Grassroots C edzőképző tanfolyami vizsgát tartottak hétfőn Kozármislenyben

2018. március. 01., 20:24   |    

Grassroots C edzőképző tanfolyami vizsgát tartottak hétfőn Kozármislenyben

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots „C” labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott KOZÁRMISLENYBEN. Február 26.-án (hétfőn) 21 fő tett sikeres gyakorlati vizsgát.

GRASSROOTS "C" Labdarúgó Edzőképző Tanfolyam 2017. 09 . 11. - 2018. 02. 26. KOZÁRMISLENY

A Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete - a 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá nem tartozó iskolarendszeren kívül szervezett - MLSZ Grassroots „C” labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott KOZÁRMISLENYBEN.
Tanfolyam célja: naprakész ismeretanyaghoz juttassa a gyermekekkel foglalkozó és a tömegsport területén tevékenykedő edzőket. A tanfolyam során a hallgatók az életkori sajátosságokra épülő sportági ismeretek mellett elsajátítják a gyermekek sportolásával összefüggő szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt az érintett korosztályok játékosai között. Jártasságot szereznek a gyermekek sportolásával, labdarúgó foglalkozások tervezésével kapcsolatos dokumentációk elkészítésében a 6 - 19 éves korosztályok részére.

A 2017. szeptember 11.-én kezdődött tanfolyamra 25 fő nyert felvételt. Sajnos 1 fő  idő előtt abbahagyta különböző okok miatt. A hallgatók nyolc tanfolyami napot töltöttek együtt két - három hetente, ahol elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátították el a tananyagot. A központi  elméleti vizsgára 2018. február 17.-én  (Székesfehérváron) került sor online teszt formájában. A 24 fő hallgatóból 20 főnek sikerült az elméleti vizsga, akikre a hétfői napon (febr. 26.-án)  a gyakorlati vizsga várt Kozármislenyben kiegészülve egy tavalyi pótvizsgázó hallgatóval. A gyakorlati vizsga Sárközi István és Kiss Baranyi Sándor Instruktor Urak "felügyelete alatt zajlott". Délelőtt 09:00 órától az U7 és U11 korosztály várt a vizsgázók egyik felére, míg 10:30 órától az U11 és U13 korosztály jelent meg és "segítették" a hallgatókat. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a nagyobb korosztályok (U11 és U13) és vizsgázóik számára, hóesés és mínusz fokok várták őket. Külön kiemelném a srácok kitartását, hogy a csontig hatoló hidegben is rendkívül fegyelmezetten hajtották végre a vizsgázók "parancsait".

21 fő mondhatja el magáról 2018-ban Baranyában, hogy Grassroots "C" labdarúgó edzői végzettséget szerzett (mindenkinek sikerült a gyakorlati vizsga). Azon hallgatók, akiknek az elméleti vizsgája nem sikerült, a későbbiekben természetesen lehetőséget kapnak a javításra idén júniusban. A tervek szerint a tavasz folyamán, ünnepélyes keretek között megrendezett oklevélátadón kapják meg a végzett hallgatók diplomájukat Telkiben.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásának helyszínét a Kozármisleny FC biztosította. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a kozármislenyi vezetőségnek és munkatársainak. Külön kiemelném Gulyás Gergely segítségét, aki minden kérésünket maximálisan teljesítette a tanfolyam lebonyolításával kapcsolatban.
A gyakorlati oktatásokra és vizsgára a gyerekeket a Kozármisleny FC korosztályos csapatai biztosították. Megemlíteném még a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános iskola Igazgató nőjének - Varga Évának - rendkívül korrekt hozzáállását, aki minden esetben hozzájárult, hogy a gyerekek akár délelőtt, vagy délután megjelenhessenek a gyakorlati foglalkozásokon.

Képek a vizsgáról:

A tervek szerint idén ősszel újra indul tanfolyam, megfelelő létszámú érdeklődő esetén.

Végzett hallgatók:

Alföldi Kornél

Bózsa Barnabás

Cseperka Zoltán

Csobán Dominik

Dávid Roland

Derkács Evelin Andrea

Dósa Tamás

Fábián Dávid

Fatalin József

Gerstweiler Dániel

Kismándor Csaba

Kiss Márton György

Kovács Zoltán

Molnár Gábor

Pávkovics Balázs

Szilasi Szabolcs

Szolga Gorán

Tóth Attila Márk

Udvardi Dániel Zoltán

Zsifkovics Gyula

Ifj. Székelyhidi Pál


Cikk: Éles András
Koordinátor


Címkék:

További hírek

Általános
Gyakorlati vizsgáztak az Amatőr C tanfolyam hallgatói

2018-06-19 17:23:10

Gyakorlati vizsgáztak az Amatőr C tanfolyam hallgatói

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Amatőr „C” labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott Kozármislenyben. A mai napon (június 19.) 20 fő tett sikeres gyakorlati vizsgát.

Általános
Régiós Leány U15 Amatőr Megyeválogatottak Tornája - Pécs

2018-06-06 09:25:17

Régiós Leány U15 Amatőr Megyeválogatottak Tornája - Pécs

A tornára 2018. június 10.-én (vasárnap) kerül sor Pécsett, a PMFC stadionban Baranya, Somogy és Bács-Kiskun válogatottjainak részvételével.

Általános
OTP Bank Bozsik-program tanévzáró fesztivál

2018-05-30 14:45:34

OTP Bank Bozsik-program tanévzáró fesztivál

Az MLSZ Telki edzőközpontjában tartották meg szombaton (május 26.) az OTP Bank Bozsik-program hagyományos tanévzáró fesztiválját és a középiskolás bajnokság, a Fair Play Cup döntőjét. Az eseményen pécsi sikereknek is örülhettünk a Meszesi Általános Iskola jóvoltából.

Szponzorok