Hátvégén indul a CSOFÉM Téli Műfüves Nagypályás Bajnokság

2018. január. 10., 14:42   |    

Hátvégén indul a CSOFÉM Téli Műfüves Nagypályás Bajnokság

A bajnokságot öt helyszínen (Szentlőrinc, Mohács, Kozármisleny, PVSK és PMFC pálya) 56 csapat részvételével szervezi az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság.

 

Tájékoztatjuk a csapatokat a legfontosabb tudnivalókról: 

Játékjogosultság:

A csapatokban csak érvényes játékengedéllyel és érvényes sportorvosi igazolással rendelkező játékosok szerepelhetnek, amit a mérkőzés előtt a játékvezetők ellenőriznek! 

A mérkőzéseken csak olyan labdarúgó léphet pályára, aki a mérkőzés lejátszásának napján a 15. életévét betöltötte. 

Egy találkozón maximum 4 fő próbajátékos szerepeltetésére van lehetőség, akinek szintén kell érvényes játékengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkeznie. Egy játékos – próbajátékosként – az egész torna folyamán csak egy csapatban léphet pályára. 

Külföldről hazatérő labdarúgó csak az esetben léphet pályára a bajnokság mérkőzésein, amennyiben rendelkezik érvényes magyarországi versenyengedéllyel! 

Azok a labdarúgók, akiknek bajnoki és/vagy kupamérkőzésre szóló eltiltásuk még nem járt le szerepelhetnek. Nem léphet viszont pályára az, akiknek az időre (hónap, év) szóló eltiltása még érvényben van. 

Jegyzőkönyv:

A mérkőzéseken digitális jegyzőkönyv használata kötelező. A csapatok kizárólag azokat a labdarúgókat tudják az IFA rendszerben az összeállításba felrögzíteni, akik – Labdarúgás szakágban – a klub igazolt, versenyengedéllyel rendelkező játékosai.

A próbajátékosként szereplő labdarúgó érvényes versenyigazolvánnyal és sportorvosi engedéllyel szerepelhet, személyéről a játékvezetőt informálni kell, aki a jegyzőkönyv játékvezetői jelentés részében rögzíti a próbajátékos nevét, MLSZ azonosítóját, mezszámát, valamint azt, hogy kezdő- vagy cserejátékosként lépett pályára, illetve a vele kapcsolatos mérkőzés eseményeket (gól, sárga lap, piros lap, csere). Ebből következően a próbajátékossal kapcsolatos adatok az MLSZ adatbankban nem látszanak, csak a mérkőzés jegyzőkönyvében szerepelnek! 

A mérkőzések rendezésével kapcsolatos tudnivalók:

A sportszervezetek (úgy a hazai, mint a vendég) felelősséggel tartoznak a labdarúgóik, sportszakembereik, tagjaik, szurkolóik és minden egyéb a mérkőzésen a sportszervezet felkérésére feladatot ellátó személyek viselkedéséért. 

Rendezők biztosítása: A csapatok saját mérkőzéseikre 2-2 fő rendezőt kötelesek biztosítani, akiknek megkülönböztető öltözéket (mellényt) kell viselniük

Játékidő:

A csoportmérkőzéseken 2 x 40 perc. A helyosztókon – amennyiben ún. minitorna kerül megrendezésre: 1 x 40 perc. 

Sárga-és piros lapok:

A torna során begyűjtött 3. sárga lapos figyelmeztetés után, a soron következő mérkőzésen a labdarúgó nem szerepelhet! 

A sárga- és piros lapos büntetések nem törlődnek, az egész tornára érvényesek. 

Piros lapos kiállítás egész mérkőzésre szól, a kiállított játékos a következő mérkőzésen nem szerepelhet. A következő héten a fegyelmi bizottság dönt határozatban a játékos eltiltásával és mértékével kapcsolatban. 

Csere:

A mérkőzésre benevezhető 7 cserejátékosból mind a 7 fő többszöri cserével cserélhető.
A mérkőzésen egy csapatban a maximális csereszám 12 lehet. 

Egyebek:

A mérkőzésen – az MLSZ Baranya megyei Játékvezetői Bizottságával történt egyeztetés alapján – 1 (egy) játékvezető működik közre, asszisztensek nélkül. 

A csapat első ki nem állásakor a mérkőzés 3 pontja 3-0-s gólkülönbséggel a vétlen csapat javára kerül jóváírása. A második ki nem állás után a csapat a bajnokságból kizárásra kerül!

 A mérkőzés kezdési idejére vonatkozóan várakozás idő nincs.

 Sikeres, sérülésmentes felkészülést és sportszerű mérkőzéseket kíván az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság!


További hírek

Általános
IFA Sportszervezeti jogosultság változás - FONTOS !

2018-07-13 08:40:09

IFA Sportszervezeti jogosultság változás - FONTOS !

Kérjük az Egyesületeket, hogy rendkívül figyelmesen olvassák el a tájékoztatót!

Általános
TAO: Elszámolások beadása

2018-07-11 19:46:26

TAO: Elszámolások beadása

Ezúton tájékoztatjuk az Egyesületeket, hogy a 2017/18-as Sportfejlesztési Programok elszámolási határideje 2018. július 30.

Általános
UEFA A és UEFA B edzőképző tanfolyam

2018-07-11 19:28:52

UEFA A és UEFA B edzőképző tanfolyam

Az MLSZ Edzőképző központja UEFA A és UEFA B labdarúgó edzőképző tanfolyamokat hirdet. A jelentkezési felület: 2018. 07.24.-én pontban 12:00 órakor nyílik meg.

Általános
Grassroots-tábor Tiszaújvárosban

2018-07-05 09:02:41

Grassroots-tábor Tiszaújvárosban

Pécsi gyerek részvételével befejeződött a Magyar Labdarúgó Szövetség szociális programjának keretében rendezett Nyári Grassroots Szociális Tábor Tiszaújvárosban.

Szponzorok