Ifjú focisták foglalják el a szigetvári sportcsarnokot

2020. január. 31., 16:13   |    

Ifjú focisták foglalják el a szigetvári sportcsarnokot

Február összes hétvégéjén ifjú focistákkal telik majd meg a szigetvári sportcsarnok. A baranyai kisvárosban 16. alkalommal rendezik meg a Dél-Zselic Gyermek Labdarúgó Fesztivált, amelyen 5 korosztály közel 60 csapata méri össze erejét a nemzetközi mezőnyben.

Az ország minden tájáról, sőt, még a szomszédos Horvátországból is érkeznek utánpótlás-egyesületek Szigetvárra, hogy összemérjék erejüket a XVI. Dél-Zselic Gyermek Labdarúgó Fesztiválon. A torna február 2-án, vasárnap az U17-es gárdák küzdelmeivel veszi kezdetét, majd további három hétvégén keresztül tart.

– Ahogy minden évben, idén is remek hangulat várható – mondta lapunk Horváth László, a labdarúgó fesztivál főszervezője. – A négy hétvégén öt korcsoport fogja összemérni erejét. A Dél-Zselic kiemelt, kétnapos tornái ezúttal is az U11-es és az U13-as együttesek küzdelmei lesznek. Ezeken a hétvégéken általában teljesen megtelik a szigetvári sportcsarnok, ami 400 főt jelent. Miután a kézilabdacsapat is megszűnt, ez az egy olyan sportrendezvény maradt a városban, amikor teljesen ki van használva a létesítmény.

Horváth László tavaly egészen ezüstéremig vezette az U11-es szigetvári fiatalokat, ami a kupa történetének legjobb hazai szereplése volt. Ezúttal viszont kizárólag rendezőként vesz részt a népszerű tornán. A tréner jelenleg a Szigetvár U7-es focistáit edzi, akiket jövőre már megmérettetne a legfiatalabbak között.

Dél-Zselic Gyermek Labdarúgó Fesztivál
Időpontok: február 2. (U17-es korosztály), február 8. (U15), február 9. (U9), február 15-16. (U11), február 22-23. (U13).
Helyszín: Szigetvár Városi Sportcsarnok

A résztvevő csapatok: Szigetvári LE, MKFC, Budatétény SE, Debrecen SC, Barcs, Dombóvári FE, Siklósi FC, PMFC, Nagybajom, FC Budapest, Halász FS, PEAC, Komlói Bányász, Petica Team (horvát), Csep-Gól FC, Lobogó FFC, Kozármisleny FC, Pécsi Sportolda, Szekszárdi UFC, PVSK, Zalaszentgrót, Donji Miholjac (horvát), Kétújfalu SE.

Forrás: www.bama.hu
Szabó Dániel


Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok