Hatalmas győzelmet aratott a pécsi Faláb FC

2018. szeptember. 03., 17:56   |    

Hatalmas győzelmet aratott a pécsi Faláb FC

Augusztus 25-én tartotta meg ötödik eseményét a pécsi Faláb FC a PTE Jakabhelyi Kollégiumában. A csapat már MLSZ szinten is be lett vonva egy projektbe, s szemmel láthatóan egyre ügyesebbek a focipályán.

Öt évvel ezelőtt két pécsi gimnazista fiú fejéből pattant ki az ötlet, hogy egy olyan focicsapatot állítsanak össze, ahol az amatőr játékosok is jól érezhetik magukat. Nem sokkal később találtak rá a Coca Cola Kupa elnevezésű eseményre, ahová szerződés nélküli játékosokat kerestek. Ez a lehetőség gimnazista fiúk által létrehozott csapatnak kapóra is jött. Így alakult meg a pécsi Faláb FC.

Először a gimnázium pár tanulója állt össze, akik akkoriban tizenegyen voltak. Egy évvel a megalapítás után találták ki a srácok, hogy ők is létrehozhatnának egy kupát, ahová több amatőr csapatot is elhívnának. Ez az esemény a Faláb-kupa nevet kapta.

Időközben MLSZ szinten is be lett vonva a csapat egy éves projektbe, ennek köszönhetően már komoly kupákat is ki tudnak osztani a nyertes csapatoknak, s területfoglalási engedélyt is kaptak. Az első három helyezett serleget kap, s különdíjakat is kiosztanak. Különdíj jár a legjobb kapusoknak, s a gólkirályoknak.

Augusztus 25-én tartották az ötödik Faláb-kupát, ahová szép számmal jelentkeztek a csapatok. Fél kettőkor volt a gyülekező, kettő órától pedig elkezdődtek a csoportmeccsek, és délután hat órakor játszották a döntőt.

Az eredmények a következőképpen alakultak:

A sorsolás eredménye:

A csoport:
1. Nádasdi kézisek
2. Faláb FC
3. Blue Debils

B csoport:
1. KTC
2. Szurdok FC
3. Cigiszünet

Mérkőzések:

Szurdok FC – KTC 4:0
Faláb FC – Nádasdi kézisek 2:0
Szurdok FC – Cigiszünet 2:0
Faláb FC – Blue Debils 1:1 (büntetőkkel 2:0)
Cigiszünet – KTC 3:1
Nádasdi kézisek – Blue Debils 5:2

Csoportok állása a csoportmeccsek után:

A csoport:
1. Faláb FC 5p
2. Nádasdi kézisek 3p
3. Blue Debils 1p

B csoport:
1. Szurdok FC 6p
2. Cigiszünet 3p
2. KTC 0p

Helyosztó:

Blue Debils – KTC 3:1

Elődöntők:

Szurdok FC – Nádasdi kézisek 5:1
Faláb FC – Cigiszünet 4:1

Bronzmeccs:

Nádasdi kézisek – Cigiszünet 5:1

Döntő:

Faláb FC – Szurdok FC 0:0 (büntetőkkel 4:3)

Helyezések:

1. Faláb FC
2. Szurdok FC
3. Nádasdi kézisek
4. Cigiszünet
5. Blue Debils
6. KTC

A kupán szerencsére semmi fennakadás nem volt, a kezdést leszámítva. Az első meccset játszó csapat abban a tudatban volt, hogy a harmadik meccsen lesz csak jelenésük, így nem voltak ott időben. Ezt a problémát úgy orvosolták, hogy az A helyett a B csoport kezdte a csoportmérkőzéseket, amelyeket felváltva játszottak, hogy minden csapat pihenhessen.

A csoportmeccsek során a győzelemért 3 pont járt, döntetlen esetén büntetőpárbaj következett, amelyben a nyertes 2, a vesztes 1 ponttal lett gazdagabb. Ezzel azt próbálták kiküszöbölni, hogy előfordulhasson pontegyenlőség és gólarány egyenlőség egyszerre.

A döntő nagyon izgalmasra sikerült, hiszen a büntetőrúgásokat újra kellett kezdeni, miután már a kapusok is rúgtak, de még mindig nem született döntés. Végül a 8. kör után kerekedett felül a Faláb FC. A díjátadón kupa járt a dobogós csapatoknak, a gólkirály a Szurdok FC, a legjobb kapus pedig a Faláb FC csapatából került ki.

Az idei Faláb-kupa már az ötödik, amely lebonyolításában az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága támogatja a Faláb FC-t . Ennél valójában több kupát szerveztek már, de újrakezdték a számolást az MLSZ-el történő közreműködés óta.

Forrás: www.bama.hu


Címkék:

További hírek

Általános
Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

2019-03-18 17:35:20

Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia, mint az MLSZ szerződött partnere MLSZ Licencmegújító képzést tart 2019. március 22.-én. Budapesten.

Általános
Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

2019-03-12 19:05:28

Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

Helyzetben Baranya - februári videóriportok

Általános
MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

2019-02-20 08:29:35

MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

Játékosmegfigyelés edzőknek! Egy napos tanfolyam olasz sztár-trénerekkel március 10.-én.

Szponzorok