Gyakorlati vizsgáztak az Amatőr C tanfolyam hallgatói

2018. június. 19., 17:23   |    

Gyakorlati vizsgáztak az Amatőr C tanfolyam hallgatói

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Amatőr „C” labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott Kozármislenyben. A mai napon (június 19.) 20 fő tett sikeres gyakorlati vizsgát.

MLSZ AMATŐR "C" Labdarúgó Edzőképző Tanfolyam 2018. 03 . 26. - 2018. 06. 19. - Kozármisleny

A tanfolyam célja: Naprakész ismeretanyaghoz juttassa az alsóbb osztályú csapatoknál dolgozó edzőket, megismertesse az edzőket az amatőr labdarúgás céljaival és feladataival, a játék eszközeivel (edzések és mérkőzések), valamint a speciális elvek és lehetőségek mentén szerveződött közösségek szórakoztatásának, foglalkoztatásának és közösség építésének feladataival.
A tanfolyam során a hallgatók elsajátíthatták az amatőr felnőtt játékosok sportolásával kapcsolatos szervezési, edzéselméleti, egészség biztosítási, módszertani és sportági ismereteket. A hallgatók elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt, jártasságot szerezhettek a labdarúgó foglalkozások tervezésével kapcsolatos legfrissebb online dokumentációk elkészítésében.
A tanfolyam elvégzésével a végzett edzőkolléga „tanúsítványt” kap (amatőr) megyei I-II-III-IV osztályú felnőtt (!) labdarúgó csapatoknál edzői munkavégzésre.

A  Baranya - Tolna - Somogy megyei régióban összesen 24 fő jelentkezett a tanfolyamra, így összevonva Kozármislenyben került lebonyolításra március 26-ai kezdéssel. A hallgatók hét tanfolyami napot töltöttek együtt egy - két hetente, ahol elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátították el a tananyagot Sárközi Istvántól ill. egy alkalommal Pári Sándortól. (Kiemelném Sárközi István - Instruktor Úr munkáját, hozzáállását, szakmai felkészültségét,  aki már évek óta oktatja Baranyában ill. országosan a Grassroots "C" , Amatőr "C" , UEFA "B" tanfolyamokat.)
A központi  elméleti vizsgára 2018. június 10.-én  (Székesfehérváron) került sor online teszt formájában. A 24 fő hallgatóból 22 főnek sikerült az elméleti vizsga, akikre a mai napon (jún. 19-én)  a gyakorlati vizsga várt Mohácson.  A gyakorlati vizsga Sárközi István és Gáncsos András Instruktor Urak "felügyelete alatt zajlott", délelőtt 09:00 órától 11:30 óráig. A vizsgához szükség volt megyei játékosokra, akikkel a vizsgázók "végrehajtották" a vizsga edzésvázlataikban leírtakat.
A 22 fő gyakorlati vizsgázó közül két főnek sajnos pótvizsgáznia kell majd, amelyet még idén megtehetnek.  Szerencsére az időjárás  is kegyes volt a vizsgázókkal és a játékosokkal, kellemes - szellős időben zajlott le az esemény.

Képek a mohácsi gyakorlati vizsgáról:

A mai napon 20 fő mondhatja el magáról 2018-ban Baranyában, hogy MLSZ Amatőr "C" labdarúgó edzői végzettséget szerzett. Azon hallgatók, akiknek az elméleti vizsgája vagy gyakorlati vizsgája nem sikerült, a későbbiekben természetesen lehetőséget kapnak a javításra idén augusztusban. A tervek szerint szeptemberben, ünnepélyes keretek között megrendezett oklevélátadón kapják meg a végzett hallgatók diplomájukat Telkiben.

Képek a kozármislenyi gyakorlati oktatásokról:

A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásának helyszínét a Kozármisleny FC ill. a Fuego Sport KFT biztosította. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a kozármislenyi vezetőségnek és munkatársainak, külön kiemelném Gulyás Gergely és Feleki Árpád segítségét.

A gyakorlati vizsgára Mohácson került sor, mert a gyakorlati vizsgához biztosított játékosok nagy részét a Mohácsi TE biztosította. Minden résztvett játékosnak köszönjük, hogy a "nem rövid" eseményen végig kitartottak a pályán. Szeretnénk külön megköszönni a Mohácsi TE vezetőségének, hogy lehetőséget biztosított a Kórház utcai létesítményük használatára a mai napon. Kitűnően előkészített pályával várták a vizsgázókat. 

A tervek szerint jövő tavasszal újra indul tanfolyam, megfelelő létszámú érdeklődő esetén.

Amatőr C tanfolyamot  végzett hallgatók Baranyában 2018-ban:

Böjthe Gergely

Fülöp András Kristóf

Gerstweiler Dániel

Homonnay Gergő László

Kása Péter

Komáromi Bence

Kovács Zoltán

Kraft Tamás

Kresz Balázs

Magyar Bálint

Máté Róbert

Nagy Balázs

Pintér Gergő

Policsek Ferenc

Schmidt Zoltán

Schneider István

Sebestyén Norbert

Székely István

Takács Ferenc

Takács Gábor

Gratulálunk a végzett hallgatóknak és sikeres pályafutást kívánunk neki!


Cikk: Éles András
Koordinátor


Címkék:

További hírek

Általános
Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

2019-03-18 17:35:20

Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia, mint az MLSZ szerződött partnere MLSZ Licencmegújító képzést tart 2019. március 22.-én. Budapesten.

Általános
Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

2019-03-12 19:05:28

Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

Helyzetben Baranya - februári videóriportok

Általános
MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

2019-02-20 08:29:35

MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

Játékosmegfigyelés edzőknek! Egy napos tanfolyam olasz sztár-trénerekkel március 10.-én.

Szponzorok