teljesen alap dolgokról szólt, de azért dolgozunk, hogy ezeket jól csinálják a gyerekek – számolt be az idénynyitó tréning részleteiről Kósa Sándor, TK-edző.
Megyénként egyébként ötfős stábok végzik a képzést. Baranyában a focisták erőnlétéért Veréb Viktor felel, Sólyom Csaba a kapuspalántákkal foglalkozik, Fekete György masszőrként segédkezik, Kósa Sándor és Vas László pedig a mezőnyjátékosokat oktatja. A program jövő héten tovább folytatódik, legközelebb március 6-án, hétfőn a 12 éveseknek, míg az azt követő szerdán a 14 esztendős játékosoknak tartanak képzést Pécsett, a Stadion utcai műfüves edzőpályán.
Forás: www.pmfc.hu Képek: Vereby-Csethe Bence Képek a március 01-ei U13 edzésről:

         

További hírek

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-05 09:24:27

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében. Baranyában Kozármislenyben kerül lebonyolításra.

Általános
Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

2024-06-25 14:31:40

Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

Hétfőn érkezett a szomorú hír, elhunyt Szabó László, vagy ahogy mindenki szólította Mohácson, Zsömi, aki harminchét évet húzott le a MTE labdarúgó-szakosztályánál. A legendás gyúró iránti tiszteletünket kifejezve elevenítjük fel a Mohácsi Újság.hu 2015-ben vele készített interjúját.

Általános
Futballünnep Drávaszabolcson

2024-06-20 12:30:25

Futballünnep Drávaszabolcson

"Hátsó füves" futballmentő túra keretén belül június 29.-én (szombaton) Drávaszabolcson futballünnepre kerül sor.

Szponzorok