Gyászszünet a hétvégi bajnokikon

2015. november. 15., 09:31   |    

Gyászszünet a hétvégi bajnokikon

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hétvégi alacsonyabb osztályú bajnoki forduló hátralevő mérkőzésein gyászszünet megtartását rendelte el.

A magyar válogatott kapusa, Fülöp Márton méltósággal viselt, hosszú betegség után, 32 évesen hunyt el csütörtökön. A tragikusan fiatalon távozó kapus 24 alkalommal öltötte magára a magyar válogatott mezét, pályafutása során futballozott a BVSC, az MTK, a BKV Előre, a Siófok, valamint több neves angol egyesület színeiben is. Ugyanezen a napon, 84 éves korában távozott közülünk Várhidi Pál, az Aranycsapat bő keretének tagja, 10-szeres válogatott labdarúgó is. Várhidi Pál tagja volt az 1954-es svájci világbajnokságon ezüstérmet szerző válogatott keretének, valamint az 1960-as, római olimpián bronzérmes magyar csapatnak. Játékosként egyszer, edzőként négyszer nyert magyar bajnokságot az Újpesti Dózsával. A magyar labdarúgó-társadalom a két kiváló sportember mellett a hétvégi bajnoki mérkőzések előtt megemlékezik a péntek esti, párizsi terrortámadásban elhunytakról is. A francia fővárosban történt embertelen cselekményeket követően a magyar kormány nemzeti gyásznapot rendelt el vasárnapra.

További hírek

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-05 09:24:27

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében. Baranyában Kozármislenyben kerül lebonyolításra.

Általános
Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

2024-06-25 14:31:40

Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

Hétfőn érkezett a szomorú hír, elhunyt Szabó László, vagy ahogy mindenki szólította Mohácson, Zsömi, aki harminchét évet húzott le a MTE labdarúgó-szakosztályánál. A legendás gyúró iránti tiszteletünket kifejezve elevenítjük fel a Mohácsi Újság.hu 2015-ben vele készített interjúját.

Általános
Futballünnep Drávaszabolcson

2024-06-20 12:30:25

Futballünnep Drávaszabolcson

"Hátsó füves" futballmentő túra keretén belül június 29.-én (szombaton) Drávaszabolcson futballünnepre kerül sor.

Szponzorok