Hiricsen rekortán, muntifunkcionális sportpálya épült

2020. augusztus. 13., 11:33   |    

Hiricsen rekortán, muntifunkcionális sportpálya épült

A Belügyminisztérium a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve pályaépítési programot indított a felzárkózó településeken és a gazdaságélénkítő programban résztvevő településeken.

A pályaépítési program célja a hátrányos helyzetű térségek, települések felzárkóztatása, a lakosság (elsősorban fiatalok) bevonása a sport- és szabadidő tevékenységbe, sportolási lehetőség biztosítása minden korosztály számára.
A program keretében elsősorban kisméretű (20 m x 40 m) rekortán pályák kerülnek felépítésre.
A pályaépítési program keretében elsőként a Baranya megyei Hiricsen épült 22 x 42 méteres rekortán, muntifunkcionális sportpálya, melynek műszaki átadására múlt héten került sor.
A közeljövőben több  Baranya megyei településen, így Alsószentmártonban, Felsőszentmártonban, Kastélyosdombón tervezik hasonló pálya építését.
Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága célja, hogy az újonnan épült sportpályák révén bevonja a környékbeli települések fiataljait a megyei labdarúgás vérkeringésébe.
Az együttműködésben szakmai partner a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, aki közreműködik labdarúgó foglalkozások, versenyek, tornák szervezésében, tömegsport és szabadidős programok megrendezésében.

(Az alábbi fényképre kattintva megjelenik a galéria)


Címkék:

További hírek

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-05 09:24:27

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében. Baranyában Kozármislenyben kerül lebonyolításra.

Általános
Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

2024-06-25 14:31:40

Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

Hétfőn érkezett a szomorú hír, elhunyt Szabó László, vagy ahogy mindenki szólította Mohácson, Zsömi, aki harminchét évet húzott le a MTE labdarúgó-szakosztályánál. A legendás gyúró iránti tiszteletünket kifejezve elevenítjük fel a Mohácsi Újság.hu 2015-ben vele készített interjúját.

Általános
Futballünnep Drávaszabolcson

2024-06-20 12:30:25

Futballünnep Drávaszabolcson

"Hátsó füves" futballmentő túra keretén belül június 29.-én (szombaton) Drávaszabolcson futballünnepre kerül sor.

Szponzorok