Grassroots-tábor Tiszaújvárosban

2018. július. 05., 09:02   |    

Grassroots-tábor Tiszaújvárosban

Pécsi gyerek részvételével befejeződött a Magyar Labdarúgó Szövetség szociális programjának keretében rendezett Nyári Grassroots Szociális Tábor Tiszaújvárosban.

Az MLSZ Grassroots Osztálya a hagyományoknak megfelelően – immár hetedik éve - idén nyáron is vendégül látta a speciális helyzetben lévő fiatalok különböző csoportjait a tiszaújvárosi sporttáborban. Olyan fiúk és lányok sportolhattak együtt, akik különböző fogyatékosságokkal élik hétköznapjaikat.

Két turnusban összesen 250 speciális helyzetben lévő fiatal vett részt a sporttábor programjain. Előbb az értelmi fogyatékossággal élők, értelmileg akadályozottak és a hallássérültek négy-négy csapata, összesen 130 fiatal vett részt sok mozgással és jó kedvvel fűszerezett eseményen. A hallássérültek vegyes csapatokkal érkeztek, ezért ők az oroszországi világbajnokságon résztvevő csapatokról nevezték el magukat, és előre lejátszották a világtornát. A hallássérült fiatalok küzdelmét végül a „spanyolok” nyerték, megelőzve a „németeket”, a „brazilokat” és „Izlandot”. A sok játék mellett a kitűnő ellátás és az élményfürdő is hatalmas élményt jelentett a táborozók számára. 

A második turnusban a gyermekotthonokban élők futballozhattak, élvezhették a tábor nyújtotta lehetőségeket. Tíz csapat 120 fiatal focistája küzdött a helyezésekért a rendkívül változatos időjárási körülményekkel dacolva. A szikrázó napsütést időnként hatalmas eső váltotta, de a fiatalokat ez nemhogy elrettentette volna a játéktól, sokkal inkább nagyobb erőbedobásra és odaadásra ösztökélte. Az időjárás jobbra fordultával, a tábort ezúttal is élményfürdőzéssel zárták a fiatal srácok és lányok. A második turnusban a  Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat nyolc neveltje képviselte Pécset. A gyerekek és kísérőik utazási költségeit az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság támogatta. A Baranya Megyei Igazgatóság évek óta kiemelt figyelmet fordít a grassroots programok támogatására.

Az MLSZ Grassroots projekt szociális programja idén is igazolta, hogy kiváló lehetőség a speciális helyzetben lévő fiatalok (fogyatékkal élők és hátrányos helyzetűek) számára, hogy a labdarúgáson keresztül jobban megismerje, elfogadja őket a társadalom.

- A gyerekek minden évben nagyon várják ezt az időszakot, hiszen kiváló körülmények között nyaralhatnak és futballozhatnak ebben az egy hétben. Az önfeledt focizás mellett lehetőségük volt egy napot eltölteni a tiszaújvárosi élményfürdőben. Nekünk szervezőknek kifejezetten jó érzés és öröm látni, hogy a srácok beszámolója alapján elmondható, hogy minden résztvevő feledhetetlen élmények emlékeivel tér haza az egyhetes program végén. A mosolygós arcok mindent elárulnak arról, hogy idén is elérte célját a tábor – mondta el az mlsz.hu-nak Petrika Ibolya táborvezető, a szociális program vezetője.

Az első turnusban résztvevők eredményei:

SO (ért.fogy.) kategória:

I. hely Diósjenő
II. hely Győr
III. hely Csalogány (Budapest)
IV. hely Kömlőd

Különdíjasok
gólkirály: Megyeri Mihály (Csalogány)
legjobb kapus: Zsédely Zsuzsanna (Győr)
legjobb mezőnyj.: Rácz András (Kömlőd)

Speciális szakiskolások (ért. ak.):

I. hely Tatabánya
II. hely Homok
III. hely Karcag
IV. hely Ajka

Különdíjasok
gólkirály: Rigó Sándor (Tatabánya)
legjobb mezőnyj.:Nagy János (Homok)
legjobb kapus: Kajdi Dávid (Ajka)

Hallássérültek:
I. hely „Spanyolország”
II. hely „Németország”
III. hely „Brazília”
IV. hely „Izland”

Különdíjasok 
gólkirály: Glökler Norbert 
legjobb kapus: Matyasovszky Mikes
legjobb mezőnyj.: Kárpáti Előd
legfiatalabb játékos:Kovács Bence

A 2. turnusban résztvevők eredményei:

1. Komádi
2. Mónosbél
3. Somogyvár
4. Szolnok
5. Nyírbátor
6. Gönc
7. Kiskunhalas
8. Pécs
9. Szombathely
10. Győr

Különdíjasok

Gólkirály: Holló József   (Komádi)
Legjobb mezőny: Hájas Zsolt (Mónosbél)
Legjobb kapus: Varga Tamás (Komádi)
Fair Play díj: Győr
Legjobb női játékos: Rózsa Margit (Nyírbátor)


Címkék:

További hírek

Általános
Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

2019-03-18 17:35:20

Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia, mint az MLSZ szerződött partnere MLSZ Licencmegújító képzést tart 2019. március 22.-én. Budapesten.

Általános
Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

2019-03-12 19:05:28

Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

Helyzetben Baranya - februári videóriportok

Általános
MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

2019-02-20 08:29:35

MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

Játékosmegfigyelés edzőknek! Egy napos tanfolyam olasz sztár-trénerekkel március 10.-én.

Szponzorok