Győr-Moson-Sopron megye a 4. MAVONT győztese

2017. december. 10., 19:46   |    

Győr-Moson-Sopron megye a 4. MAVONT győztese

"Maratoni" hosszúságú büntetőkkel ért véget a 4. MAVONT pécsi döntője

Szikrázó napsütésben, de dermesztő hidegben kezdődött a vasárnapi 4. MAVONT döntő 3. helyért lejátszott Tolna megye - Borsod-Abaúj-Zemplén megye találkozó. A csapatok komolyan vették a mérkőzést, nyoma sem volt a tegnapi játéknak a lábakban, rendkívül lüktető és hajtós első félidőt láthattak a kilátogató nézők. Mindkét csapat kihasználta egy - egy lehetőségét, így 1-1-el fordultak a félidőben. A második játékrészben sem vettek vissza a csapatok a tempóból, kiegyenlített játék folyt a pályán, de a 76. percben a Borsodiak betaláltak. Utána a Tolnaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de a Borsodiak állták a sarat. A legvégén a Tolnaiak a mérkőzés ziccerét hagyták ki, így az egyenlítés elmaradt, ezáltal a Borsodiak nyakába kerülhetett a bronzérem.

Pontban 13:15- kor fújt sípjába Andó-Szabó Sándor FIFA játékvezető a 4. Magyar Amatőr Válogatottak Országos Tornájának döntőjén, amelyen Bács-Kiskun megye - Győr-Moson-Sopron megye legjobbjai találkoztak, hogy eldöntsék, ki képviseli Magyarországot majd  a 2018-2019. évi 11. UEFA Régió Kupa küzdelmeiben. A játékosokon látszott, hogy rendkívül motiváltak, nagyon akartak, de az első félidőben főleg mezőnyben folyt a játék, nem sokszor forogtak veszélyben a kapuk. A fordulás után a büntetőterületen belül egy "buta" szabálytalanságot követett el egy Bács-Kiskun megyei védő, így következhetett a jogosan megítélt büntető. Az ellenfél játékosa Rigó Dávid higgadtan gurított a hálóba A mérkőzésnek jót tett a gól, mert még nagyobb fokozatra kapcsoltak a csapatok, főleg a hátrányban futballozó Bács-Kiskuniak, amelynek a 76. percben meglett a gyümölcse, Kohány Balázs talált a hálóba és egalizálta az eredményt. A fennmaradó szűk negyedórában a csapatok mindent megtettek a győzelemért, néha kicsit "többet is", szükség volt Andó-Szabó Sándor határozott fellépésére is olykor. A mérkőzés végéig az eredmény már nem változott, így következhettek a mindent eldöntő büntetőrúgások. A "maratoni" hosszúságú büntetőpárbajból Győr-Moson-Sopron megye válogatottja jött ki győztesen, így a 4. MAVONT döntőn 2017-ben az ő nyakukba kerülhetett az aranyérem.

A döntő végén a díjakat és különdíjakat Róth Antal (29-szeres válogatott labdarúgó), Réfi Gábor (MLSZ Baranya Megyei Társadalmi Elnök, MLSZ Amatőr Bizottsági Tag) és Bogyay Zoltán (MLSZ Baranya Megyei Igazgató) adták át a játékosoknak és a stábtagoknak.

A legjobb kapus: GICZI BALÁZS (Győr-Moson-Sopron megye)

A legjobb játékos: Nádudvari Alex (Bács-Kiskun megye)

 

 3. helyért: 11:00 – Tolna megye – Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-2 (1-1)

A mérkőzés jegyzőkönyve >>

 

Döntő: 13:15 – Bács-Kiskun megye – Győr-Moson-Sporon megye 1-1 (0-0) Büntetőkkel: 10-11 !!

 A mérkőzés jegyzőkönyve >>

 

Képek az MLSZ BMI facebook oldaláról:

4. MAVONT döntő vasárnapi képek >>

 Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága gratulál a résztvevő csapatoknak!

Sok sikert kívánunk Győr-Moson-Sopron megye válogatottjának a 2018-2019. évi 11. UEFA Régió Kupa küzdelmeihez!

  

 

 


További hírek

Általános
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága

2024-03-29 08:23:06

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága

Tájékoztatjuk az egyesületek ügyintézőit, hogy március 29.-e (Nagypéntek) és április 01.-e (húsvét hétfő) munkaszüneti napok, ezért az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság irodájában az ügyfélfogadás ezeken a napokon szünetel, így személyes ügyintézésre nem lesz lehetőség.

Általános
JÁTÉKMESTER - pedagógus továbbképzés

2024-03-28 15:36:44

JÁTÉKMESTER - pedagógus továbbképzés

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Osztálya ’Játékmester’ pedagógus játékmódszertani továbbképzést tart Mohácson.

Általános
Szerdán átvették oklevelüket az Amatőr Sportszervezői tanfolyamot végzettek

2024-03-28 11:01:12

Szerdán átvették oklevelüket az Amatőr Sportszervezői tanfolyamot végzettek

Szerda délután ünnepélyes keretek között vehették át okleveleiket az Amatőr Sportszervezői tanfolyamot végzett megyei sport szakemberek.

Általános
A Baranya Vármegyei Alapfokú játékvezetői tanfolyam hallgatói március elején vizsgáztak Pécsen

2024-03-11 14:03:11

A Baranya Vármegyei Alapfokú játékvezetői tanfolyam hallgatói március elején vizsgáztak Pécsen

22 fő tett március 8-án sikeres alapfokú játékvezetői vizsgát Pécsen.

Szponzorok